• Anonym (ledsen)

    Inte gravid en enda gång...

    Anonym (Eh) skrev 2021-01-13 12:09:05 följande:

    Ja, det är väldigt fel att tänka så. För det första är det för väldigt många ett enormt trauma att behöva gå igenom och det påverkar även framtida eventuella graviditeter på så sätt att man inte kan glädjas och slappna av utan knappt vågar tänka på att man är gravid, vågar inte gå på toa i rädsla att se blod osv osv. Och tanken på det barn man förlorat finns för många alltid kvar, även om man i slutändan skulle lyckas få levande barn.


    Kunde inte sagt det på nåt bättre sätt själv. Mina två och hittills enda graviditeter blev båda MA och ångesten inför ett framtida plus är stor. Jag kommer nog inte kunna glädjas särskilt mycket och det känns som mina första erfarenheter och glädjen av att bli gravid har tagits ifrån mig. 

    Graviditet för mig är numera förknippat med ångest, sjukhusbesök, otaliga vaginala ultraljud, väntan på att vara helt säker på att fostret är dött, och sedan hela processen med att få tabletter och blöda ut det. Att få tidigt MA gör att 2-3 månader lätt försvinner, månader som man annars hade kunnat fortsätta försöka på. 

    Jag glömmer aldrig glädjen och chocken vid mitt första positiva test, och det kommer jag aldrig kunna få uppleva igen. 
Svar på tråden Inte gravid en enda gång...