• Noslrac

    Föräldrapenning och sgi, hur kollar man upp detta?

    Hej! Jag och sambon vill börja försöka skaffa barn om några månader. Jag har slutat på mina p-piller för att få koll på min menscykel och börjat ta lite vitaminer, folsyra osv. Även börjat äta bättre mat. Men det jag undrar över är det praktiska. Jag har snart pluggat färdigt och har under tiden jobbat en del. Innan jag började plugga så jobbade jag heltid. Men jag undrar nu över SGI och föräldrapenning. Hur gör man för att kolla upp detta? Jag vet att man kan räkna ut det själv på olika sidor osv men jag får inte ordentlig koll på det. Kan man ringa någonstans och ta reda på hur det ser ut för just mig?

    Behöver inga personliga åsikter om att jag borde jobba ett år innan osv, skulle jag få minsta möjliga föräldrapenning skulle vi klara oss bra ändå pga sambons lön. Men man vill ju gärna ha lite mer koll ändå innan man börjar. Tack på förhand!

  • Svar på tråden Föräldrapenning och sgi, hur kollar man upp detta?
  • Noslrac

    Jag jobbade heltid under minst 6 månader som vikarie och därefter jobbade jag fortfarande en hel del som timvikarie fram tills jag började studera. Ett par månader in i studierna tog jag dock en paus från att jobba under ett helt år. Jag hade alltså inget glapp mellan jobb och studier. Sedan började jag jobba igen som timvikarie men antal pass i månaden har varierat mycket. Allt mellan 2 pass i månaden till över heltid under sommarmånaderna. Jag har tagit fullt CSN lån under hela min studietid. eftersom jag endast är timvikarie har jag inget jobb som jag med säkerhet kan säga att jag kan gå tillbaks till. Men jag planerar att söka nytt jobb under föräldraledigheten, inom lin utbildning.

  • Noslrac

    Saken är att jag hade viljat veta hur det ser ut för mig just nu men jag har ju tjänat väldigt olika de senaste åren så jag har just nu ingen aning om vad jag skulle kunna få ut eller vad mina förutsättningar är. Kan man inte ringa någonstans och fråga det eller få prata med någon...?

Svar på tråden Föräldrapenning och sgi, hur kollar man upp detta?