Inlägg från: Anonym (Sofia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sofia)

    När ta graviditetstest?

    Hej!

    Från ägglossningens dag, det avgör egentligen en temperaturhöjning betydligt bättre än ett tolkningsbart test, så kan man över lag lägga på ca 7 dagar för ägget att befruktas och varandra till livmodern. Sen ska det fästa och därefter bildas hcg-hormon. Så säg att ÄL+10 är i det absolut tidigaste laget och även stor risk för missvisande resultat, det är typ ingen idé att testa innan även om några har fått plus på stickan innan.

    ÄL+14 kan vara en bra dag att få ett hum om hur det går och sedan testa varannan dag fram till mens om man är en testoman som jag. Har man mer is i magen så kan man ju invänta mensen och ta ett test var femte dag typ :)

    Lycka till!

  • Anonym (Sofia)
    Noslrac skrev 2021-01-24 10:44:08 följande:

    Tack för svar! Så OM jag hade ägglossning den 6/1 kunde jag alltså tidigast testa 20/1? Tog nämligen ett test där omkring som var negativt. Dock på eftermiddagen. Så även om jag ej fick positivt då kan jag ändå vara gravid då det var i tidigaste laget? När kan man vara helt säker på att resultatet stämmer..? Eftersom jag inte vet när min mens kommer komma.

    Har de senaste dagarna nämligen mått lite illa & varit otroligt uppblåst, samt haft humörsvängningar. Kanske för tidigt för att få symtom men man hoppas ju såklart lite!


    Ja, det låter rimligt! Så kan man alltid ha i beräkningen att ÄL kan ha skett något senare också. Men att testa då och få negativt behöver inte vara slutresultatet. Typ två veckor efter beräknad mens bör det verkligen ha visat men samtidigt finns det många versioner som ändå påvisat att det kan ske. Nu är det ju svårt med ditt fall men kanske kan du räkna på föregående månad om det var exempelvis 14 dagar efter ÄL som du fick mens :)
Svar på tråden När ta graviditetstest?