• Dhalia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Buggan skrev 2021-04-04 13:09:35 följande:

    Ahaa usch da det är ju inte bra odds, o sen 25% risk att blir missfall om jag inte minns fel :( känns verkligen som det är mkt tur man ska ha... 

    Håller tummarna för att ditt ägg också klarar sig nu! 

    jag fick bättre förklarat av läkaren att av 4 ägg som var mogna och de försökte befrukta med ICSI så befruktades 2 st och de överlevde iaf båda två till dag 2. så ett sattes in och det andra frystes alltså dag 2. 

    erfarenheter av varför man fryser ett ägg redan dag 2? verkar som de flesta fryser blastocyster dag 5? 


    Jag skulle gissa på att dem kanske tror att dem utvecklas bättre i livmodern än i deras värmeskåp. Jag fick tillbaks en 2dagars eftersom vi har dålig erfarenhet att få till frys, lyckats få en 6dagars på 4 IVF. Nu sist såg alla bra ut på dag 2 och hade då 8 st befruktade, men ändå var inget bra till frys på dag 5 ellrr 6. Den 2 dagars tog sig. Fick förra gången en 3 dagars som tog sig också men slutade i MA. Håller tummarna för din 2dagars!
  • Dhalia
    Aya2019 skrev 2021-04-07 16:20:19 följande:

    Tror ni detta stämmer?

    Gjorde ruvdag 4 läste att vissa hade kunnat se ett plus redan då. Men vart negativt.

    Ruvdag 6. Gjord testet vid kl 16.00. Vart på toa kl 12 tiden innan. Sen har jag inte varit på toa sen nu kl 16.

    Idag har jag haft så kramper då och då. Men tänkte att det är nog lutinus. Ömma bröst sen Igår kväll.

    Testdag 14/4.

    Väldigt svagt streck, bild


    Man ser ett svagt streck plus de med vanliga stickor från rfsu va? Har du något testa tidigt? Borde ju synas mycket mer på dem isf :)
  • Dhalia
    Aya2019 skrev 2021-04-07 21:38:18 följande:

    Har tidigt graviditetstest hemma också men kommer vänta lite med den tills ruvdag 9-10 så man ser lite mer tydligare :) Vågar inte riktigt hoppas med det pluset nu :)

    Mitt första gravidtet blev det missfall vart i "3 månaden" tomt graviditet. Andra fick jag plus men mens dagen efter :/ Med första ivf kemisk gravidet

    Får hålla upp tummen än så länge :D


    De blir nog bra bådar gott än så länge :D var det FET denna gången? Eller färskåterföring?
  • Dhalia
    Buggan skrev 2021-04-08 19:15:35 följande:

    Hur snart kan man testa om allt gått vägen tror ni? Räknat från befruktningsdagen hur många dgr borde iaf gå?

    Jag ska egentligen testa nästa lör, då gått 14 dgr sen satte in en 2 dgrs. Men det sprätter ju i en o man vill ju bara börja testa, haha :)


    Omkring 12 dagar om man inte vill riskera lite negativa tester. Men kör ett tidigt test för att inte råka bli besviken :)
  • Dhalia
    Aya2019 skrev 2021-04-08 21:40:06 följande:

    Hej, Har en fråga.

    När jag började med ivf så sa läkaren på livio ivf att jag skulle ta lutinus 2 gg morgon kväll tills testdagen och sluta ned den oavsätt resultat.

    Men när jag läser på information i paketet lutinus så står det vid plusade ska man fortsätta 30 dagar till. Har två extra paket kvar som räcke till 30 dagar.

    Har läst att olika ivf har låtit ivf patienter ta till vecka 12. Dom som har fortsätt är dom som har haft missfall bakom sig.

    Men läst också många har ändå valt att fortsätta ta lutinus tills det vart slut.

    Jag själv har haft missfall 2 gånger men läkaren sa att det går bra till testdagen.

    Ska jag ändå fortsätta ?? Blir så orolig fick ett svagt plus på ruvdag 6 vill gärna fortsätta med lutinus. Har testdag 14/4 vill därefter fortsätta med att ta lutinus tillstånd domänen örnek slut känns tryggare så.


    Hej, så var de för mig med förra gången gick då också på Livio och skulle sluta efter testdagen. Men tog då 3 lutnius per dag. För mig gick det ju bra eftersom jag intr fick blödningar men slutade ändå upp i ett MA på ultraljudet. Denna gången har jag fortsatt med 2 lutnius per dag efter testdagen och ska ta fram till ultraljudet. Innan testdagen tog jag 3 st. Vi gjorde nu senast på Sahlgrenska och jag fick de av dem. Har du fått missfall som i blödningar innan ultraljudet eller har de blivit MA? Du kan ju själv fortsätta ta 2 per dag eller 1 per dag tills dem tar slut det göe ju ingen skada men jag tror inte heller de gör skillnad om man inte har haft problem med blödningar. Jag ville ta för att vi har försökt i 4,5 år och orkar inte tänka tänk om de skulle gjort skillnad. Du kan också be att få fortsätta ta dem och att dem skriver ut fler dem kommer inte neka dig det om du verkligen vill de. :)
  • Dhalia
    Aya2019 skrev 2021-04-09 11:27:49 följande:

    Har två missfall från tidigare

    2019 Första fick jag ingen blödningen när det vart dags för kub ca "3 månader" var jag då. Då sa dom att de vart tomt graviditet men fostersäck hade växte till ändå. Kroppen hade inte förstått att det vart missfall

    2020Andra fick jag plus några dagar innan förväntad mens men började att blöda innan mensdagen. Sen så kom mensen

    Första försöket ivf vart det kemisk gravidtet

    Andra försöket - negativ

    3 försöket testade jag plus nu ruvdag 8

    De är ju det vill inte chansa om lutinus..frågar nog läkaren igen testdagen :)

    Gjorde idag ny test ruvdag8 hoppas att denna gånger håller sig. Ivf tar all energi blir så trött av allt

    Bild 1 tidigt graviditetstest

    2 bilden vanligt graviditetstest


    Men de tycker jag att du gör då för att inte oroa dig kring det. Man oroar sig redan mycket kring allt. För ja skulle få lutinus vid FET hos Livio och fortsätta ta tills ultraljudet de var ingen större diskussion alls om de, utan de gick bra :)

    Ser ju helt klart starkare ut på rfsu nu med :) När har du testdagen? För du kan nog ringa dem direkt på måndag och se så dem skriver ut mer.
  • Dhalia
    Camii80 skrev 2021-04-10 00:19:32 följande:

    Hej allihopa

    Har varit frånvarande då jag fick ett + tidigare i år. Nu när jag var på ett VUL, vecka 7+3, så konstaterade läkaren på IVF-mottagningen att allt inte var OK. Ägget har fäst men embryot har stannat i växten. Så, ist för att vara ca 1-2cm, är embryot ca 4-5mm. Jag kände på mig att ngt var fel då jag inte känt några grav.symptom förutom ömma bröst ( kalla det intuition).

    Nu till min fråga. Läkare sa att jag ska sluta med Lutinus och invänta ett missfall... Detta känns så konstigt, att behöva vänta på att en blödning ska börja och missfallet blir ett faktum. Är det ngn som varit i samma situation som kan berätta för mig hur länge man behöver vänta innan kroppen säger ifrån? Jag har tid nästa fredag igen för att kolla ifall allt gått bra, men detta väntande på att missfallet kommer igång är skitjobbig.


    Hej, beklagar så att det blev ett MA :( Har själv UL nästa vecka och kommer då va i v7+3, har inte hellrr bra känsla inför det men hoppas jag har fel :/

    Men ville dem inte ge cytotec om du känner de jobbigt att vänta? Jag har valt cytotec då jag känt att jag inte orkar invänta att det startar av sig självt.
  • Dhalia
    Camii80 skrev 2021-04-11 12:00:20 följande:

    Nej, jag blev inte tillfrågad om att få ngt för att starta processen. Antar att det ska ske "naturligt" vilket är ju bäst för kroppen... Nu har det gått 4 dagar sedan jag slutade med Lutinus och inget händer så jag tror att jag kommer att ringa kliniken imorgon och höra mig för hur jag ska gå vidare med detta.


    Okej men sånt kan ju ta också ett par veckor innan det startar av sig självt, de därför jag ville ha cytotec då jag tyckte de skulle va jobbigt att behöva gå till jobbet och behöva va rädd för en störtblödning. De ju inte lång tid som gått ännu, jag tror inte de kommer igång så snabbt bara för man slutat med lutnius för din kropp har ju själv producerat massa hormoner.
  • Dhalia
    Aya2019 skrev 2021-04-14 06:39:49 följande:

    Testdagen idag :)

    Hoppas lillen stannar kvar denna gång :D


    Håller alla tummar att den stannar nu :D
  • Dhalia
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-19 11:38:17 följande:

    Åh. jag förstår. Vet du om det finns nåt liknande ställe i tex gbg? Eller jobbar de kanske på distans också? 


    Sokolova gynkliniken i gbg har jag för mig erbjuder intralipiddropp. Dem kanske kan skriva ut dem andra medicinerna också men har ingen aning.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021