• Olivia1992

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Anonym0810 skrev 2021-02-11 23:09:43 följande:
    Precis så var det för mig med att jag skrek aj när man krama mig gjorde löjligt ont. Hahaha jag går också runt å klämmer på mina bröst :D Ja, alltså det var galet jobbigt faktiskt att gå och ruva, funderade också på att tjuvtesta typ på måndag, kanske är för tidigt att testa iofs men ändå. Hur många dagars fick du tillbaka? Min var tre dagars. När är din riktiga testdag? Min är den 22/2. Kommer aldrig kunna hålla mig till dess.

    Go natt <3
    haha tur man tänker sig lite för innan man går och klämmer.. haha! ;) dagarna går så fruktansvärk långsamt..... 
    Jag fick tillbaka en 6-dagars i lördags och är idag på RD6. vet inte om jag ska testa imorgon eller söndag??.. ska höra lite med sambon vad han tycker.

    Min riktiga testdag är 24, Uppsala är kända för att ha sent.. 
    oavsett kommer jag testa mig på BIM iaf. så mycket vet jag och den är på onsdag Skrattande
  • Olivia1992
    annaveronika84 skrev 2021-02-12 06:47:11 följande:
    Jag tjuvtestade på dag 11, har egentligen testdag idag, dag 18.
    åååh spännande, fick du positivt? Hjärta hur många dagar var din lille när du fick tillbaka den? 
  • Olivia1992
    annaveronika84 skrev 2021-02-12 18:57:38 följande:
    Det var positivt idag också! Satte in en 5-dagars!
    ÅÅÅÅH, JÄTTE JÄTTE GRATTIS GravidHjärta
  • Olivia1992
    Miilna2015 skrev 2021-02-12 19:03:33 följande:

    Jag testade också positivt idag! RD 9 är jag på nu med en 5-dagars. Har inte vågat vara glad över det än, någon som vet hur stor risken för missfall egentligen är så här tidigt?


    JÄTTE JÄTTE GRATTIS TILL DIG OCKSÅGravidHjärta
  • Olivia1992

    Hej alla!
    såg att det är ett gäng som ska börja med sprutor denna vecka! jag med Skrattande Jag fick min mens idag och skall påbörja imorgon enl plan. kommer börja med Bemfola 300IE (korta protokollet)

    har gjort 4 insättningar sedan 1 år tillbaka, varav 2 som visat plus på stickan! men tråkigt nog slutat i MA och tidigt missfall. 

    Denna gång har jag tvingat mig själv att leva på som vanligt och försökt att ha så kul i vardagen som möjligt och inte tänka på allt med IVF och det som komma skall. Mått mycket bättre av det faktiskt!
    Har även gått och tagit akupunktur för välmåendet vilket gjort mig väligt lugn inombords, har läst att många i våra situationer har gjort det innan och i samband med behandligen, och det har hjälpt till på många olika sätt. 

    Håller tummarna för alla oss här, känns så skönt att vi är ett gäng som kan stötta och finnas för varandra!

    Kram

  • Olivia1992
    Inalina skrev 2021-04-13 11:27:34 följande:
    hejsan!

    ja visst är det kul att vi är så många som kan heja på varann här denna gången! :) ledsen att höra om dina MA och MF :( denna gången ska plusset komma och hålla i sig!

    låter som att du har en bra inställning nu och spännande att vi båda kör akupunktur för första gången i IVF, kanske är det vad som gör skillnaden :) Solig
    Jätte tack för din omtanke!

    åååh kul att höra att det finns en till som kör akupunktur! vart är du i IVFprocessen just nu?Hjärta
  • Olivia1992
    Inalina skrev 2021-04-13 13:40:31 följande:
    ja jag kör efter att ha fått tipset av Annna84 här inne ;) jag kommer köra 2 gånger under stimuleringen nu och sedan precis innan och precis efter ET!

    Jag ska börja med Gonal f 375 på torsdag.
    Gjorde en IVF i feb där jag fick tillbaka en 5dagars som inte tog sig och tyvärr inget till frysen.

    Nu har jag knaprat DHEA, Q10, Omega 3, D vitamin, Inositol, Melatonin och säkert lite annat med (;)) för att försöka bättra äggkvaltiteten så ska bli spännande att se om det blir någon skillnad :) Har fått lite tips från tjejerna här inne som läst en hel del olika studier om de olika preparaten! 

    hur länge har ni försökt själva innan ni gick på IVF? Vet ni orsaken att det inte funkat? Jag har ingen förklaring då min mans simmare är av toppkvalitet vad de kan se och jag har lite tröga äggledare men inte direkt stopp. Gjorde en blindtarmsoperation för många år sen som de tror kan vara anlendingen.
    ahaaaa okej! jätte kul att höra att man är så hjälpsamma, ge tips och peppande till varandra trots att alla av oss går och bär på sorg "mellan varven" så fint att se så ödmjuka människor Hjärta

    Jag har kört akupunktur tre gånger nu innan sprutstart, en gång i veckan! ska dit igen nu på torsdag så ska ve se hur planen ser ut efter det. 

    ååh så tråkigt... känner med dig! viktigaste är att ta sig upp och kämpa vidare, att aldrig ge upp! håller tummarna för dig denna omgång! 

    DHEA? Q10? Inositol? melatonin? vad är det? :) 
    Jag har länge käkat D-vitamin, Omega 3, multivitamin (Gravid) och Järntillskott. 

    Vi sitter i samma sits som er, dem fann inga fel på någon av oss. 
    vi försökte i 1 år, men innan det åt jag inget preventivmedel en längre tid, om det räknas vet jag inte ;)
    jag började fundera lite varför det inte gick eftersom jag blivit gravid naturligt vid 17 och 22 års ålder och gjort abort utan kompikationer (tidigare relationer), så vi bestämde oss för att söka hjälp. 
    Min Sambo tyckte det var jobbigast, för han var väldigt säker på att felet låg hos han eftersom jag varit gravid tidigare.. men även han hade toppensimmare. 

    Så jaaaaa? man blir inte klok????? varför vill det inte för oss som dem inte hittar något fel på? er och oss, alla andra? jag förstår inte det.. det är som att jag inte matchar med min sambo känns det som... haha jag vet inte... 
  • Olivia1992
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-13 15:56:13 följande:

    Roligt att så många testar akupunktur. 
    Jag har gjort ett antal behandlingar innan sprutor och ÄP och sen bara två sen ÄP eftersom jag fick vänta på FET. Nu är det dags att köra igång igen så på torsdag ska jag dit och sen iaf en gång per vecka plus kring FET. :) 

    Hoppas verkligen det gör nån skillnad. det är i  varje fall ganska skönt och avslappnande. 
    Sen kan jag inte riktigt bestämma mig om jag ska leva som vanligt eller ta bort allt vad mjölk, spannmål och kaffe mm heter. Hur gör ni andra? 
    Tillskott tar jag redan en hel del men börjar lessna på alla piller.


    kul att höra att en till provar akupunktur! Skrattande
    märkte du någon skillnad på äggkvaliten och mängd antal ägg? sägs ju att det kan hjälpa till på traven en hel del på den fronten! lästen en som haft problem med antal ägg, sedan men hjälp av akupunktur fick hon ut 17 ägg varav 12 befruktades osv.
    hoppas det går vägen för dig!! när har du planerat FET? Glad

    jag har också funderat på detta med kost osv. 
    jag har sedan nyår tagit bort kaffe helt, tar numera 1-2 koppar te om dagen ist. men det var också för att jag drack mycket kaffe då jag har kontorsjobb.. sedan började jag och min sambo igår med att ta bort allt gällande vitt mjöl och socker, men det är bara för välmåendet hos oss, (Han tränar och jag hänger på) men har läst att det är bra för fertiliteten också så det är bara ett plus, på lördagar får vi äta gott Glad

    man har ju läst så föööööörbannat mycket om ALLT! någonstans måste man sätta en gräns känner jag. och jag håller med dig, piller... less på det! men samma sak där så gör jag inte så stor grej av det utan äter det för min egen skull också. Jag knaprar D-vitamin, omega3, Multivitamin för gravida och järntillskott.  
    vad käkar du? Glad
  • Olivia1992
    Inalina skrev 2021-04-13 14:48:52 följande:
    ja precis, här inne finns det alltid någon som vart med om exakt samma sak som en själv, känns lite betryggande. :) 
    Jag glömde visst skriva att vi gjorde även IVF 2018 där min dotter kom till på 3:e återföringenHjärta så vi har lyckats en gång vilket ju så klart inger ännu mer hopp!

    Men har heller inte samma desperata känsla som innan vi fick barn och man undrade vad det var för fel hela tiden, vi är ju jätteglada och tacksamma att ha en dotter. Glad

    vi försökte i 3-4 år själva innan IVF och aldrig ett plus. nu känns det inte som att jag jagar felet lika mkt längre utan 20% som går igenom IVF får helt enkelt inget svar på varför. 
    Jadu alla dessa vitaminer Förvånad min läkare rekommenderade DHEA och Q10 från olika studier han själv hade läst, sedan ju mer man läser så känner jag att det inte skadar att prova i alla fall med resten av cocktailen också...;) 

    Håller med om det där med matchningen, jag tror helt enkelt att mina ägg inte släpper in mannens simmare så då är det ju svårt.. å andra sidan under senaste IVFen i feb så sa de att 2 'naturlig IVF' och 2 ICSI var de som befruktades. (vi körde både och på klinikens inrådan, vi fick 12 ägg men bara 4 befruktades normalt vilket var väldigt lite.. )

    hur har befruktningen sett ut hos er tidigare? verkar du ha bra äggkvalitet?
    ååååh vad underbart för er! kan tänka mig att det är en lättnad och inte samma despirata press för er denna gång! självklart vill man lika mycket nu som då att det ska gå vägen, men kan tänka mig att man är mer avslappnad om man har barn sedan tidigareHjärta  glad för er skull!

    Nej precis, vitaminer är alltid vitaminer och bra för både kropp och själen. Så tänker jag denna gång. Har nästan släppt allt gällande att jag gör det för IVF:en, för jag märkte att jag blev knäpp och DESPERAT tillslut, som du säger! 
    jag levde inte som vanligt och tror att det stressat min kropp i höstas och vintras! efter senaste misslyckade FET så bestämde jag mig att leva det liv jag alltid levt, så som jag levde innan min allra första IVF då jag blev gravid men fick MA och det är det längsta jag kommit i denna process. 

    vi har gjort 2 st IVF. börjat på ganska låg dos Bemfola (175IE) 
    första IVF: 4 ägg ut, 2 st mogna och två befruktade till blastocyst. Gravid på båda.äggen, MA på färska och tidigt missfall på FET.
    andra IVF: 5 ägg ut, 3 st mogna, ett ägg stannade av på dag 2, två st befruktade till blastocyst. Ej gravid. 
    tredje IVF: kör jag nu, högre dos! (300IE) med start imorgon :)

    Alla våra ägg befruktar sig naturligt. 
  • Olivia1992
    Inalina skrev 2021-04-13 20:25:17 följande:
    tack Hjärta ja det är underbart och vi har fortfarande inte fattat att vi har henne hos oss och hon fyller 2 år om en månad. ett riktigt mirakel (vilket alla bebisar är såklart:))

    det låter i alla fall som att du har väldigt bra kvalitet på de äggen ni får ut, det bådar ju gott för att ni får flera blastocyster även denna gången! kanske blir det både ett och två barnSolig håller alla tummar såklart!

    jag fick också 300ie den gången jag blev gravid, så det är nog en superdosDrömmer! hur gammal är du? om man får fråga.. jag är 37 så inte direkt purung..
    jag förstår det, vilken lycka!!! ni som försökt sålänge också innan ni strtade IVF. vilket försök var er efterlängtade dotter? Hjärta

    jag hoppas dett det blir fina ägg denna gång också, hoppas på några fler bara ;) jätte tack för dina fina lyckoönskningar! håller självklart tummarna för ert syskonförsök nu!!!

    fick du Benfola då med dottern? eller fick du något annat? vad är det för skillnad? du fick någon som börja på G.... ? nu vaSkrattande

    Jag fyllde precis 29 :)
    äsch, 37 är väll ingen jätte ålder? har läst så många som har superfina ägg endå och många som lyckats Skrattande  du verkar så lugn och positiv i dig själv, och tror det spelar den störrsta rollen för ett lyckat försök!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021