Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?

    nattuw skrev 2021-03-06 15:26:50 följande:
    I ett annat forum, där de diskuterade socialdemokratiska nättroll, pekades familjeliv ut som ett bevis på att socialdemokratiska nättroll är en del av regeringens strategi.
    Det finsn väl en och annan medlem som tror att hela FL, moderatorer och enskidla medlemmar är avlönade av S. En bedrev ett tag tidstudier i trådar och en annan var och är livstidsbannad, men dessa är mycket tydligt inte ensamma om att tro att kritik mot SD, SDs vurmare och skrikhögern betyder mer än just detta
  • Padirac
    HSOF skrev 2021-07-11 18:30:23 följande:
    Det är du som ska lägga ner tramset. Regeringen med Eriksson i spetsen kallade redan innan valet till sig big tec innan valet 2018 och fick bl a granskning Sverige nerlagt och tystad. Medverkande var även Mattson, dåvarande redaktör på expressen och Wolodarski från DN.
    Regeringen har en väldigt stor hake på både Google och Facebook, då de har sina serverhallar med nästintill skattefri el placerade i Sverige och fler elslukande serverhallar (en hall drar ungefär lika mkt som en storstad) för big tex är på G även för amazon. Så ganska naivt att tro att svenska regeringen inte har något att säga till om här.

    När det kommer till avstängningen av swebbtv så är det bara skitsnack som SVT går ut med och det är inget att vänta när det kommer från statliga SVT som är en del av staten.

    Det är ganska vida känt hur Google (youtube)Facebook och twitter jobbar. De du blir nerstängd och så får ett försök på dig att överklaga, dock så är dem, åklagare, domare ocv pöbeln och du kan inte göra något åt det.
    Vissa får en varning eller två, vissa blir bara nerslängda utan någon förklaring. Swebbtv gjorde ett program om det här samt bla nedstläckningen av en annan alternativ kanal, exakt 24 som också censurerades.
    Själva hade de fått en varning av Google innan nedstängningen.

    Sedan är det åter igen som jag skrev tidigare, sociala plattformar har ingen rätt att vara publicister utan att ta ansvar för det som publiceras på deras plattformar. Det drabbar kanske högern just nu men tänk om det skulle drabba er på vänsterkanten i framtiden, vad skulle du tycka om det?

    Själv tycker jag att bara sånt som är olagligt ska tas bort, i annat fall får de ta ansvar för vad som publiceras på plattformarna även rättsligt. Det tror jag inte mister suckerburg mfl vill göra.

    Swebbtv och andra alternativa medier fyller en väldigt viktig roll i denna cancelkultur vi lever i idag och är demokratins sista hopp.
    www.expressen.se/nyheter/granskning-sverige-startar-sin-verksamhet-pa-nytt/
    "

    Fabian Fjälling, en tongivande röst bakom Granskning Sverige, hatade under pseudonym på nätet men avslöjades.


    Senare förklarade han att han tänkte hoppa av Granskning Sverige – enligt honom själv på grund av hot.


    Nu kan TV3-programmet ”Trolljägarna” berätta att han är med i bakgrunden när det högerextrema nätverket drar i gång sin verksamhet igen.


    – Jag kommer att hjälpa till med frågeställningar, uppslag och framför allt att skriva manus, säger Fjälling i programmet."

    "


    År 2017 avslöjade Eskilstuna-Kuriren att personerna som ringde åt Granskning Sverige instruerades att använda falska identiteter, att ljuga om syftet med samtalet och klippa om ljudinspelningarna så att de blev underhållande i stället för rättvisande. Uppringarna erbjöds också pengar för publiceringar som fick många klick.


    Många av dem som blivit uppringda visste inte att de intervjuats förrän de blev uthängda på nätet.


    I samband med Eskilstuna-Kurirens granskning råkade en tongivande röst bakom Granskning Sverige, pseudonymen ”Erik Johansson”, röja sin verkliga identitet när han skickade en fil med sitt riktiga namn – Fabian Fjälling – till den liberala debattören Malin Lernfelt.


    När Expressen sedan träffade Fabian Fjälling bekräftade han att han låg bakom pseudonymen Erik Johansson. 


    Året därpå, 2018, kunde Expressen kunde avslöja hur nätverket inte bara spridit trakasserier utan också upphovsrättsskyddat material då de använt sig av bilder illegalt."

    "Både Expressen och Dagens Nyheter anmälde också Granskning Sverige till Google, som äger Youtube, för brott mot upphovsrätten.


    Efter anmälningarna stängdes Granskning Sveriges huvudkonto av Youtube.


    ”Det här kontot har upphört eftersom vi har tagit emot klagomål från tredje part om upphovsrättsintrång angående material användaren postat”, skrev Google Sveriges kommunikationschef Farshad Shadloo i ett sms då."

    "


    När Expressen når Fabian Fjälling på telefon säger han:


    – Jag är inte speciellt intresserad av att kommentera.


    Mark Jansen, kommunikationschef för norra Europa på Google, säger i ett skriftligt uttalande:


    – Innehåll som utsätter individer eller grupper för trakasserier och sprider hat är oacceptabelt för oss och vi tar sådana ärenden väldigt allvarligt. Youtube har tydliga policyer mot den här typen av beteende, och en kanal som flaggades i detta fall har granskats och tagits ned i linje med dessa. 


    Han fortsätter:


    – Youtubes flaggningsverktyg, som går att hitta bredvid varje enskilt videoklipp, finns tillgängliga för dem som vill flagga kontroversiellt innehåll och få det granskat av Youtube."

    sverigesradio.se/artikel/7469499

    "Hos SwebbTV blandas konspirationsteorier om Olof Palme och 11 september-attackerna med timslånga diskussioner om migrationens konsekvenser. I Mediernas serie om sk alternativmedier tittar vi i denna tredje del närmre på Youtube-kanalen som fick näringslivstoppen Leif Östling att förlora uppdrag.


    Palme blev inte mördad, han fick HIV. Det är budskapet i SwebbTV:s mest tittade videoklipp på Youtube med över en kvarts miljon visningar. Youtube-kanalen SwebbTV har sedan starten för fem år sedan över 16 miljoner visningar och 53 200 prenumeranter.


    Medierna har gått igenom kanalens innehåll, ekonomi och pratat med personerna bakom SwebbTV. När Jan Sjunnesson grundade kanalen 2015 jobbade han samtidigt för Avpixlat. Han är enligt egen utsago partimedlem i SD sedan 2013."

    "Medierna går igenom innehållet på SwebbTV:s kanal och vilka som gästar programmet. En av de mest återkommande gästerna är Karl-Olov Arnstberg. På sin blogg ger han öppet uttryck för rasbiologiskt tankegods. Han skriver där om “den icke-vita rasens intrång på vita territorier” och att detta leder till att: “Den vita rasen kan redan under nästa århundrade vara något som bara går att beskåda på museum.” Hos SwebbTV pratar Arnstberg om “folkombyte”.


    Var går er gräns i SwebbTV? Som citat att den “vita rasen kommer att plånas ut?”


    – Jag tror inte på den typen av resonemang för det leder ingenstans. Men det klart att tendensen kan jag förstå att man tar upp, säger Mikael Willgert i Medierna."


  • Padirac
    HSOF skrev 2021-07-12 23:06:01 följande:
    Åter igen, allt det där kommer från Msm media som alla har liknande åsikter och gör allt för att skydda sig mot hotet som fria medier utgör mot dem.

    När det gäller granskning Sverige så, visst de använde lite olika metoder för att få avslöjanden, men sånt har även använts mot framförallt althögern i Sverige av samma bolag som du tar upp som källa här. Men det som fick Matsson att se rött var när han själv fick besök av granskning Sverige.
    Ännu roligare när de besökte Kommunisten Aschberg på samma sätt som han själv har pysslat med bla genom trolljägarna. Men som sagt minns inte allt vad som hände angående granskning Sverige men bra att någon granskar makten. Samhället behöver verkligen rensas upp från all korruption och ogentliheter även om det bara skrapas på ytan.

    När det kommer till Swebbtv så vet jag med mig att de gjorde ett program om detta och det är bara fullt av felaktigheter.

    Och när det kommer till gäster och innehåll på swebbtv så är det gäster med olika syn på saker som inte får komma till tals i vanliga msm medi, men det är inte bara för det en åsikt som redaktionen på swebbtv har.

    När det kommer till Palme som du nämner, så finns det flera program och med olika teorier, teorier som kan vara helt möjliga, då vi inte vet vad som egentligen hände och även välskött många konstiga omständigheter som ställer många frågor utan svar. Så alltså ingen dårskap att lyfta fram olika tänkbara scenarier.

    Istället för att läsa om vad andra skriver om swebbtv, så kan du väl göra dig en riktig recherts, genom att se på några program.
    Oavsett vilken åsikt swebbTVs ansvarig har så har de spridit innehåll (genom sina gäster som kommer till tals) som inte är godkänt enligt Youtubes regler. 

    Svårare än så är det egentligen inte.

    Det jag sett av SwebbTV var bland det erbarmligaste och undermåliga journalistiska arbetet jag sett  - alt.högern har iofs producerat sämre, men det gör inte swebbTV till en kvalitetsproduktion, snarare ett uselt försök att tvätta rasism och konspirationsteorier. Det tilltalar säkert många, men inte youtube iom deras villkor.
  • Padirac
    HSOF skrev 2021-07-13 09:23:59 följande:
    Jag har sett väldigt mycket på swebbtv och med väldigt olika teman och kan tycka att det oftast är väldigt kunniga personer som gästar programmet. Sedan finns det såklart udda personer med men det är ändå väldigt intressant att höra en annan åsikt och även dem man själv verkligen är lite skeptisk till. Men det är det som kallas yttrandefrihet och ger oss ett brett samtal som inte tillåts i vanliga media med en allt krympande åsiktskorridor.

    Sedan när det kom till YouTubes villkor så är ska du enligt dem få tre varningar och sen kan du bli borttagen. Swebbtv, hade fått en sådan varning för ett program med Lars Bern där han pratade om vikten av vitamin d och c när det kommer till immunförsvaret och skydd mot Corona. Detta program togs bort av youtube (först hela kanalen under 3 dygn) och får ses som första och även ända varningen innan de togs bort helt dagen före jul.
    De fick aldrig varning 2 och 3 samt att de egentligen hade blivit stängda redan vid första varningen om det inte vore för alternativmedia som kampanjade mot nedstängningen.
    Yttrandefrihet betyder inte att det är OK att sprida rasism, främlingsfientlighet och desinformation - att som SwebbTV försöka dölja det bakom en illa genomförd 'journalistisk' intervju/samtalsform är tydligen inte heller OK enligt Youtubes villkor.

    SwebbTV befanns inte hålla måttet för youtube - och de är därför inte längre kvar.
  • Padirac
    HSOF skrev 2021-07-13 18:46:40 följande:
    Swebbtv sprider inget av detta, så förstår inte ditt resonemang här?

    Swebbtv hade 600000 följare så tror nog de gjorde något bra, eller tycker du inte, eller var det bara vitmaktmänniskor de med?
    En miljard flugor kan inte ha fel - ät skit
  • Padirac
    HSOF skrev 2021-07-13 18:46:40 följande:
    Swebbtv sprider inget av detta, så förstår inte ditt resonemang här?

    Swebbtv hade 600000 följare så tror nog de gjorde något bra, eller tycker du inte, eller var det bara vitmaktmänniskor de med?
    Vad menar du är skälet till att SwebbTV inte längre får dela sitt material på youtube?
  • Padirac
    HSOF skrev 2021-07-13 20:55:31 följande:
    Swebbtv är borta för att regimen ser dem som ett hot mot sig själva. Det har skett en enorm utrensning av konservativa eller etablissemangskritiska kanel över hela världen den senaste tiden. Samtidigt får islamister, prdofileri och vänsterpropaganda vara kvar.

    Fler länder bör ta detta på allvar som bla polen har gjort du som jag förstått hör hemma ute på vänsterkanten förstår tyvärr inte detta då ni bara se det som positivt när oppisionella röster tystas. Men som väntat blev det andra ord i källaren när några vänsterkaneler bla några kanaler av den våldsamma och vänsterextrema AFA blev nedsläckta. Då var det plötsligt censur och emot yttrandefrihet och demokrati.

    Men jag har förstått att det är hopplöst att prata om detta med någon som dig, då du låter som Stefan Löfven eller någon annan väldigt verklighetsfrånvänd och okunnig godhetspolitiker från vår styrande regim.

    Ni kan aldrig ta till er något annat än era egna tankar men verkligheten kommer nog även ifatt er till slut.
    Jag förstår att de åsikter du för fram stämmer överens med SDs vurmares och svans åsikter och att de illiberala antidemokratiska konspirationsteorierna utmålar alla som inte håller med som att höra till vänsterkanten. 

    Att yla om kulturmarxister och vänsterliberla är någonting som nya högern (fascism och nazism o.d) gjort i årtionden så det är ingenting nytt, Korridoren bland den framlingsfientliga och rasistiska auktoritära nya högern är trång. Det är många som vill in där just nu,
  • Padirac
    HSOF skrev 2021-07-13 23:07:11 följande:

    Ja då får jag väl vara en nazist eller facist i dina ögon då. Bryr mig inte vad du tycker ändå, är ju väntat att en person med dina åsikter kör med det, då ni vet att det är det ända ni har. Fördumma och rasiststämpla alla som inte håller med om er världsbild samt göra allt för att tysta genom censur, drev och hot.

    Det blev tyvärr inget nyval nu, då S inte vågade sig på det, då det vet att makten skulle gå dem förlorad då, nu får de ytterligare ett år att förstöra Sverige om det nu går förstöra mer? Men sen hoppas vi om valet går rätt till att vi får en förändring. Kan dock vara försent redan. Men man får börja bygga upp allt från grunden igen.


    Det verkar ju höra till den korridor dina tankar rör sig i att sätta etiketter på människor, så varför ska jag inte göra samma. Jag är väl en vänsterliberal kulturmarxist enligt din korridor.
  • Padirac
    HSOF skrev 2021-07-14 06:52:38 följande:
    Vad jag läst genom dina inlägg här på Fm så är du snarare en socialist. Men vad vet jag, du identifierar dig som jag förstår till vänster, det är iallafall i linje med dina åsikter här. Och visst du kan väl självklart även vara en vänsterliberal. Dit tillhör ju även Moderater tills alldeles nyligen.

    Själv värnar jag om Sveriges bästa, vilket de som bor i detta land också borde göra. Saknar det trygga och fina Sverige som var under min barndom men dit kommer vi aldrig igen.
    Det verkar ju vara så att SDs svans och vurmare placerar alla som inte står för deras värderingar eller till höger om dem som vänsterliberaler eller socialister och kommunister  (från M till V) - vilket är precis vad du säger om jag förstår dig rätt.
Svar på tråden Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?