Inlägg från: Anonym (Inte jag) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte jag)

    Finns det nån som INTE plussat så lätt efter mf/ma?

    Nä, jag hade missfall i juni -14.

    I början av 2015 påbörjade vi en fertlilitetsutredning och efter många turer och behandlingar blev jag gravid efter IVF i september 2018.

    Har även varit gravid 2 ggr tidigare i mitt liv men då gjort abort. Nu är inte min livmoder en gästvänlig plats för en liten utan hjälp.

  • Anonym (Inte jag)
    Anonym (Förstår dig) skrev 2021-01-09 23:24:58 följande:

    Så tom just nu. Ingen mens än men heller inget positivt test. BIM på tisdag. Molvärk till och från i magen. Känns som mensen är på gång.

    Jag VILL INTE HA DEN förbenade mensen igen. Vill att det ska ta sig. Jag är så uppgiven och arg och ledsen, allt på en gång. Varför ska jag behöva kämpa så? Varför får jag inte vara en av dem de tar sig för så jag kan få bli mamma? Jag har tänkt på varje sak hur jag levt nu i 7-8 månader, varje dag. Kollat varje livsmedel så det inte ska vara något som kan ha negativ effekt. Dragit ned på mitt älskade morgonkaffe till att bara dricka det när jag fått skitmensen. Äter nyttigt och varierat, äter tillskott, sover bra, tränar, och tajmar ÄL rejält varje månad. Ändå inget än. Tänker på det här hela tiden och lever för att optimera allt.

    Jag är så hjärtinneligen less på detta.

    Ursäkta, var bara tvungen att få kräkas ur mig frustrationen nånstans..

    Ska fortsätta hoppas att plusset kommer innan tisdag. Jag måste hoppas.


    Förstår er verkligen och får en klump i magen av att läsa hur ni känner, bra att du tänker på att leva hälsosamt, det gör en kommande graviditet lättare men påverkar inte nämnvärt chansen att bli gravid

    Drick du ditt morgonkaffe så länge det inte är 10 koppar om dagen. Och det enda du ska tänka på att inte äta innan du blir gravid är vissa läkemedel och naturläkemedel.

    Jag vet också att man är så förtvivlad att det spelar egentligen ingen roll vad folk säger. Men försök att tänka på att du ska må bra och gör saker för din skull i väntan på plusset.
  • Anonym (Inte jag)
    syntharen skrev 2021-01-13 14:11:38 följande:

    När jag fick MA i v 12 så tog det 2 år innan jag blev gravid igen, fick då ta ägglossningsstimulerande tabletter. Då blev jag gravid men fick MF i v 6. Sedan gjorde vi några IVF som inte blev nåt (bara MA i v 9), blev gravid spontant men igen MA i v 10. Det tog nästan 5 års försök för att få andra barnet innan det blev ett fullgånget barn. Efter andra barnet fick jag ytterligare ett MF i v 6 innan jag blev rätt snabbt gravid igen med tredje barnet. Idag skulle jag inte vilja ha något av detta ogjort för då hade vi inte haft dom 2 härliga (3 totalt) barn vi till slut fick Men jag minns fortfarande sorgen och ångesten när vi kämpade.


    Åh precis. Vet att det känns som en käftsmäll när man kämpar, men allt var verkligen värt för att få denna underbara unge. Skulle inte byta bort henne mot något i världen!
  • Anonym (Inte jag)
    Anonym (Förstår dig) skrev 2021-01-13 14:25:59 följande:

    Tack. Det känns tungt. Också att det kanske försenar chansen att få hjälp, om man måste gått ett år sen senaste missfall. Livrädd att få fler mf när jag hörde det. Måste hört fel...

    Äter inte ens vanliga huvudvärkstabletter längre. Jag försöker dock tänka på att de flesta som får missfall får barn. Det känns tryggt någonstans, att det går för de allra allra flesta.


    Jag har läst att de ibland "nollställer" räkningen vid missfallet. Men jag fick missfall efter 6 månaders försök och vid samtal med barnmorskan sa hon att jag ändå skulle skicka en egenremiss eftersom jag var så pass gammal. Nu tog det ju ett tag innan första besöket för utredning men var aldrig någon som nämde något om hur länge vi försökt.

    Jag tänker samma som tidigare, dra en liten vit lögn. Missfallet skedde för längre sedan än det gjorde, om du inte sökt vård för det såklart.
Svar på tråden Finns det nån som INTE plussat så lätt efter mf/ma?