• Anonym1Ha

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej! Ny här men läst en del.

    Jag och min man är 30+, vi har försökt få barn i 2år. Jag har PCOS, efter 8mån på letrozole med ägglossning varje månad men fortfarande inget pluss skickades en remiss till IVF i dec-20. Vi fick börja med IVF nu i maj -21. Tyvärr verkar jag inte svara lika bra på gonal-f som på letrozol och efter en doshöjning på andra VUL dag 10 hade jag fortfarande ingen blåsa över 10mm. Total besvikelse, det som gått så bra att stimulera fram äggblåsor tidigare.. fick ytterligare en doshöjning av gonal-f och pausa fyremadel över helgen. Nytt VUL på måndag och har det inte hänt något då vill de avbryta detta försöket och börja om nästa mens med högre dos gonal-f från början. Och hur lång tid tar det undrar jag då så klart i vår barnlängtan!!!?

    Den här resan är verkligen en berg och dalbana, först är man super glad att äntligen få chansen med sin första ivf och ett par dagar senare försvinner allt det hoppet. Nu tänker jag ändå försöka hoppas att äggstockarna reagerar över helgen så får vi ta den besvikelsen på måndag annars. Någon som har erfarenhet av detta? Hoppas jag på för mycket?

    Åh va jag tänker på oss alla där ute som kämpar!

  • Anonym1Ha
    Truuly skrev 2021-05-22 18:28:02 följande:

    Jag förstår din besvikelse. Jag hade nästan samma situation förra veckan.

    Första vul hade jag bara 3st på 10mm och inga över 10mm på andra sidan. Bara väldigt många små. På andra vul hade det inte skett så mycket heller.

    Det slutade med totalt 4 vul och 3 dosjusteringar. Så det blev äggplock till slut iallafall fastän jag nästan gav upp hoppet där.

    Håller tummarna att dina blåsor växer på bra nu under helgen! Inte kört ännu:)


    Tack för att du delar med dig! Ger lite hopp ändå! Va skönt att det blev äggplock för dig, det är ju en del i det hela sen ska ju allt annat också klaffa <3 Var i processen är du nu? Håller tummarna!
  • Anonym1Ha
    Chajsa skrev 2021-05-23 10:06:10 följande:

    Visst är det en berg och dalbana! Hopp och pepp när man drar igång, besvikelser och massor av väntan. Hoppas vi kan se tillbaka på denna tid snart och ändå tycka det var värt det när vi har vår bebis. Jag var på första VUL på behandlingsdag 7 igår och där hade inte heller hänt tillräckligt så fick höja dosen gonal f. De trodde ändå att det blir äggplock på torsdag eller fredag. Håller alla tummar för dig och att stockarna piggar på sig i helgen!


    Ja, hoppas som sagt man kan se tillbaka på det sen och se det på ett annat sätt.

    Håller tummarna att dina dosjusteringar gör susen och att det blir äggplock för dig nästa vecka!! Detta var ju nått jag inte hade tänkt på skulle ske så gjorde lite extra ont, alla har ju bara i mitt fall pratat om risken för överstimulering och så blir det inga ägg alls istället... Men blir det inget äggplock så får vi ju ?bara? börja om. Men som sagt, alla känslor, nålstick, hopp och förtvivlan.. det är inte så ?bara? <3
  • Anonym1Ha
    Jill92 skrev 2021-05-23 13:45:53 följande:

    Välkommen hit! :) Känner igen att man slits mellan hopp och förtvivlan på olika sätt. Inser nu rätt tidigt i vår process, att det ör sjukt viktigt för mig att sysselsätta mig med saker. För att få tiden att gå och för att inte ?bli galen? och bara snöa in på google och allt vart man fastnar. Har gjort en lista på saker att göra som hjälper mig att skingra tankarna. Lycka till på måndag, hoppas verkligen det växt lite mer då. Kram


    Ja det kanske är nått att ta efter, en lista med saker att göra när man behöver få tiden att gå i allt detta väntande! Tack för pepp!
  • Anonym1Ha

    Näe men här fortsätter berg och dalbanan!

    3:e VUL, behandlingsdag 14. Från inga äggblåsor över 10mm till 5 äggblåsor på 10-12mm och en fin slemhinna, det ville ju läkaren inte avbryta idag så nu kör vi på! Ny dos igen och nytt ultraljud på onsdag!

    Hur sent kan man göra äggplock i cykeln eller det är bara storleken på blåsorna som styr det kanske? Heja äggen <3

    Ser det inte bra ut på onsdag så avbryter de då så hänger fortfarande lite löst i luften det där äggplocket man väntar på.. och allt annat!

  • Anonym1Ha
    Chajsa skrev 2021-05-25 16:56:15 följande:

    Tack snälla för pepp. Hur såg storleken på dina ut, fick du ökad dos som gjorde att de tog sig mot slutet?

    Jag frågade om de inte kunde växa till sig men läkaren sa att jag ?inte skulle räkna med det?, kanske att någon kan växa som en bonus men jag är redan på dag 10, ska ta en gonal f+ fyremadel ikväll och nytt VUL imorrn och äggplock blir oavsett på fredag. Jag kan inte annat än hoppas på ett eller två guldägg men känns så tufft. Om bara två skulle befruktas, vet du eller ngn som läser om de alltid sätter tillbaka det på dag 2 då eller om de försöker odla till blastocyster om delningen ser bra ut?


    Åh, jag håller verkligen tummarna att de mognar guldägg, tänker också att de inte behöver va så många bara de är bra. Hoppas du får ett bra besked på VUL idag och det blir ett bra plock på fredag!

    Ska på mitt 4:e VUL idag, går väääldigt långsamt med mina äggblåsor så det blir antingen positiva besked eller avbrytande idag. Är på dag 15 nu och fortfarande inte snackat något om ev äggplock. Men min klinik har inte sommarstängt i år, men ändå. Vill ju ha ett bra äggplock efter alla dessa sprutorna.. såå färdig med att vänta <3 lycka till!!
  • Anonym1Ha
    Truuly skrev 2021-05-26 15:03:50 följande:

    Åh men det låter ju lovande!!

    Nu är jag ruvare! :D satte precis in en blastocyst som redan har kläckts och var på väg ur sitt skal. Väldigt häftigt att se!


    Så spännande!!! Håller tummarna!!

    När är testdag då?
  • Anonym1Ha
    Chajsa skrev 2021-05-26 11:51:48 följande:

    Ååh hoppas det ser bra ut idag! Mina tre små hade växt till sig lite så just nu ser det ut som att de kommer kunna plocka 6 äggblåsor på fredag, kanske inte så många som har ägg i sig dock. Mina största är stora (över 22 mm) så de vill inte avvakta längre. Men på bara en dag hade tre blåsor växt 3 mm så mycket kan hända. Uppdatera hur det går för dig!


    Åh va kul att de växt till sig lite de andra med!! Då kanske de kan finnas fina ägg där i med på fredag! Får man fråga hur de lade upp din medicinering då? Håller tummarna för fina ägg på fredag!!

    Jag fick också positiva besked idag, ytterligare två blåsor hade växt till sig till runt 10mm så nu är det 7st potentiella varav 3st är lite större runt 14mm nu. Så de ville köra på, men sa att vi kanske inte skulle ha förstora förhoppningar på detta försöker men att vi ?lärt? oss tills nästa försök. Vi tänker iaf vara glada för att vi får fortsätta! Återbesök på fredag och äggplock i början av nästa vecka blev planen! Hoppas det lyckas det här <3
  • Anonym1Ha
    Truuly skrev 2021-05-26 15:44:33 följande:

    Tack! <3

    Testdag 7/6

    Skönt att du fick positiva besked idag på vul! Till äggplock nästa vecka tror jag garanterat att du har goda chanser att få ett gäng bra ägg :)) blir det ditt 5e vul på fre?

    På mitt sista vul såg man 8st potentiella äggblåsor och fick ändå ut 11st på äggplocket två dagar senare, varav 9 mogna :)


    Åh det är ju snart ändå även om dagarna går långsamt ibland!! Håller tummarna!!

    Tack för peppen!! Hoppas du har alldeles rätt <3

    Cahjsas sen tillväxt av de tre små blåsorna gav mig också hopp! Hoppas de kommer ikapp, de ligger ju inte långt efter!!

    Fortsättning följer
  • Anonym1Ha
    Chajsa skrev 2021-05-26 11:59:44 följande:

    Tre ägg hade växt till sig lite så nu verkar de också med i matchen till äggplocket! Känns bra om än inte superhoppfull. Hoppas hoppas de hittar ett par ägg som kan befruktas och sättas in sen till helgen.

    Är du ruvare nu? :)


    Lycka till idag på ditt äggplock <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021