• Dhalia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jenzia skrev 2021-03-09 17:53:13 följande:

    Åhh vad kul att du också ruvar nu på en härlig blastocyst När är testdag? Hoppas verkligen du får en till frysen också, det hade ju varit en lättad!

    Haft molvärk till och från under dagen, inte mycket utan mest som en diffus känsla av aktivitet i livmodern. Men mensvärken i morse var rätt rejäl, kändes verkligen som mens på ingång

    Har önskar så att jag kunde njuta av tanken av att vara gravid tills motsatsen är bevisad! Jag har nog hakat upp mig på att vi fick tillbaka en tredagars med bara sju celler. Men! Vi har kommit så här långt och om bara tre dagar vet vi om det tagit sig eller inte. Vi kan bara hoppas och samtidigt vara beredda på att vi behöver fortsätta mer fler behandlingar.


    Lite rolig statistik om en 3dagars har 7 eller mer celler så är chansen ca 69% att den utvecklas till en blasto :) så den har nog bra odds skulle ja säga:) sen brukar mensvärk molvärk kännas samma så behöver inte vara något dåligt alls.
  • Dhalia
    ace86 skrev 2021-03-10 08:11:05 följande:

    Hej, förlåt för min radiotystnad ett tag. I lördags fick jag ont i ena sidan, men som sedan strålande längre ner mot höftböjaren. Trodde det kunde vara träningen under dagen dock resulterade det i att jag fick en liten blödning på lördagkväll (bara blod) men som avtog helt på söndag morgon. Jag har varit i kontakt med kliniken och var på ett tidigt VUL igår. Tyvärr såg de ingenting??

    Har du varit med om detta tidigare? Eller någon annan här inne? Behöver solsken!!

    Borde vara i vecka 6+4 enligt räknesättet men grav.testet visade 3+ i måndags så skulle kunna vara vecka 5 + något också..

    Tror nämligen hon inte så någon gulesäck heller så är otroligt rädd för att det är utomkveds! :(

    Så tråkigt när jag samtidigt i lördags får mer sympton i bröst och illamående (typ känslan av att kroppen är ur balans mer än att jag mår illa och måste spy)

    Hoppas på positiva svar på blodprovet idag, samt ska lämna in ett till blodprov imorgon för uppföljning av hcg-värdet.

    Hur mår du?


    Hej jättetråkigt att du måste genomgå denna oro :( men vill bara säga du inte kan lita mer på grav testet efter du passerat 3+, den stämmer ju så sätt att du är mer än 3 veckor men tyvärr kan embryot ändå ha avstannat tidigare och är det ett MA så kommer inte CB visa rätt. Va så för mig. Men UL i v6 är tidigt menar du hon såg ingen hinnsäck alls eller?
  • Dhalia
    Inalina skrev 2021-03-10 13:07:19 följande:

    tack :) ja men det blev inget till frysen så utfallet på denna IVF:en är inte toppenbra direkt. jag antar att man gör en uppföljning när man vet hur det gått nu och ser hur man går vidare sen. för skriva ner alla funderingar jag har och ev. ta dem med kliniken om det inte skulle gå vägen nu, men det ska det!!!

    Hur mår du?


    Nej va tråkigt :( blir ytterligare press på lillen, men den ska stanna nu ja!! Hade ni kvar fler vi landstinget eller gör ni privat. Sorry om du sagt innan, svårt att ha koll ibland på alla.

    Ruvar nu på en 2dagars som var 4 celler, den såg bra ut och fick betyg 1 av 3. Vi hade totalt 8 befrukade av 12 normala ägg. Så resten odlas vidare, dem kunde inte säga hur prognosen ser ut, dag 2 är ju så tidigt. Brukar ju skita sig för oss härefter i utvecklingen, men hoppas att allt kosttillskott ska hjälpa något och att någon kan frysas.
  • Dhalia
    Dhalia skrev 2021-03-10 15:19:13 följande:

    Nej va tråkigt :( blir ytterligare press på lillen, men den ska stanna nu ja!! Hade ni kvar fler vi landstinget eller gör ni privat. Sorry om du sagt innan, svårt att ha koll ibland på alla.

    Ruvar nu på en 2dagars som var 4 celler, den såg bra ut och fick betyg 1 av 3. Vi hade totalt 8 befrukade av 12 normala ägg. Så resten odlas vidare, dem kunde inte säga hur prognosen ser ut, dag 2 är ju så tidigt. Brukar ju skita sig för oss härefter i utvecklingen, men hoppas att allt kosttillskott ska hjälpa något och att någon kan frysas.


    Kom på nu du gjorde väl privat i Schweiz haha :)
  • Dhalia
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-10 12:16:34 följande:

    Har fortfarande inte hört nåt från sjukhuset sen ÄP i fredags. 

    Det är så konstigt att bara för att det inte blev nån insättning nu så informerar de inte förrän efter man ev lyckats frysa in nåt. Istället för löpande om befruktning, 2-dagars osv. :( 

    Känner mig så nervös över att det inte ska bli nåt alls till frysen trots att de plockade 22 st och sannolikheten att nån skulle klara sig ändå är rätt hög. 

    ska jag ringa och fråga eller snällt vänta till fredag?  


    Hej om du gjorde äggplock i fredags så är den 4 dagar gammal nu å dem brukar frysa dag 5 eller 6. Så du får nog inte reda på än resultat, kanske på fredag. Skulle dem ringa eller får ni brev hem? Du kan ju säkert ringa och fråga hur många som blev befruktade åtminstone :)
  • Dhalia
    Asplövet18 skrev 2021-03-10 15:19:09 följande:

    Heej, 

    Åh spännande! Så ni har ett barn redan via ivf? hur många försök tog det?

    Vi har varit ofriv. barnlösa i nästan 3,5 år. I maj 2019 upptäcktes pcos men nu inför ivf var mitt amh endast 0,9 pmol/l så det är diskrepans mellan mina många äggblåsor men låga amh, Läkarna vet inte varför. Letrozol har inte fungerat bra alls för oss, med för många växande äggblåsor som sedan tillbakabildats. Har aldrig någonsin fått ett plus...

    Detta är vår första runda och fick ut 5 ägg, varav 4 blev fina blastocyster och fick 3 till frysen  Var förtvivlad först över att det bara var 5 ägg men nu när vi fick så fint resultat känns det lite bättre. Men är så himla nervös och kan inte föreställa mig att det skulle vilja fästa. Denna väntan ger mig grov ångest och blir både stressad och ettrig av att behöva vänta så länge haha. De sa ingen grading till mig, men de sa att det var ett perfekt embryo och väldigt vacker (?) 

    Hur ser er resa ut?  :) <3 


    Hej, wooow vilket bra resultat tanken på så få ägg. Låter ju väldigt lovande :) Fick du tillbaks en 2 dagars då?
  • Dhalia
    Camii80 skrev 2021-03-12 10:17:37 följande:

    Hallå allihopa

    Roligt att läsa och följa med i er resa.

    Ruvar själv på en 6-dagars blastocyst med återföringsdag 6.3, så är på RD6 idag. Vet att testa sig på RD6 är rätt så tidigt men idag tog nyfikenheten över mig och jag tog ett gravtest bara för att  Min man var inte alls på noterna, haha.

    Jag tycker att jag kan urskilja mig ett svagt streck (syns bättre IRL) men det kan lika gärna vara ett spökstreck. Har egentligen testdag 22.3 så ligger way ahead of time men men... Förra återföringen lyckades jag hålla mig till RD13 iaf  men icke denna gång. Så jag tänkte köpa ett digitalt test och se om den visar något positivt den med. Har BIM 16.3.

    Vad säger ni? 


    Jag säger grattis syns tydligt ändå :)
  • Dhalia
    ace86 skrev 2021-03-12 17:20:05 följande:

    Det var utomkveds på höger sida som befarat och opererades igår kväll! Nu hemma och ska vila och återhämta mig!

    När skulle du testa dig enligt kliniken? Kram


    Va tråkigt :( blev äggledaren kvar eller tog dem bort den också?
  • Dhalia
    ace86 skrev 2021-03-12 17:35:49 följande:

    Nej tyvärr så tog de bort äggledaren också. Var inställd på det även om beslutet tas under operationen. Däremot så säger dem att det långsiktigt bästa (och inget som påverkar chanserna att bli gravid via IVF) är att ta bort den. Har man fått utomkveds en gång är det väldigt stor sannolikhet att få det på samma plats igen nämligen. :(


    Då är de nog lika bra så det inte händer igen :( Får vila mycket!
  • Dhalia
    Jenzia skrev 2021-03-13 08:08:13 följande:

    Blev inget för oss denna gången, fick negativt imorse på RD12 med en tredagars Känner mig så tom nu. Men vi har iaf en i frysen, så det blir ett nytt försök i nästa vanliga cykel. Får hoppas på plus i mag istället <3


    Så tråkigt :( håller tummarna att den i frysen går vägen sen!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021