Inlägg från: Anonym (kcal) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kcal)

    Mår dåligt över min kropp - får ingen hjälp

    Sanningen är enkel: du äter mer än vad du gör av med. Du behöver inte svälta dig, bara äta mindre portioner. 

    Vet inte varför du blev så provocerad av tipset med operation av magsäcken. Jo du överäter och jo man kan överäta även på nyttiga saker. Eftersom du upplever det så jobbigt att hålla dig till rätt kalorier kan det väl absolut vara ett alternativ att opereras? Varför vara villig till fettsugning, som är svindyrt, lämnar dig med massa ärr och bara är tillfälligt.. när du kan operera dig en gång för något mer permanent? 

    Utöver det får du försöka pusha på vården att få mer hjälp med din hypotyreos. Kanske måste du ändra medicin eller dosen. 

  • Anonym (kcal)
    Anonym (Ledsen kvinna) skrev 2021-01-18 12:46:08 följande:

    Kcal: Jag blev ledsen därför att hon föreslog matsäcksoperstion när jag uppenbarligen inte överäter. Hur tusan kan du säga att jag överäter om jag ligger på 1500 kcal om dagen?!!

    Till er som föreslog att testa sköldkörteln så var det ett bra tips, men jag glömde att skrova att jag har testat flera gånger under de senaste åren och alla svar kom tillbaka negativa. Jag blev förvånad själv. Det habdlar alltså om könshormoner i mitt fall...

    Till dig som sa att man får pusha på i vården: Har besökt typ 6 läkare på 10 läkarbesök under 4 års tid. :/ Vad mer kan man göra?


    Överätande är ingen "one size fits all". Det är ingen specifik mängd mat som räknas som överätande för precis alla. Eller ja på den extrema delen av spektrat finns det självklart. 

    Självklart överäter du eftersom du går upp i vikt. Om din kropp bara behöver 1200 kcal så är det överätning att äta 1500 kcal. Men om du har kommit fram till dessa siffror själv rekommenderar jag att söka professionell hjälp för att räkna ut exakt hur stort ditt BMR och TDEE är. Människors självuppskattande kaloriintag går aldrig att lita på då människor räknar fel samt ljuger för sig själva. 

    Angående vården får du försöka vara mer hård och envis. Kräv svar och uppföljning av dina mediciner. Sök specialistvård om du måste. 
Svar på tråden Mår dåligt över min kropp - får ingen hjälp