Inlägg från: Anonym (Juli) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Juli)

    Graviditet slutet av 2021

    Anonym (2) skrev 2021-01-08 09:45:09 följande:

    Missade detta inlägg! VAd roligt med renovering även om det är tufft. Vi har nyligen renoverat i stort sett hela vår lägenhet, bara vårt sovrum kvar :) jag är 26 så det är väl inte så bråttom egentligen haha.


    Ja det är roligt. Vi tog en paus på ett halvår efter att ha kört riktigt mycket 6 månader. Nu tar man mest småsaker känner jag. Min man är så less. Haha. Jag tänkte måla kontoret men det gick inte hem så där jätte bra.

    Men men. Då gör jag det utan honom helt enkelt. Lättast Så.

    Nej då är du inte så gammal. Du har mycket tid på dig.
  • Anonym (Juli)
    Anonym (3-barnsmamma) skrev 2021-01-08 20:30:06 följande:

    Är det någon mer här inne som är över 30? :)


    Japp. Jag är 31 år
  • Anonym (Juli)
    Anonym (2) skrev 2021-01-09 22:54:43 följande:

    Nä det är väl så. Vilket dilemma, vill absolut inte sluta amma hahah. Är nog lite amningsfrälst, skulle vilja tandemamma min dotter och det kommande barnet haha. Men lär nog stanna vid en dröm tyvärr!

    Vet ej varför jag stressar egentligen, vi har god tid på oss. Men har alltid drömt om ?mina barn? och jag vill ha dem hos mig typ på direkten!! Vill ha 4 barn på sikt och skulle helst vara klar runt 35. Tänkte börjat runt valborg men jaa mensen är vad den är och är även lite tveksamma eftersom mannen inte alls får vara delaktig under graviditeten pga Corona som läget är nu.. speaking of, har ni funderat något över det? Jag tycker det könns så ledsamt att gå på ultraljud osv sen när man väl blir gravid om det hänger kvar..


    Jag tänker att alla ska ha blivit erbjudna vaccination till midsommar och det är innan vi ens börjat försöka så jag tänker att när alla som vill är vaccinerade bör de ju släppa på restriktionerna.
  • Anonym (Juli)
    Anonym (2) skrev 2021-01-10 09:30:55 följande:

    Hoppas verkligen det. Är så trött på alla restriktioner, och har redan fått ett barn under Corona så är rätt leds.


    Förstår det. Vi vill verkligen undvika det. Så har det inte blivit bättre kommer vi skjuta på det faktiskt.
  • Anonym (Juli)
    Anonym (3-barnsmamma) skrev 2021-01-13 20:21:00 följande:

    Har börjat noja över de här med covid-19 och vaccin osv. Vi hade ju tänkt öppna upp verkstaden i april. Men nu vet jag inte hur man ska tänka.. om man ska vaccinera sig så får man ju inte vara gravid och sen ska man vänta med att bli gravid, hur länge efter vaccin? Någon som vet? Känns som tiden springer iväg mot höst isf. Hur ska ni göra ? Eller har ni några tankar?

    Blev visst lite rörigt..


    Ja det där är ju något att fundera på. Dom rekommenderar ju att vaccinera sig innan graviditet. Jag fick min första dos vaccin och tar den tredje om 3 veckor så jag kommer vara good to go i juli så det känns skönt
  • Anonym (Juli)
    Anonym (3-barnsmamma) skrev 2021-01-14 18:54:11 följande:

    Tack för era svar. Jag vet inte riktigt hur man ska tänka. Jag har inte haft covid och jag är inte heller i en grupp som kommer få vaccineras i första taget utan kommer få vänta till "sist". Vilket troligen blir i april/maj kanske. Sen fyra veckor mellan doserna och sen läste jag någonstans att man Ska vänta två månader efter sista dosen innan man blir gravid? Någon som vet något om det? Isf hamnar man ju i aug/sep? :/ vilket känns skit tråkigt! Känner mig så kluven..


    Det är tre veckor mellan doserna. Och sen tänker jag så här. Det är ju klart bättre att skjuta på det några månader än att riskera att få covid medan man är gravid och därmed riskera både dig själv och bebisen. För mig är valet lätt även om jag förstår att du längtar.
  • Anonym (Juli)
    Anonym (2) skrev 2021-01-20 10:11:23 följande:

    Äntligen kom min mens! Cykel på 47 dagar denna gång. Ska verkligen försöka dra ner lite på amningen så cykeln stabiliseras lite, så att man kan planera lite lättare.. hur går det för er med planeringen? Jag äter även multivitamin med folsyra, kvar sen förra graviditeten! :)


    Jag funderar på om jag ska ta ut spiralen snart. Jobbar Med barnmorskor till vardags så kan egentligen ta ut den när jag vill. Men är lite kluven. Är inte sugen på att gå över till kondom riktigt än men vill få igång mensen också så får se när jag tar tag i det.

    Äter multivitamin med allt jag behöver oavsett planerad graviditet eller ej så där är vi check.

    Så nu är det väl bara att vänta till juli. Måste ta andra dosen coronavaccin och sen lät det väl som man ska vänta lite.
  • Anonym (Juli)
    Crazzy skrev 2021-02-22 21:57:38 följande:

    Skönt att mensen är tillbaka! (Apropå saker jag aldrig trodde att jag skulle säga, haha)

    Jag har, ve och skam, faktiskt köpt lite begagnade bebiskläder på FB. Maken, som från början var tveksam till ett till barn nu, har läst på om att vänta barn igen, så med hans hjälp har jag lagt om min kost en del, så att jag ska få i mig mer bra grejer . Tyvärr har det blivit mycket godis och skräp, eftersom jag studerar och har tre små barn! Tänkte börja äta folsyra snart också!

    Hur mår alla, hur känns väntan? Någon som tjuvstartat?

    Jag är förvånad över hur fort tiden har gått än så länge, det kommer ju ha blivit juli/augusti på nolltid!


    Jag tog ut min spiral förra veckan. Nu väntar jag på att kroppen ska köra igång med mens och så snart. Så får vi se. Funderar också på folsyra men jag äter vitaminer för kvinna och där ingår det. Så frågan är om man behöver mer.

    Sista tiden nu känner jag har gått snabbt men ändå sakta. Gud vad jag längtar till lite värme och ordentlig vår. Just nu känns det lite segt.
  • Anonym (Juli)
    Crazzy skrev 2021-03-15 18:49:24 följande:

    Shit vad roligt ändå, att ta ut spiralen är något som jag verkligen ser fram emot! Har tid i slutet på april, är skönt att ha det som ett delmål så väntan inte känns så lång . Tar du Kvinna så lär väl inte mer behövas, skulle jag tro iaf! Jag har börjat gå på folsyra, men stod på apoteket och velade mellan Kvinna och folsyra, haha.

    Jo jag håller med dig, mycket som känns segt nu.... Men snart är sommaren och BIM och gravstickor här!


    Ja det känns bra. Men jag har ju även fasat ut min sertralin vilket även påverkat mitt mående vilket gjort senaste veckan/ veckorna riktigt jobbiga ovanpå allt så nu behlver det ljusna.

    Sen har man ju så mycket tid att fundera så det är dumt att göra känner jag. Haha

    Ja jag hoppas det räcker. Får se hur jag gör.
  • Anonym (Juli)

    Nu äntligen har min mens kommit igång efter att jag tog ut spiralen. Kändes som en evighet helt ärligt. Nu hoppas jag bara att den kommer punktlig varje månad. Så har vi faktiskt bestämt oss för att börja försöka i juni. Har mens 14 juni och efter det kör vi. Längtar. Blir så bra. Semester och försöka. Efter semestern hoppas jag på att vara gravid.

Svar på tråden Graviditet slutet av 2021