• LFF

    Får era barn (10-18 år) klä sig så dåligt de vill?

    Alexi skrev 2021-01-12 14:21:21 följande:

    Vi hade världskrig här med 12-åringeni morse om skor. Hon vägrar vinterskor för att de är för jobbiga att ha inomhus hela dagen. Och hon vägrar också ha med ombytesskor...


    Vi har en "skofri" skola. Alla barnen går i inneskor eller i strumpor, från förskoleklass till nian. Så glad över detta.
  • LFF

    Nu är mina killar bara 7 år men utebyxor (överdragsbyxor) har de väldigt svårt att ta på sig i skolan på rasterna när det är blött ute. Nu när det är kallare ute så tar de på sig thermobyxorna, de är "coola" med camomönster Täckjackan är matchande blockgrön, båda valda medvetet just för "coolhetsfaktorn". Detta är genomgående med så gott som alla kläder för tillfället och jag har en känsla av att det inte kommer att bli bättre när de blir äldre.

  • LFF
    cosinus skrev 2021-01-19 14:43:12 följande:
    Själv har jag gått utan täckbyxor och frusit låren knallröda så många gånger under min tonårstid att jag numera kastar in täckbyxor i bilen om det är kallare än -20. Bara för att vara på lite bättre humör om det skulle hända något med bilen och jag tvingas stå ute/gå hem.

    Sämsta kategorin på kläder efter väder är ändå krogköer. Kanske inte just nu men att köa sig in på uteställen i -25 i typ dansvänliga skor, nylonstrumpor och kort kjol står ganska högt upp på listan över tillfällen man frusit som f-n i ungdomen, och då är man så gammal att föräldrarna definitivt inte har något att säga till om :)
    Haha! Ja, nog f-n har man frusit i sina ungdoms dagar Man kom ju inte direkt in på krogen i täckbyxor även om man hade feststassen under och tänkte byta om lite så fort man kommit in.

    Och nog sjutton kommer ens egna att göra om samma sak när de blir äldre, även om jag nu har två grabbar och de slipper ju iaf nylonstrumporna
Svar på tråden Får era barn (10-18 år) klä sig så dåligt de vill?