• Emmalucy

    Vi med BIM februari 2021

    Hej allihopa! Jag hoppar in en aning tidigare, jag tog precis ut kopparspiralen och väntar på mens i helgen, så första bim är ca. 10/2 :) 34 år och det blir första barnet/första försöket med nya killen, men jag och min ex försökte i 3år så jag känner att jag har "gått igenom" hela kriget, även om jag försöker på nytt med någon annan <3

    Det var någon tidigare i tråden som undrade om lutealfasen, jag har också ca 25 dagars cykel och jag har äl dag 14-15, så det är min lutealfas som är kortare, inte att jag har äl tidigare. Håll utkik! Skäms

  • Emmalucy
    SML89 skrev 2021-01-15 16:21:03 följande:
    Ja, eller hur! Tror dock att jag hade behövt ett par dagar längre. Har läst många med kort lutealfas som haft problem med att bli gravida. Sist jag blev gravid fick jag en nidblödning (tror jag) på äl+11. Så det kanske underlättar med en lutealfas på 12-14 dagar. Men jag hoppas 10 dagar ska räcka annars får jag väl leta alternativ/söka hjälp.

    Jag fortsätter med rosenrot, den ökar ju dessutom sexlusten lite vilket kan hjälpa när man kör på lite oftare nu haha =)
    Får jag fråga hur du använder rosenrot? Jag stod i apoteket och hade tänkt köpa det men det stod något om att använda det väldigt tillfälligt, men har läst om att det hjälper chansarna och jag är en som försöker med allt Skrattande
  • Emmalucy
    SML89 skrev 2021-01-16 11:24:29 följande:
    Jag tar en tablett på morgonen fram tills äl. Så när ja fått fast gubbe på äl test så slutar jag ta den. De kanske är det de menar med tillfälligt, att man inte ska äta den tiden mellan äl och bim. Jag är lite likadan :) för varje månad som går så läser ja på om tips o försöker hitta nått som hjälper en att bli gravid. Funderar på att börja tempa denna månaden för att se att ja verkligen har äl.
    Då tror jag att jag ska testa det tack, vad har jag att förlora Oskyldig har alltid hatat att min lutealfas är kort, har också haft ett par test på livsmoderslemhinnan och det har varit mellan 5-8mm, och 8 är typ den absolut minsta för implantering så kanske rosenrot kan hjälpa, trotts at det är mest för ägget.

    Jag har verkligen provat allt, att dricka granatäpplejuice fram till äl för att hjälpa slemhinnans tjocklek, ätit annannas och paranötter för att hjäpa implantering, och allt emellan Drömmer denna gång tror jag att jag ska fokusera på en hälsosam menscykel och ta hand om mig själv, hade tänkt köpa macapulver till mina smoothies eftersom det ska också hjälpa hormonerna! Funderar också på Evening Primrose Oil, det ska hjälpa med.. *ahem* dina "fluids" Skäms (men det är min första månad här på FL så kanske alla har redan haft denna discussion ^^

    Att tempa kan vara ett bra sak några månader, om det blir så att du har regelbunden äl +/- 1 eller 2 dagar så kanske man vill helre slippa testa, jag vet att jag blev rätt stressad av att testa och tempa och hitta rätt timing för sexet, och det hjälpte verkligen inget Rynkar på näsan men jag har tur och äl alltid dag 14-15
  • Emmalucy
    Hej tjejer! Jag är fortfarande kvar, vet inte varför jag inte har fått notis om att folk har pratat!

    SML89 skrev 2021-01-17 11:51:57 följande:
    Ja men absolut testa, men sluta som sagt vid ägglossning. Jaha, men hur testar man sånt? är de bara ringa och säga att man vill testa lite sådana saker för att se att allt ser ok ut eller måste man ha försökt bli gravid jättelänge eller hur funkar de? 
    Jag hade varit på utredning av infertilitet förut, men skulle man råka på nån gynekologiskt undersökning så kan de se tjockleken :)
    Själv har väntat som en idiot efter mens (tog ut kopparspiralen för en vecka sen) borde ha kommit vid Lör, men va tvungen att vänta tills idag! Inte dåligt dock, för då hade jag en vanlig 28 dagars cykel, så det var ett STORT plus :) jag tror att det var pga jag har varit bra att ta extra C och D vitamin,hoppas det fortsätter! Ska justera BIM eftersom det nu blir allt mellan 13/2 och 17/2!
    Och välkommen till alla som dök upp medan jag var borta! :) 
    Anonym (Estrid 21) skrev 2021-01-20 18:25:33 följande:

    Jag hoppar in här också då mensen kom idag :( försöker få ett syskon till min dotter på 3 år.

    Bim 28-31/1 Solsi­dan, 36 år, tredje barnet

    Bim 2/2 Villb­lifyra­, tredje barnet

    Bim 3/2 Äit, 36 år, femte barnet

    Bim 4/2 shethegirl, 25 år, andra barnet

    Bim 6/2 SML89, 31 år, andra barnet

    Bim 9/2 Millannn 24 år, andra barnet

    Bim 9/2 Bönan 33 år, andra barnet

    Bim 9/2 myownw­orsten­emy, 34 år, andra barnet

    Bim 13-17/2 Emmalu­cy, 34 år, första barnet

    Bim 13/2 Soffsen, 26 år, första barnet

    Bim 20/2 FruBjörk, 35 år, tredje barnet

    Bim 21/2 Estrid21, andra barnet


  • Emmalucy
    Regnkappa skrev 2021-01-21 13:11:40 följande:

    Blir tyvärr helt galen i att bli gravid så fort beslutet att försöka är fattat. Jag blir som en toka i tester och allt vad det nu är, puh hoppas att det inte tar lika lång tid denna gång!


    Välkommen! :) jag känner igen dig, sist jag försökte vart jag galen, tog äl test, tempade, åt vad som helst för att försöka hjälpa till.... tänkte varenda liten sak var pga graviditen och testade varje dag från typ 7dagar efter äl till mensen kom...

    Denna gång ska jag försöka bli lugnare, jag tror en del av darför det inte gick på 3 år var pga jag stressade över allt. Jag vägrar att ha en massa billiga testa hemma, jag skulle aldrig hålla mig :D hoppas att vi alla inte behöver vänta för länge!
  • Emmalucy
    Anonym (Villblifyra) skrev 2021-01-21 19:53:47 följande:

    Nu är det vara väntan till Bim : S

    Känner att vi inte fått till det denna gång, hade sex senast i måndags och troligtvis äl i tisdags eller igår..

    Men har min make starka spermier och jag bra pH värde så kaaanske det finns chans.

    Lycka till ni som väntar, ska bli spännande att följa allas resa mot en plus <3


    Hey hey now, det finns alltid en chans :) det är fortfarande bra odds, spermier lever upp till 7 dagar, jag blev gravid en gång när jag endast hade sex cd7! En hel vecka fick de vänta hahah! Plus, det är tjej spermier som vinner på det eftersom de simmar mer långsam, jag kommer faktiskt chansa med att ha sex max dagen innan, hoppas 2 dagar innan äl eftersom vi vill ha en flicka! Kram
  • Emmalucy
    Anonym (Villblifyra) skrev 2021-01-21 21:15:44 följande:
    Hoppashoppas!

    Hur många barn har du sen innan? När är bim för dig?
    Jag väntar på första bebis fortfarande <3 försökte med mitt ex i 3 år, nu har jag en fantastisk ny kille som har 2 pojkar sedan tidigare. Jag har BIM ca 13/2, är bara på cd2 men det är första försöket med nya killen :) hoppas det blir lättare för oss!
  • Emmalucy
    Anonym (Villblifyra) skrev 2021-01-21 22:11:34 följande:
    Så spännande, hur gammal är du? Håller tummen för er <3
    Tack! <3 är 35 om lite över 6 veckor :/ men jag har en BIM kring alla <3s, och nästa är nånstans på min födelsedagsvecka, så det är 2 chanser som gör det lite roligare :)
    Hur håller du dig sysselsatt under 2vv? Det går sååååå sakta!
  • Emmalucy
    Anonym (Villblifyra) skrev 2021-01-22 16:09:34 följande:

    Tänkte beställa vanliga stickor från testlagret, enkla men som ändå visar stegring.


    Jag har använt de billiga tester för äl, tyckte de funkade rätt bra :) när svara linjen är lika stark som test linjen så kan man säga att man har nått din "äl inom 48t" tid :)

    Jag kommer ta min temp denna månad, bara för att se när jag har/hade äl så jag kan bättre räkna mitt bim. 3 dagar tills vi börjar försöket, eeee!
  • Emmalucy
    elsasbebis skrev 2021-01-23 07:01:52 följande:

    Är det nån som vet när man använder clearblue digitaltest (Ältest) är det förbrukat om man fått glad gubbe då? Har stickor kvar men funkar monitorn fortfarande? Eller måste man köpa ny efter varje positivt utslag?


    Det var länge sen jag använt Clearblue, men det jag kommer ihåg är att monitorn är nåt man köper en gång och därefter bara stickor. Det är kanske det här som du behöver nu :) www.apotea.se/clearblue-avancerat-agglossningstest-10-st
Svar på tråden Vi med BIM februari 2021