• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Maikward skrev 2021-02-20 20:21:57 följande:

    Ruvardag 7 idag och positivt test! Så chockad! Jag har ju inga fungerande äggledare men innan vi visste det har vi sett så mycket negativa tester att det har känts omöjligt att få ett positivt. Hoppas nu bara att denna väljer att stanna, det är så tidigt än. Jag är så tacksam till IVF. Det är så fantastiskt att det går att göra på det här sättet. Går allt vägen får vi en liten i månadsskiftet okt/nov. Känner mig positiv!

    Kul att det är så många som börjat sina sprutor! Hoppas att era insättningar är nära och att det blir många fler plus snart :D


    men åh vad fantastiskt!!!Solig  det är helt overkligt med första plusset, stort grattis! härligt att du känner dig positiv, du är ju graviiiid!!!Hjärta 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-02-20 22:21:38 följande:

    Har lite oro för Gonal-F injektionerna, jag har fått 3 paket där det är exakt på pricken den dos jag behöver fram till UL, dock känns det som om det är lite felräknat.


    900 IE i en penna, 375 + 375 och sen sista dosen så visade den att nästa pennas dos ska vara 135,5 för att uppnå min 375 dos. Vilket är helt fel i min räkning. Men kanske är det mer i pennorna än vad som står på paketet? annars har jag tagit alldeles för liten dos idag. Stressar mig lite grann. Någon annan som har koll?


    hej! är inte säker att jag förstår.. tar du bara gonal f eller även någon annan spruta? (hört att vissa tar 2 olika så minns inte vad du skrev innan)

    om jag förstår rätt så har du flera 900 ie gonal f sprutor? så du borde ha 150 ie kvar i den första sprutan på 3:e dagen, och ta 225ie på nästa spruta om du ska upp i 375ie? det är inte mer i pennorna än vad som står, men du själv klickar ju upp mängden varje gång?
    kram!
  • Inalina
    Inalina skrev 2021-02-21 12:37:25 följande:
    hej! är inte säker att jag förstår.. tar du bara gonal f eller även någon annan spruta? (hört att vissa tar 2 olika så minns inte vad du skrev innan)

    om jag förstår rätt så har du flera 900 ie gonal f sprutor? så du borde ha 150 ie kvar i den första sprutan på 3:e dagen, och ta 225ie på nästa spruta om du ska upp i 375ie? det är inte mer i pennorna än vad som står, men du själv klickar ju upp mängden varje gång?
    kram!
    jag igen, kanske är gonal f annorlunda än sprutan jag tar (pergoveris) men där var det i alla fall exakt 900..., men jag tror inte du behöver oroa dig för nåt så länge det är hyfsat nära med siffrorna :)
  • Inalina
    Miilna2015 skrev 2021-02-21 14:29:18 följande:
    Grattis!!!! :) När har du testdag/när ska du meddela svaret till kliniken? :) Jag hade testdag idag (rd 18) och ska meddela plusset imorgon.

    Undrar när man får första VUL (om man får det alls?). Någon som har erfarenhet? Har läst att man kan se hjärtslag i vecka 6 redan, så jag antar att det är då man kan börja göra VUL?
    men stort grattis!! (om jag inte skrivit det tidigare!!) gud så underbart med positivt på första försöket! =) jag gjorde första ul i v 6 + 4 med min dotter (2019) då kunde de se ett tickande hjärta Hjärta men jag förstår om de hellre väntar någon extra vecka för att vara helt säkra!
  • Inalina
    MoonK skrev 2021-02-21 20:48:24 följande:

    Hur tänker ni kring träning och motion under/efter behandling och återföring?

    Denna gång har jag varit väldigt försiktig och slutade träna efter 3e injektionen och är så svullen nu att jag endast promenerar.

    Annars är jag van vid att träna 5-6 dagar/veckan men vågar inte riktigt göra det nu.


    Hej! Jag kör yoga och promenader nu innan äggplock, har egentligen inte fått några restriktioner alls från kliniken men när jag gjorde i IVF i Prag fick jag en lång lista på saker att undvika, typ lyfta tungt, hoppa, springa etc etc.

    Men du verkar lyssna på din kropp vilket är det viktigaste ändå, känner du dig svullen är det förmodligen bättre att vila från den hårda träningen. När man väl fått sitt plus ska man ju förhoppningsvis kunna slappna av lite mer och gå tillbaka till att träna normalt..

    när jag blev gravid med min dotter via IVF 2018 så blev det tyvärr inte mkt träning alls då jag mådde så sjukt dåligt från v 7 och hade tidiga sammandragningar från v 22, så alla graviditeter är olika, har ju haft vänner som sprungit o tränat hårt fram till v 36...

    Så spännande att du fick 2 embryon tillbaka!! Jag fick 2 tillbaka när jag blev gravid då, nu när jag har ett barn vågar jag inte riktigt sätta tillbaka 2 på första försöket. Är detta din första IVF?
  • Inalina
    Prit skrev 2021-02-20 01:09:47 följande:

    Imorgon ska jag göra en FET med 6dagars blasto i naturlig cykel. Någon som har erfarenhet av en 6 dagars ? Man väljer ju alltid 5 dagars före så det känns inte som att chanserna är lika höga. Min förra cykel satte jag in ett 5dagars som inte satte sig. Fasar för ruvardagarna ...

    Lycka till alla fina tjejer


    Hej! så spännande att du ruvar nu! Hur känns det? Var det sista i frysen? Hoppas det går vägenSolig! Tror inte det är ngn större skillnad på 5 eller 6 dagars, så länge de klarar upptiningen är de ju starka!
  • Inalina

    Hej allihopa!

    Är på dag 5 med spruta (300 ie pergoveris - typ som menopur) och har så VRÅLONT i huvudet. fick ta en ipren, är det någon som hört något om att inte ta värktabletter under stimulering av någon anledning...?
    man vill ju inte riskera något, men kan heller inte gå runt som ett åskmoln...Obestämd

  • Inalina
    Miilna2015 skrev 2021-02-22 15:55:15 följande:
    Jag fick bara informationen att endast äta paracetamol från och med dagen för äggplock, innan sa de inget om det. Däremot finns det ju ett allmänt råd om att inte äta antiinflammatoriska värktabletter som Ipren om man har svårt att bli gravid, så det kanske ligger nåt i det. Alvedon och Panodil ska vara okej däremot, dessvärre hjälper de ju sällan mot huvudvärk :(
    Ah ja det verkar ju vettigt, huvudvärken är bättre nu men som du säger, huvudvärk och mensvärk biter ju inte alvedon på direkt...Flört Hur mår du? några gravidsymptom ännu? Glad
  • Inalina
    ace86 skrev 2021-02-22 19:07:33 följande:
    TACK så mycket! :) ja, alltså hur detta än går kommer jag ta med mig precis det. Mitt livs första plus. Då vet man att åtminstone det går :)

    hur går det för dig? Har ni startat syskonförsöket?
    Absolut, det är ett stort steg framåt!!! Solig 

    jag var precis på första VUL efter 5 dagar med hög dos Pergoveris, de kunde se ungefär 8-9 äggblåsor men några var väldigt små så vi ska kika på fredag igen! Vet inte riktigt vad ag ska tro men risken att bli överstumulerad känns väldigt liten i alla fall.. hoppas det ser ut att gå framåt och att jag får en dag för äggplock efter fredag! Hoppas ju verkligen på några fina ägg nuDrömmer
  • Inalina
    MoonK skrev 2021-02-22 19:14:16 följande:
    Hej Inalina!

    Nej detta är min 3e. Gjorde första privat förra våren för att de inte bokade in nya par pga pandemin och vi orkade vänta på att få en tid på Sahlgrenska. Då fick vi en tillbaka, 1 till frysen. Båda misslyckades.

    Andra gången var på Sahlgrenska och då fick vi endast ett befruktat ägg som misslyckades.

    Nu är det tredje ivf:en och då fick vi 3 befruktade, varav 2 som jag fick tillbaka i torsdags och 1 odlas vidare till dag 5-6 vet inte om den klarat sig än men hoppas vi har 1 i frysen nu.

    Med tanke på antal försök och min ålder (37 år) föreslog de att vi tar 2 ägg denna gång.

    När ska du på äggplock?
    ah jag förstår, jag hade nog gjort likadant och kört igång privat, har väldigt dåligt tålamod att vänta när man väl vill köra igång. Synd att det inte tog sig första gångerna men hoppas på dessa 2 du ruvar på nu! Hur många ägg har du fått ut på dina äggplock?  

    jag är också 37 år, var precis på första VUL och de såg några äggblåsor, i alla fall 8 trodde de på och 4 av dem var ungefär 12 mm men de andra var små fortfarande.. Äggplock får jag reda på på fredag efter nästa VUL hoppas jag! 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021