• Noslrac

    Söka jobb när man planerar graviditet?

    Hej! Jag har snart pluggat färdigt (är färdig i maj - juni cirka) och jag känner mig helt vilse!! Jag och sambon vill börja försöka skaffa barn snart och jag vet därför inte hur jag ska göra med att söka jobb... ett alternativ vore att söka ett längre vikariat inom det jobbet jag redan har. Men om det tar lång tid att bli gravid vill jag ju söka inom det området jag utbildar mig inom... samtidigt vill jag inte börja på en arbetsplats för att sedan direkt säga att jag kommer att gå snart, jag tycker inte det känns rätt mot arbetsplatsen.

    Att vänta i ytterligare 1,5 år är inget alternativ så lämna gärna era personliga åsikter om det utanför denna tråden.

    Det jag undrar över är hur jag ska tänka. Ska jag söka ändå? Ska jag då berätta att vi försöker skaffa barn med risk för att ingen ändå kommer vilja anställa mig...? Ska jag söka och bara ta det som det kommer eller helt enkelt fortsätta där jag är nu som timvikarie och söka vikariat där istället? Det jobbet kommer vara lättare att lämna av många anledningar, nämligen. Jag vill bara ha lite perspektiv och hjälp med hur jag ska tänka. Någon som varit i likande sits? Hur tänkte ni? Osv. Tack!

  • Svar på tråden Söka jobb när man planerar graviditet?
  • Noslrac

    tack för all hjälp! Tack vare er satte jag mig igår och är nu snart färdig med både CV och personligt brev. Jag kommer börja söka jobb nu direkt. Vi tänker att vi börjar skaffa barn när jag får jobb, men händer det innan så händer det och då kommer det vara välkommet då vi använder avbrutet samlag just nu. Jag kommer som tur är vara utbildad inom ett yrke som är extremt eftertraktat, så i längden kommer det nog lösa sig ändå på något vis, i ?värsta? fall.

Svar på tråden Söka jobb när man planerar graviditet?