• Krizty88

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-04-16 11:34:32 följande:

    Vad skönt att det var 12 blåsor denna gång, hoppas alla innehåller fina och mogna ägg!


    Tack snälla & lycka till för dig den här omgången, håller tummarna för bra utfall!!
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-16 12:02:19 följande:

    men det låter ju väldigt lovande som resultat denna gången, gud vad skönt! och bra att du inte ställer in dig på 12 ägg men några fina blir det ju definitivt!  stort lycka till på måndag, så spännande!!


    Ja några måste det ju bli, man sänker ribban för förväntningarna hela tiden haha. Men som sagt, så skönt att se en ordentlig skillnad från första gången så det iaf gav effekt att köra det långa protokollet. Ett steg i taget :) Håller tummarna för att det ser bra ut för dig också nästa vecka!
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-19 08:28:39 följande:

    du får skriva och berätta efter äggplocket sen, håller tummarna för fint resultat!!!


    Tack snälla! Äggplocket är klart och jag är hemma igen. Det gick jättebra och de fick ut 7 ägg så det är jag supernöjd med!

    Kändes ingenting när de höll på och bökade, men är lite öm nu efteråt så blir skönt att vila lite hemma idag. Och nu har jag ju fortfarande massa smärtstillande i mig så när det släpper kan jag tänka mig att det ömmar på mer.

    Återföring bokad till onsdag preliminärt så får vi se hur det går med befruktning och allt om det blir så! Tack alla för hejarrop och tummar som hållits!
  • Krizty88
    Dibella skrev 2021-04-19 19:25:11 följande:

    Hade VUL idag, och vågar vara lite vagt positiv! Jag var så nervös och tänkte att det skulle vara ännu sämre resultat denna gången. Det är lite tidigt VUL än sålänge, ska göra ett till på fredag, men det såg ut som det kanske blir minst 5 blåsor denna gången, men kan bli fler!  så glad. Bra cykel, eller D-vitamin, kanske tillskottet av menopur, men nånting var det som fungerade lite bättre denna gång. De växte lite ojämnt, så hoppas de kommer ikapp sig, så kanske det blir plock ev. på måndag!


    Men vad skönt! Hoppas på fortsatt bra utveckling tills nästa gång. Håller tummarna! Det är ju så jobbigt med all ovisshet i den här processen men det kan ju verkligen vara olika från cykel till cykel som det verkar! Bara att försöka hänga med.
  • Krizty88

    I eftermiddag är det förhoppningsvis dags för min första insättning. De skulle bara ringa igår ifall de ville flytta tiden och göra insättning på dag 5, vilket de inte gjorde, så vet ingenting om befruktningsgrad än men gjorde ju äggplocket på morgonen i måndags så hoppas att de hade ringt vid det här laget om det inte fanns något att återföra!!

  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-21 10:25:31 följande:

    hejsan!! Tack =) har vart i väg på VUL nu där de såg 8-9 blåsor på ena sidan och ca 3 på andra (har ju uppenbarligen en vääääldigt seg höger äggledare av ngn anledning!) men jag är jättenöjd över resultatet såklart, flera av blåsorna hade samma stl, ungefär 11-13 mm.  


    Det låter jättebra ju, heja heja!

    Min ena sida var också betydligt trögare än den andra. Man förstår lite när man gör IVF hur mycket det är som måste klaffa för att det ska bli en graviditet. Så många led i kedjan som ska falla rätt. Hoppas allt fortsätter se bra ut på fredag :)
  • Krizty88
    Jill92 skrev 2021-04-21 11:44:44 följande:

    Tack för svar! :) Okej så det kan variera lite vart i stimuleringen man gör VUL? Jag trodde det alltid var på åttonde dagen.


    Jag har gjort vul på dag 6-7 och sedan igen på ca dag 9. Det verkar kunna variera! :)
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-21 13:10:58 följande:

    hej!! och heja dej idag med återföring o allt, sååå spännande!!!  

    ja jag är nöjd med utfallet och känner mig fortfarande försiktigt positiv till denna gången, minns att jag var rätt besviken senast då det var en annan läkare som inte visade en min (de har i o för sig munskydd men ändå...) allt gick så snabbt och hon sa bara att hon såg 3-4 st.

    jag fick ju heller inte öka någon dos då den gången så att jag fick ut 12 ägg till slut lät ju mer eller mindre konstigt. (men bara 4-5 befruktades - kanske var de 4-5 man såg från början..?)

    Vilken tid ska du till kliniken?? 


    Ja jag kände lite samma, första ultraljudet visade ju ca 8 ägg för mig, och på andra sa hon plötsligt 12. Och sen blev det 7 ägg. Så antingen var det 5 tomma blåsor eller så var det aldrig 12 där.

    Ska dit om 1,5 timme! Så nu tänker jag att de måste ha hört av sig om det inte skulle bli något...... hoppas!! Och hoppas ju såklart helst på något till frysen. Hade varit så väldigt skönt att veta att man slipper göra om precis allt det här i närtid. Men en sak i taget!
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-21 14:40:56 följande:

    ja hur många ägg de verkligen får ut i slutändan kan ju tydligen vara en helt annan historia. men 7 ägg låter ju bra spännande att höra hur det gick med befruktning etc. så detta är återföring på dag 2 då? eller jag minns inte när du hade ÄP? 


    Ja, 7 ägg, varav 6 var mogna, 3 blev befruktade! Det var faktiskt vad jag hade ställt in mig på, vi har inte så bra spermier att jobba med och spermieprovet i samband med äggplocket var inte så imponerande. Så ändå nöjd att 6 av 7 ägg var mogna så inte den delen också börjar tjafsa. Men ett embryo hade delat sig jättefint sa de, så det blev återföring på det för en timme sedan. Nu är det väl bara att luta sig tillbaka och hoppas på det bästa! Glad att vi åtminstone tog oss till det här steget och även fick se att befruktning var möjligt!
  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-04-21 18:49:00 följande:

    jo men ungefär 50% befruktning verkar vara ett bra utfall! Roligt att du fick ett toppembryo tillbaka också Du gör helt rätt i att luta dig tillbaka och njuta nu! Du är gravid tills motsatsen bevisats !


    Ja det var faktiskt vad jag hade ställt in mig på! Är tacksam att det ens blev någon befruktning och nu får vi vänta till efter helgen med att veta om det blir något till frysen. Men den är omgången gav oss iaf många svar och det kändes väldigt skönt att kunna gå igenom alla steg. Sen håller jag såklart tummarna för att vara en av få som det lyckas för på första insättningen :)

    Men nu, ruvardag 1! WOHO

    Hoppas det blir äggplock för dig på måndag och att det blir ett bra resultat!!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021