• Krizty88

    Vi som startar ivf behandling 2021

    MeAndMyself skrev 2021-05-05 17:48:52 följande:

    Okej tack!!


    På min klinik säger de att man ska betrakta sig som gravid efter en återföring och följa de kostråd och rekommendationer som finns för gravida. Så det har jag gjort!
  • Krizty88
    Jenzia skrev 2021-05-05 18:01:36 följande:

    Haha, så olika de rekommenderar!


    Ja det är så dumt tycker jag, att det är så olika om allt möjligt!

    Hade man blivit gravid hemma så att säga, hade man ju inte vetat det såhär tidigt och levt på som vanligt. Men jag vågar ju inte göra annat än följa min kliniks rekommmendationer... Din klinik sa ingenting eller? Du får helt enkelt försöka hitta någon nivå som du känner dig bekväm med :)
  • Krizty88

    Jag tog mod till mig och testade i morse på rd 15. Väldigt starkt positivt. Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle få se det. Känns helt sjukt faktiskt. Nu är det såklart en lång oviss väntan osv. Men vilken milstolpe, vi kan! Vi kan få befruktade embryon som kan fästa. Så stort <3

  • Krizty88
    Inalina skrev 2021-05-06 08:20:14 följande:

    åh men stort grattis till dig! jag hade det på känn!!!! vilken härlig känsla, NJUT!!


    Tack snälla du! Ja jag ska försöka njuta lite nu faktiskt. Håller fortsatt tummarna för dig <3
  • Krizty88
    endotjej92 skrev 2021-05-06 15:42:28 följande:

    åh va kul!! grattis! är ganska ny här så vet inte din resa men efter hur många insättningar har det gett positivt nu? 


    Tack snälla :)

    Vår ivf-resa började i februari, då började jag korta protokollet med fick avbryta det pga för få och ojämnt växande blåsor. I mars inledde jag i stället det långa protokollet. Det gick bättre och jag klarade mig till äggplock, fick ut 7 ägg, sex var mogna, tre befruktades. Ett såg väldigt fint ut - så det sattes in på dag 2. De andra två klarade sig inte, så finns inget i frysen. Så det här var första insättningen! Lycka till till dig!
  • Krizty88
    Jenzia skrev 2021-05-06 19:35:12 följande:

    Stort grattis!! Har du känt några tidiga symptom?


    Tack!! Det har varit väldigt svårt att säga, aldrig varit gravid och aldrig gjort ivf innan så visste inte vad man kunde vänta sig av lutinus osv. Men jag fick en vecka efter insättning väldigt ont i svanken och efter det hade jag som mensvärk som kom och gick i flera dagar. Var helt säker på att mensen skulle komma. Fick väldigt ont i brösten av ovitrellen, det lugnade sig sedan men började för några dagar sedan om igen. Så det är väl mina ?symptom?. Brukar ha ont i brösten och svanken före mens, så var väldigt arg och ledsen förra veckan. Men sen kom aldrig mensen och jag började känna att det kanske inte riktigt kändes preciis som mensvärk längre. Och ingen mens i sikte. Men visste inte hur mycket lutinusen kunde stoppa den, man läser ju så mycket. Håller tummarna för dig!
  • Krizty88
    Jenzia skrev 2021-05-08 08:09:17 följande:

    Kan knappt fatta att jag skriver detta, men jag är gravid!!!! Helt sjukt!!! Jag väntade på att testet skulle vara lika blankt som alla andra gånger och istället kom strecket direkt!! Jag bara skrek rakt ut till min man! Tror vi båda blev väldigt chockade. Jag har ju noll symptom och var helt övertygad om att det inte blev något denna gången heller, men tji där fick jag!! Och det är helt fantastiskt att bli motbevisad Tack för allt fint stöd i tråden! Kommer fortsätta följa er <3


    Men åh vad roligt att höra! Stort stort grattis!
  • Krizty88
    Livetutandig skrev 2021-05-07 23:21:09 följande:

    Hej allihopa. Jag har lite frågor till er som har lågt AMH eller genomgått ivf mer långa protokollet.

    Jag och min man gjorde efter mycket om och men en fertilitetsutredning. Jag har varit inställd på att det här med barn skulle ta tid då båda våras föräldrar kämpat länge med att få oss (vi har inga barn sedan tidigare). Jag kände mig heller inte särskilt stressad utan tänkte att det fick ta den tiden det tar. Men efter fyra år utan resultat var det dags för att se om det här med IVF kunde hjälpa oss lite på traven.

    Fertilitetsutredningen visade att jag hade väldigt få äggfolliklar(4st) och mitt AMH var mindre än 0,1 (FSH 12). Vi fick höra att vi behövde börja tänka på äggdonation och att jag var på väg in i ett tidigt klimakterium. Jag hade verkligen ingen aning då jag haft ägglossning och regelbunden mens även om menscykeln diffat på några dagar (men det har den gjort sen jag var ca 20).

    Remiss skickades till reproduktionsmedicin i Huddinge för högspecialiserad vård pga mitt låga AMH och vi fick veta att vi skulle bli kallade till möte för ställningstagande till eventuell behandling.

    Idag fick vi reda på att vi ska försöka oss på två behandlingar med egna ägg innan vi eventuellt går vidare med donerade ägg vid det tredje försöket. Idag visade ultraljudet 7 folliklar (jämfört med 4 som syntes i november).

    Jag fick det långa protokollet med maxdos menopur. Jag ska återkomma när min mens kommer (närsom) för info om vilken dag jag ska börja spraya så håller vi tummarna att jag hinner ett försök innan det blir stängt för sommaren.

    Mina frågor är:

    Till er som har lågt AMH och genomgått IVF - vilket protokoll fick ni och hur har det gått för er?

    Till er som genomgått det långa protokollet - hur var er upplevelse? Är det något som är extra bra att tänka på inför behandlingen? Vad önskar du att du skulle veta innan?

    Nu längtar jag för första gången efter mensen och tänker att det kommer bli bra oavsett i slutändan, men håller tummarna för att de kommande två behandlingarna kommer resultera i äggplock och förhoppningsvis en liten bebis.


    Hej!

    Det låter bra att ändå testa två gånger själv (om det är det ni vill), man har ju hört många historier om att kvinnor blivit utdömda pga sitt låga AMH men sedan visst kunnat bli gravida!

    Jag har gjort det långa protokollet nu under våren men har normalt AMH. Jag fick först påbörja det korta men mina äggblåsor växte ojämnt och slött. Så vi testade långa för bättre jämnhet och kontroll. Det gick mycket bättre.

    Jag har inte direkt några tips, men för min del var jag lite rädd för långa protokollet men när jag väl gjorde det gick det bra. Hade lite speciell huvudvärk men den var verkligen hanterbar. Och fick lite torra slemhinnor så hade köpt en skön intimolja innan som jag använde lite, det skulle väl kunna vara ett tips kanske.

    Annars försökte jag dricka mycket vatten och få mycket frisk luft och promenader. Ingen aning om ifall det hjälper haha, men det kändes bra. En fördel med långa protokollet är att man slipper en ägglossningshämmande spruta som en del tycker är lite dryg att ta. För när man börjat med sprutor så fortsätter man ist med nässprayet som lite hämmande så inte blåsorna släpper.

    Önskar er stort lycka till!!
  • Krizty88
    Jenzia skrev 2021-05-10 09:22:33 följande:

    Några som vill följas åt i en gravid-tråd? Jag har skapat en ny för oss som blivit gravida via IVF <3


    Jag kan haka på där, hur hittar jag den? :)

    jättestor varm kram till er alla, och tack för all pepp och stöttning under våren, jag hejar på er ! <3
  • Krizty88
    MeAndMyself skrev 2021-05-14 09:49:14 följande:

    Går det lita på detta testet? Jag tog min ovitrelle för 16 dagar sen. Ruvar på en 5 dagars blastocyst som vi alltså satte in för 9 dagar sen. Har testdag på tisdagÄr de för tidigt att testa?


    Låter absolut som något du kan lita på! Kan inte vara ovitrellen. Grattis!! :)
  • Krizty88
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-02 16:29:22 följande:

    Tänkte höra hur ni som plussat mår? 

    :) 


    Heej!

    Jag är ofta inne och läser och hejar på er. Men tänker att tråden är för er så håller låg profil :)

    Jag är i vecka 9 nu. Var på tidigt ultraljud förra veckan och fick se ett hjärta slå och var på inskrivning på Mvc i måndags. Just nu görs i princip inga kub här om man är under 35 pga Corona. Så om allt går bra blir inte nästa ultraljud förrän rutinultraljudet.

    Jag mår rätt så bra, väldigt tacksam.

    Kram på er
  • Krizty88
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-04 08:00:05 följande:

    RD10 och vågade mig på att testa.

    I chock och så glad. Hade intalat mig att det nog va kört denna gången. ????????


    Men hurra!! Vilket fint streck! Stort grattis <3
  • Krizty88
    MeAndMyself skrev 2021-06-13 17:16:32 följande:

    Hej alla! Har inte skrivit här sen vi plussade, försökt hålla mig ifrån sociala medier för att tiden ska gå snabbare. Denna vecka skulle vi göra ul för att få se om det fanns något tickande hjärta.. MEN i fre mitt i mitt möte med barnmorskan så får jag plötsligt väldigt intensiva smärtor i ena sidan, både framtill och i ryggen. Svetten rann och jag försökte hänga med i samtalet men började ganska snabbt spy av smärtorna och kunde inte röra mig.

    Ambulansen kom med blåljus och körde mig till gynakuten, jag fick morfin i benen och armen samt smärtstillande i droppet, de sa efterhand att jag fick morfin för en hel häst men inget tog på min smärta. Fruktansvärda smärtor!! De gjorde ultraljud och där såg de att bebis hade ett tickade hjärta (jag var knappt medveten så minns bara att de skrek att de lever typ men jag kunde inte se själv då jag var alldeles för borta) men de såg även att min ena äggstock var förstorad och full med cystor. De trodde överstimulering? vilket är konstigt då jag knappt fick göra äggplock då de bara såg tre ägg innan mitt äggplock (fick till slut ut 7 st). Efter att ha legat och skrikit i 7 timmar så kör de ner mig till akut operation (de bad om ursäkt för detta efter då de borde kört mig dit direkt, de borde förstått att jag när morfinet inte funkade att de va nått mer/annat som orsakade smärtan. De sa att operationen kan ge mig missfall innan de sövde ner mig, På operationen ser de att min äggstock snurrat två varv och strypt sig själv, den va kolsvart, vilket den blir när den dör. De vred tillbaka den och anade lite rosa ton och lät den va kvar. De tömde även min buk på en halv liter blod som förmodligen kommit från cystorna innan.

    Vet inte om äggstocken kommer repa sig än men ultraljudet dagen efter visade att bebis verkar ha överlevt. Får göra nytt ultraljud i veckan och se igen.

    De sa att detta var pga ivfen.: Herregud vilken resa detta med IVF är ändå. Jag är helt matt och orolig för att äggstocken ändå är död och bebis inte orkar detta. :(


    Men fy så himla otäckt! Vilken tur i oturen att du var där du var och kunde få hjälp snabbt. Även om det kanske skulle ha gått fortare till operation då som det verkar. Massa krya på dig och håller alla tummar för att du återhämtar dig väl och inte får några bestående men. <3
  • Krizty88
    Frida123123 skrev 2021-10-27 19:34:55 följande:

    Efter tre jobbiga veckor. Ni som kommer ihåg mig så fick jag ett fryst embryo insatt, blev gravid, var på vul för tre veckor sedan i vecka 9. Inget hjärta, igen. Detta är mitt andra missed abortion på raken som båda fått sluta med Cytotec. Har haft lite dåligt samvete för att jag inte skrivit här, då så många av er här har hejat på och skickat lyckönskningar. Jag uppskattade det. Kram på alla er där ute som fortsätter och kämpar på!


    Blir så himla ledsen av att läsa att detta hänt er igen!

    Massa styrkekramar <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021