• akalei

    Söka jobb när man planerar graviditet?

    Sök jobben du vill ha och ta inte upp under processen att ni försöker bli gravida. Blir ni gravida så får du ta det då :) Man vet inte hur lång tid det tar att bli gravid så att tajma graviditet perfekt med jobb är omöjligt, är min erfarenhet. Det blir som det blir och det löser sig alltid i slutändan.

    Jag blev gravid strax efter att jag tackat ja till ett nytt jobb. Jag hade först tänkt att göra tvärtom, dvs skaffa barn, vara föräldraledig och sedan byta jobb. Men det tog ganska lång tid att bli gravid och jag kände till slut att resten av livet kan liksom inte stå still under tiden man försöker bli gravid. Man måste försöka leva på så länge.

    Hann jobba ca ett halvår innan föräldraledigheten. Jag hade ganska dåligt samvete då jag har ett jobb med en lång uppstartssträcka där det tar tid att lära upp ersättare etc. Men det var absolut inga sura miner på jobbet, alla var bara glada för min skull. Och även om de inte hade varit det så spelar det ingen roll, det är olagligt att diskriminera pga graviditet och gör de något fult så... ja då hade jag i alla fall lärt mig att det inte är en arbetsgivare jag vill jobba hos. (Nu jobbar jag i en bransch med gott om jobb, kanske ska tilläggas, det kanske spelar in.)

Svar på tråden Söka jobb när man planerar graviditet?