• Anonym (ps)

    Varför är jag fientlig mot andra människor?

    Anonym (Svartsjuke jag) skrev 2021-01-27 18:25:20 följande:
    Känner verkligen för att skriva av mig. Under en längre tid nu har jag varit väldigt fientlig mot andra människor och blir lätt avundsjuk.

    Ska förklara ett exempel. Någon på jobbet ser bra ut, många gillar hen och hen verkar ha ett bra liv. Då blir jag anti den personen och fryser ut, jag blir taskig mot den personen. Det låter helt sjukt!! Jag skäms ju! Men jag kan inte kontrollera mina känslor som kommer, jag blir så svartsjuk och ogillar den personen. Sen i allmänhet är jag fientlig mot människor tills dom visar sig vara snälla. Samtidigt skulle jag beskriva mig som en otrolig snäll och omtänksam person som hatar att bråka så det går liksom inte ihop. Känner någon igen sig?
    Gå till en terapeut och prata om det. Du behöver hjälp. Du vill ju inte ha det så här, eller hur?

    En amatörmässig gissning är att du har dåligt självförtroende/självkänsla. Som en skrev innan. Det är en strategi att känna sig mer värd genom att förakta andra.

    Är det så, så vore du inte den första som har den sortens känslor. Men det går att åtgärda. Fast knappast utan hjälp.
  • Anonym (ps)
    Anonym (Svartsjuke jag) skrev 2021-02-01 19:00:55 följande:
    Tack tack så mycket till er som har svarat med tips ska göra allt jag kan för att bli av med detta problem ??

    Men ni som kommer med så otroligt otrevliga kommentarer är inte bättre själva, ni beter ju er precis som jag beskriver mitt problematiska beteende.
    Det är bara att strunta i de signaturerna. Till skillnad från dig så saknar de ju självinsikt om sitt dåliga beteende. Redan där leder du ju över dem.
Svar på tråden Varför är jag fientlig mot andra människor?