• Krizty88

    Vi som startar ivf behandling 2021

    MeAndMyself skrev 2021-04-23 09:28:58 följande:

    Hade mitt första ultraljud idag efter startdos 250 gonal f.. resultatet blev 2 SMÅ äggblåsor!!

    Jag vill bara bryta ihop, ligga i sängen och gråta nu. Kommer aldrig kunna bli gravid med såna resultat :(


    Förstår verkligen hur du känner, jag reagerade inte heller så mycket första behandlingen och fick avbryta mitt försök då jag bara hade 2-3 blåsor på första vul. Blev så knäckt. Fick vid nästa försök testa att göra långa protokollet vilket kändes som en mardröm innan, och sen höja dosen på gonal-f rätt rejält. Behandlingen gick mycket bättre, jag mådde bra hela tiden, och i måndags fick jag ut 7 ägg varav jag ruvar på ett nu. Det är ju tyvärr som många säger att första försöket är lite av en testomgång och en del kallar det för sista delen i en fertilitetsutredning. Även om man bara bli arg och ledsen och orolig när det inte funkar för en själv. Jag tror säkert att det kommer gå bättre för sig med justerad dos framöver <3
  • Krizty88
    MeAndMyself skrev 2021-04-23 19:37:07 följande:

    Tack snälla för ditt inlägg!!

    Va skönt att höra att du ruvar nu, lycka till!!

    Var det något mer ägg som hamnade i frysen sen eller hur gick det?


    Tack :)

    De andra äggen/embryona skulle långtidsodlas först så vi får inte veta förrän nästa vecka om något klarat sig till frysen.
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-26 11:17:16 följande:

    Hej på er allihopa o glad måndag!

    Har precis haft ÄP på kliniken och de fick ut 13 ägg =) läkaren kändes positiv och får hoppas på bra befruktning nu så jag får återföring på lördag! =)

    Har ganska ont nu precis efter trots rätt mkt smärtstillande (fick ju dock sova under tiden ;)) har fått dubbla doser med paracetamol och ibuprofen tror jag samt värmedyna på magen. Förra gången kände jag ingenting efteråt så jag antar det är olika varje gång. Är så lättad nu i alla fall att äggen är ute och de ska göra ICSI på allihopa.

    Kram på er alla nu jäklar ska vi bli gravida allihopa <3


    Men vad bra!! Hurra! Ett steg närmare :)

    Hoppas du mår bättre snabbt och att det går bra med icsin, förhoppningsvis finns det ju gott att välja på efteråt. Håller tummarna!
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-26 13:43:14 följande:

    ja verkligen, tack för pepp!!

    hur går det för dig med ruvningen;)? (haha vad ska man svara på det, bra??;)) du måste vara på RD 4 nu? börjar närma sig... när tänkte du testa?


    Haha jo men det går bra tack! ;) Rd 5 till och med, viktigt! Jag kommer nog inte testa än på ett tag, är väldigt långt till officiell testdag och jag hoppas att jag inte ska bli överraskad av mens allt för tidigt. Helst inte alls såklart!! Men just nu känns det rätt skönt att kunna tänka att allt fortfarande är möjligt. Har aldrig varit en stortestare så det kliar inte i fingrarna på mig än. Det man inte vet mår man inte dåligt av hehe.
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-27 09:48:36 följande:

    hej! alla mina blåsor verkar inte ha innehållet ägg :( bara 7 gick att göra ICSI på och 3 har befruktats normalt. jag kan inte hjälpa att fundera över om kliniken egentligen är så bra på att göra ICSI ..jag tycker utfallet låter väldigt dåligt även om jag såklart är glad att det blev några befruktade överhuvudtaget... med tanke på att 10 av 12 befruktades 2018 och nu har jag mindre än 30% som befruktas varje gång nu  

    jaja jag får hoppas det blir överföring på torsdag i alla fall, är fortfarande i valet o kvalet att sätta tillbaka 2, för annars är jag rädd att vi ändå inte får något till frysen och då har man ju liksom inte försökt med allt som går.. 

    de sa att de skulle ringa i morgon och då bestämmer vi när det ska överföras, åh herregud jag hoppas dessa 3 överlever till i morgon nu


    Så mycket hopp och förtvivlan hela tiden, allt beror ju på utgångsläget känns det som. Jag var ju glad för mina 3 befruktade eftersom att försöket innan fick avbrytas. Men när man kommer från att ha fått ut många ägg, ja då känns ju 3 på ett helt annat sätt. Hejar och tror på dina 3!!

    Jag fick tyvärr precis veta att inga av våra två som inte stoppades in gick att frysa, det var dock väntat. Det lät inte som att de hade utvecklats rätt ens på dag 2-3. Får hålla en extra tumme för det jag ruvar på. Även om jag redan tänker på om vi ens kommer hinna någon mer omgång innan sommaren om jag ska vänta in en ny mens och sen göra långa protokollet igen osv. Meeeen som alltid, en sak i taget för oss alla <3
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-28 18:37:03 följande:

    Hej!! hur har det gått idag med äggplocket? 

    jag ska ha insättning av en tredagars i morgon (som du kan läsa på flera ställen i tråden hehe) man tjatar väl ihjäl folk här!) jag hoppas det gick bra för dig och att du mår bra


    Haha man får gott tjata härinne tycker jag, lika bra att vara tydlig! Hoppas insättningen går bra idag och att embryot ser fint ut :)
  • Krizty88
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-29 13:51:04 följande:

    Nyfiken och har inte koll på alla inlägg i tråden. :) 

    Hur många är vi som ruvar nu?  


    Jag ruvar på en 2-3 dagars, är på ruvardag 8 idag. Känner lite jobbig molvärk och kramp i svanken så hoppet går lite upp och ner. Känner också att jag har tappat kollen lite på övriga! Du? :)
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-29 17:06:35 följande:

    ja precis, jag tror det är typ 30% chans med en 4 cellig 3 dagars så loppet är ju inte KÖRT men men, får ta varje dag som den kommer nu, har ju en de odlar vidare på med.. härligt vi är många som ruvar nu i tråden, blir väldigt spännande när det börjar dra ihop sig till testdag, vilket testdag fick du? jag fick 10 maj!


    Jag hejar på er! Jag har också testdag 10/5 trots insättning för 8 dagar sedan haha. Kändes verkligen väl tilltaget! Om min mens skulle komma såsom den brukar efter vanlig ägglossning (om kroppen uppfattar äggplocket som ÄL) så kommer den komma 9 dagar före testdag... Känns verkligen svajigt i humöret att ruva, trodde det skulle kännas lite härligare. Men haft så ont i svanken och molvärk i magen så hoppet sjönk rejält igår. Men så idag känns det lite bättre så nu är hoppet lite högre igen.
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-29 17:46:42 följande:

    tack snälla, ja jag försöker ju hitta solskenshistorier men det är så jäkla svårt att veta hur de ska utveckla sig vidare när de inte hunnit bli blastocyster ännu. 

    jag förväntar mig inte att känna något under ruvningen, lite för att jag inte ens vågar hoppas denna gången. men wow när ska du testa?? rd 8 med blastis, då hade jag testat för längesen!


    Ja jag tror allt är ett lotteri oavsett! Håller tummarna.

    Har tyvärr ingen blastis, bara en tvådagars, så känns lite tidigt än va! Men efter helgen kanske om jag inte redan vet då! :)
  • Krizty88
    Jill92 skrev 2021-04-29 20:43:45 följande:

    Sitter och räknar ner dagarna nu för sprutstart 22 maj. Känns som en evighet haha! Mitt i allt började jag fundera på en grej. Är det många här inne som har testat insemination med partners spermier INNAN ni gick vidare till IVF? Fattat det som att det är en liknande process med äggstockstimulering etc. Vi har ju gått nu direkt på IVF, tanken slog mig att vi kanske varit dumma och ?missat? ett naturligt steg. Fick dock ingen info om det, utan endast IVF lyftes upp och remiss skrevs( god äggreserv och bra spermiekvalite). Tänkte om någon vill dela med sig av hur ni resonerade. Kram


    Som jag förstått det på poddar med experter på området så gör man inte vad de kallar för makesinseminering på olikkönade par som själva kan genomföra samlag, finns ingenting som tyder på att det ger bättre effekt med insemination då ifall man kan ha eget samlag. Men jag själv är såklart ingen expert :p Det var iaf aldrig något som diskuterades i vårt fall heller och inget jag hört talas om för andra.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021