• Anonym (dd)

    Olika tro gör sprickor i vårt äktenskap.

    Jag tror TS, att din man upplever det som att det blir "tjat" även om du inte menar det så, att han känner att du vill övertyga honom till något han helt enkelt inte vill.

    Det enda du kan göra om du vill behålla er relation är att respektera det, liksom han får respektera att du tycker det du gör. Ni ska däremot inte hålla på och diskutera detta - det är liksom ingen ide. Det är som när två med helt olika politisk hållning blir kära och inser att de har så olika syn på samhället och hur detta ska styras - då kan det vara bäst att inte diskutera det som man ändå vet inte kommer förändras. Vill man då inte fortsätta relationen för att man inte kommer åt att prata "på djupet " så kanske det är det bästa? 
    Kan man prata "på djupet" om allt annat utom just tron så kanske det ändå är en bra relation? Du kanske får acceptera att du får diskutera dina tankar kring detta med andra som du mött genom din tro? 

    Någon skrev om ett vetenskapsprogram som tolkades som att det kanske kan finnas en gud. Då vill jag bidra med en artikel som visar att man forskat på hur våra hjärnor fungerar rent kemiskt, och att det verkar som om olika hjärnor är mer benägna att "tro" än andra. Religon, myter, Trump - you name it. 

    fof.se/tidning/2008/3/artikel/gud-pa-hjarnan 

Svar på tråden Olika tro gör sprickor i vårt äktenskap.