Inlägg från: Anonym (Livsstil) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Livsstil)

    Vill verkligen så många människor bo i lägenhet?

    För mig skulle det vara mycket dyrare att bo i lägenhet än i mitt hus. Min kollega betalar mer för sin hyresrätt (4a) än jag betalar för mitt hus. Så vad det kostar är ju väldigt olika. Jag har hyfsat låg driftkostnad och ett någorlunda hanterbart lån. Då blir ett hus billigare att bo i än en stor lägenhet.

    Jag har många kollegor och bekanta som absolut inte kan tänka sig att bo någon annanstans än i Stockholms innerstad. De vill ha det livet helt enkelt.

    Jag tror livsstil styr mycket mer än ekonomi.

  • Anonym (Livsstil)
    Sven19 skrev 2021-01-13 12:37:18 följande:

    Tror det även är vanligt att många som bor i hyresrätt hellre vill bo i bostadsrätt.


    Varför tror du det? Mina svärföräldrar sålde sitt stora hus som relativt unga pensionärer och flyttade till hyres. Först till ett hus de hyrde några år och sen till en lägenhet. De vill ha det enkelt och bekymmersfritt.
  • Anonym (Livsstil)
    Anonym (EN) skrev 2021-01-13 15:01:15 följande:

    Varför skulle man vilja bo i bostadsrätt?


    Människor är olika. Men att äga sitt boende har vissa fördelar, kostnaden sjunker successivt när lånet sjunker, en bostad har som regeln god värdestegring på lång sikt och kan vara ett sätt att trygga sin ekonomi till ålderns höst.

    Det finns såklart andra sätt att spara/placera pengar så att de växer. Men jag tror att många ser en ekonomisk trygghet på lång sikt med att äga sin egen bostad.
  • Anonym (Livsstil)
    Anonym (Ja) skrev 2021-01-14 14:06:06 följande:

    Hade en sån flickvän än en gång. Hon var uppvuxen i villa och det var liksom det enda rätta enligt henne. Lägenhet bodde man bara i för stunden för att man inte kunde bo i hus. Typ när man studerade på högskolan, precis hade flyttat hemifrån, eller inte hade råd att köpa en villa just här och nu eller nåt.

    Människor som bodde i lägenhet, som mina föräldrar exempelvis, sågs som en sämre sort. Lite mer odugliga och slöa eller nåt.. Det var jättetydligt att hon hade den attityden. Hon hade en arrogant attityd mot lägenheter. Förnekade det inte ens..

    Mina föräldrar hade visserligen ett sommarhus som fick hennes föräldrars lilla hus att se ut som en friggebod men det räknades inte. Det var ingen åretruntvilla.


    Jösses vilken inskränkt attityd. Är ni från en storstad eller en mindre stad?
Svar på tråden Vill verkligen så många människor bo i lägenhet?