Inlägg från: Överste Senap |Visa alla inlägg
  • Överste Senap

    Har incelmän legitima intressen?

    Paganini skrev 2021-01-09 18:18:40 följande:

    Då förstår jag bättre vad du menar. Vad gäller 1) så håller jag med. Det är ett problem och det är värt att diskutera och hån leder ingenstans, det bara förvärrar. Däremot måste man inse att man äger problemet själv och måste själv hitta en lösning. Det finns terapeuter, dejtingcoacher, psykologer och mycket annat tillgängligt men man måste agera själv. Du tog upp barnlösa par, mig veterligen tar de själva initiativ för att hitta hjälp och väntar inte på att någon kommer och upplyser dem om deras rättigheter. Det hjälper inte heller att skylla sina problem på andra.

    Vad gäller 2) så finns det jag räknat upp men mer kan säkert behövas. Vikten att ha en bra utbildning och allmänbildning generellt måste man trycka på redan i grundskolan. En person som inte har något av detta kommer att ha svårt att hitta någon. Att man har det är inte ens en garanti för att man hittar någon, det är jag själv ett levande bevis för men jag är lite av ett socialt miffo och då fattar jag själv att mina chanser är lägre även om jag är både högskoleutbildad och allmänbildad.

    Jag har inga illusioner om att någon annan än jag själv äger mitt problem men jag vet själv hur det känns att inte vara attraherad av någon kvinna.


    Förmodligen bästa inlägget i tråden. Det är ett problem absolut men man måste agera själv för att bli hjälpt.
  • Överste Senap
    SveMan30 skrev 2021-01-16 14:17:23 följande:

    Fortsättning...

    Problematiken är helt central för bevarandet av samhällsordningen. Incels som hamnar framför datorn i sitt pojkrum är väl ett marginellt problem, även om det är ytterst tragiskt och sorgligt ? ett bevis på att samhällssystemet slutat fungera. Mer intressant är att tänka omvänt: att bli kriminell kan definitivt vara en fungerande strategi för att slippa vara incel. En annan strategi är att vända sig till radikala grupper eller ideologier: om man stöts ut av det dominerande systemet så kanske räddningen finns i ett annat system?

    Det stämmer att incels som tjatar om sex mest är löjeväckande, men problematiken i sig är mycket omfattande. Varför ha lojalitet till ett samhälle som förvägrar en grundläggande behov?


    På vilket sätt förvägrar samhället incels grundläggande behov?
  • Överste Senap
    SveMan30 skrev 2021-01-30 15:19:36 följande:

    Alltså, feminismen som politisk maktideologi går i grunden ut på att styra samhället via sex genom att begränsa utbudet på sex.


    Wtf?

    Vad baserar du detta på om man får fråga?
  • Överste Senap
    SveMan30 skrev 2021-01-31 00:07:36 följande:

    Är det verkligen ett så märkligt påstående, eller förefaller det bara främmande eftersom du lever inom den diskursen? (Som bekant kan man inte analysera sin egen värld).


    Ja påståendet är märkligt. Och det stöds inte minst av att tom en oskuld fann det lika märkligt som jag.
  • Överste Senap
    SveMan30 skrev 2021-01-31 10:18:54 följande:

    Varför är det så stor grej att "tom vara oskuld"? Varför anses det vara ett misslyckande att inte sex innan 16 års ålder (men gärna tidigare än så)? Varför står sex i centrum för alla tonårsfilmer som riktar sig till män. Populärkulturen är helt besatt av sex, eller är även det ett märkligt påstående? Sen handlar det om feminismen som "politisk maktideologi" och inte någon ideal variant av feminism. Till exempel finns ett visst motstånd mot porr bland feminister, men "egentligen" är de inte emot porr utan det handlar bara om läpparnas bekännelse. Hade det funnits ett verkligt intresse inom feminismen att förbjuda porr, ja då hade det varit förbjudet.


    Vem anser att det är ett misslyckande att inte ha sex innan 16 års ålder? Feminister? När jag var i den åldern var det mer bland andra grabbar sådant snack förekom.

    Populärkulturen är inte samma som feminism. Sex är ett hot topic i unga år och har alltid varit så. Har inget med feminism att göra annat än att feminismen låtit kvinnor känna sig bekväma med att också vara kåta.

    Delar av feminismen vill förbjuda porr, andra inte. Förstår fortfarande inte vad feminismen har att göra med incels och oskulder.
  • Överste Senap
    Anonym (K) skrev 2021-02-20 21:46:23 följande:

    Det kan jag hålla med om att samhället inte är inkluderande utan premierar eliten o de som lyckas. Där håller jag med.

    Men jag håller inte med om losers för de som inte får ligga då det finns grupper av män som inte får ligga o det beror inte bara på dem.


    Vilka beror det på enligt dig?
  • Överste Senap
    Anonym (K) skrev 2021-02-22 08:07:45 följande:

    Får jag fråga. Hur många ggr ska en bränd man av egen kraft behöva resa sig för att sedan bli bränd igen innan man skiter i det? 

    Kan väl inte vara förväntat att män ska resa sig gång på gång på gång för att på nytt bli brända. Tar ju en hel del energi att resa sig. 


    Vad föreslår du för lösning eller alternativ?

    Jag fick resa mig många gånger innan jag lyckades och idag är jag gift. Men innan dess blev jag nobbad otaliga gånger. Man gör sitt val om man vill föröka igen eller inte. Och man bör ju lär sig efter ett tag vad man gör för fel.

    Annars kan man aldrig lösa det.

    Eller?
  • Överste Senap
    Anonym (K) skrev 2021-02-22 10:12:48 följande:

    Vet inte vad du exakt tänker på när talar om samhällets nomos. Men jag tänker på dessa saker. 

    Samhället sätter män som inte lyckas i en och samma grupp och försöker tillskriva den gruppen vissa egenskaper som om det vore en och samma sanning för alla. Oftast förminskas gruppen till omänskliga proportioner, liknande att männen är dumma i huvudet, inte människor osv. 

    Anledningarna till att en man inte lyckas kan vara många. 

    Några lögner som samhället försöker koka i oss när det kommer till dejting/sex är: 

    * Det finns någon för alla

    * Män som inte lyckas så är alltid felet hos mannen

    * Tjejer har aldrig fel

    * En man som inte lyckas är störd

     


    Vilket samhälle påstår detta? Kan du visa var samhället hävdar detta?

    Vad gäller påstående så kommenterar jag dem så här.

    * Det finns någon för alla: Detta är förstås ren BS, det finns bevisligen många i alla kulturer som aldrig träffar någon. Eller vad menar man med finns? Någons perfekta match kanske finns i Albanien men vad är sannolikheten att dessa träffar på vara de?

    *Män som inte lyckas så är alltid felet hos mannen.:

    Nja, det finns många anledningar till varför man aldrig träffar någon, det behöver inte vara någons FEL.

    Men jag kan inte se någonstans hur man kan lasta en kvinna för att hon inte blir intresserad av en viss man. Kan du?

    *Tjejer har aldrig fel.

    Ren BS, tjejer har lika mycket fel som män. Men som sagt ovan, du kan aldrig hävda att det är kvinnas fel att hon inte blir attraherad av en man.

    *En man som inte lyckas är störd.:

    Har du hittat på den själv? Den har jag aldrig sett. Det finns visserligen kvinnor som hånar oskulder, men de är inte representantativa för kvinnor som grupp och inte heller för samhället.

    Den typ av inlägg och påståenden du kommer med löser inga problem utan bidrar bara till att öka polarisering. Det finns enstaka anekdotiska fall men det kan du inte extrapolera till samhället i stort.
  • Överste Senap
    Anonym (K) skrev 2021-02-22 10:47:28 följande:

    Hej Överste Senap.

    Precis som du själv säger att punkt 1 t.ex. är BS då det finns kulturer som aldrig träffar någon. Det står heller inte i så många tidningar och är inte mig veterligen allmänt känt. 

    Det jag menar är att allt står inte inte i tidningar eller sägs på tv. Vissa saker upplevs mellan raderna hos människorna du träffar i vardagen, ute i samhället, på krogen, jobbet osv. Skulle jag fått en krona varje gång nån påstår att det finns någon för alla så skulle jag vara rik. 

    Men såna kommentarer och uppfattningar som lever bland människor i samhället går ju inte bevisa i skrift med någon länk om du förstår hur jag menar. Det är vad människor säger i de mänskliga mötena. 

    Sen får du nog tagga ner lite och tala om vart jag skrev att det var kvinnornas fel eller vart jag skrev att jag lastade kvinnorna för det? Är inte det ytterligare en oskriven samhällsgrej att du per automatik tror att det är det jag gör bar för att jag försvarar singelkillar?

    Ärligt så står det ingenting om det i mitt inlägg. Jag skriver bara att jag tycker samhället automatiskt tycker det är killens fel. Inget om att det då lastar kvinnorna.


    Det är bra att du inte lastar kvinnorna för det. Många män lastar tyvärr kvinnor för sina misslyckanden och du hade kunnat förtydliga det då det inte var självklart var du stod i den frågan. Hade varit enkelt att förtydliga för att undvika missförstånd. Men då är vi eniga där.
  • Överste Senap
    Anonym (K) skrev 2021-03-01 12:33:24 följande:

    A recent study of Tinder found that ?the bottom 80% of men (in terms of attractiveness) are competing for the bottom 22% of women and the top 78% of women are competing for the top 20% of men?.

    As I recently noted for UnHerd, our promiscuous culture bends toward the Pareto principle, also known as the 80/20 rule whereby 20% of men date 80% of women. I wrote: ?Women compete over the most desirable men, while the rest are increasingly turning towards porn and ? before long, no doubt ? sex robots.?


    Så Tinder är enda sättet att träffa tjejer på?

    Och om det stämmer, vad säger det om inte att männen behöver ta sig i kragen?
  • Överste Senap
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 12:56:39 följande:

    Det föds för få barn och det föds barn utan att sjukvården bekostar ivf också. Då kan vi ju sluta bekosta sådana behandlingar. 


    Vad har det med incels att göra? De vill främst ha sex, inte fru och barn. Några kanske vill ha det men de flesta orättvisor de tar upp är brist på sex och inte brist på relation. Tjejer har lättare kanske att hitta ons men vad gäller relationer har bägge ungefär samma svårigheter. Och att hitta en man som man vill skaffa barn med är definitivt kvinnas val. Vill mannen ha barn med henne också, fine, annars är de en felmatch och får leta vidare. Och vill mannen ha barn måste han hitta en kvinna som vill ha barn med honom.

    Men igen, det incels klagar på är att de är sexlösa, inte på att de är barnlösa.
  • Överste Senap
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 16:02:09 följande:

    Ja, det kan man naturligtvis anse, men staten hjälper redan till vid en massa andra personliga problem så varför just incels skulle vara undantagna från sådan hjälp kan man ju undra? 

    Varför är det ok att betala för familjerådgivning men inte för att incels skall få hjälp att träffa någon t.ex? Kan par inte googla hur man beter sig i en relation? 


    Det finns psykologer, terapeuter, dejtingcoacher mm till förfogande. Om det inte räcker, vilken typ av hjälp efterlyser du?
  • Överste Senap
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 16:20:42 följande:

    Hjälp att hitta hjälpen. Information om att andra har liknande problem och att man kan få hjälp med det. Det borde inte vara konstigare än att informera om var man vänder sig med andra åkommor, men det är uppenbarligen väldigt konstigt och provocerande för vissa att incels skulle få hjälp. 


    Det tror jag inte någon tycker är provocerande, att hänvisa dem till tex dessa instanser. Och många gånger ser man det i trådar här på FL. Men väldigt ofta framgår det att den typ av hjälp är de inte intresserade av. Det är desto mer provocerande.
  • Överste Senap
    Anonym (M2) skrev 2021-03-01 16:26:15 följande:

    Det håller jag inte med om, i de flesta fall är det ensamma män som skriver om sin ensamhet och de bemöts med fördomsfulla inlägg om att sex inte är en rättighet. Trots att de inte alls skrivit nått sånt.  


    Och jag håller inte med det omvända. Det har funnits enstaka sådana trådar män i de flesta blir männen bemötta på ett bra sätt, med undantag möjligen om de startar en tråd om samma sak för 114:e gången. Sedan tröttnar en del på att ge bra feedback när ts vägrar ta till sig de råd och tips som alla vill ge. Vilket är fullt naturligt.
  • Överste Senap
    Anonym (K) skrev 2021-03-01 16:39:35 följande:

    Det stämmer.

    Om en person skriver om en vanlig depression så får hen medlidande, råd var man kan söka hjälp o någon som lyssnar här på FL.

    Om en person speciellt man skriver att man har svårt med sex utan att vara dömande. Så får han dömande svar när det kanske bästa vore som i första stycket att även då ge medlidande och en axel att gråta ut på.

    Båda fallen kan ju självklart söka hjälp men tonen man bemöts på är hemsk i den senare. Saker tolkas in allt för att utmåla personen som en hemsk incel som bara vill kvinnor illa trots att om man lusläser inlägg så står det inget om det utan är folks egna känslotolkningar om ämnet.


    Det är uppenbart att du läser trådar med skygglappar. Visa mig exempel på sådana trådar så ska jag visa dig dubbelt så många där ts behandlas med respekt.
Svar på tråden Har incelmän legitima intressen?