• Anonym (älska­re i tanken­)
  Sön 31 jan 2021 18:29
  918 visningar
  235 svar
  Inlägg från Anonym (älskare i tanken) Visa alla inlägg
  235
  918

  Nätromans om man är gift?

  Vart går gränsen för otrohet anser ni?

  Skulle ni anse att en nätromans på avstånd med en person du aldrig ämnar träffa är att vara otrogen? Låt säga att den pågått ett längre tag och innehållit både åtrå, sexchattande och även djupa konversationer och vänskapliga förtroenden. Något som mest fungerat som en flykt eller krydda i en ganska trisst och stagnerat liv? Båda älskar sina partners och vill förbli i de relationerna.

  Någon som haft nåt liknande?

Svar på tråden Nätromans om man är gift?
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 18:48
  #2
  Anonym (Linn) skrev 2021-01-31 18:39:32 följande:
  Har själv haft en nätromans och kan lätt säga att det var som en otrohet. Jag drogs med i denna , från början, oskyldiga chatt och det slutade med att jag levde för dessa chattsamtal. Min partner kom på andra plats under denna tiden så ja... det var mental otrohet.
  Känner igen mig i detta. Märkte din partner något på dig under denna tid pcj ville du träffa din nätromans?
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 19:15
  #6
  Anonym (En till) skrev 2021-01-31 19:07:26 följande:

  Känner också igen mig. Känslorna blir så enormt starka. Har väl aldrig blivit så kåt som när jag sexchattat.

  Underbar känsla. Och ja, jag räknar det som otrohet. Ibland känns det faktiskt som om vi har haft sex då vi videochattar mycket och får orgasmer tillsammans.


  Instämmer att sexchattande är väldigt upphetsande. Det finns en frihet i att inte kunna träffas och att ha ett avstånd, som frigör fantasier och kanske gör att man lättare kan ger sig hän. Har också känt det som att man haft sex på riktigt och mer intimt på många sätt. Tror du det är vanligt?

  Hur skulle du känt om din partner haft en sån romans bakom din rygg? Okej eller inte?
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 19:16
  #7
  Anonym (fy) skrev 2021-01-31 19:01:00 följande:
  inte ok! 
  Har du aldrig haft en sån relation?
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 19:27
  #8
  Anonym (Linn) skrev 2021-01-31 18:50:33 följande:
  Ja såklart märktes det... mitt smusslande med mobilen.

  Vi ville båda ses.
  Vad fick er att låta bli?
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 19:35
  #11
  Anonym (jury) skrev 2021-01-31 19:28:08 följande:

  Natirligtvis är det otrohet att etablera ett förhållande med någon av motsatt kön som innehåller sexchatt, förtrolighet, djupa samtal etc. Att kalla det nätromans som livar upp en lite trist tillvaro, är ju bara en förskönande omskrivning.

  Man kan ju diskutera om det i själva verket är värre än ett ONS. Att det sker på avstånd så att man inte kan ses, innebär ju också att den känslomässiga effekten kan bli desto starkare. Fantasin får ju fritt spelrum, när den aldrig behöver konfronteras med någon verklighet.


  Jo jag håller med om att det är en form av otrohet. Samtidigt är den ju ofarlig på det viset att det är en fantasi som kanske inte ens vill förverkligas. Risken kan ju klart finnas att man vill gå vidare och ta reda på ifall man skulle få riktiga känslor för varann. Men oftast tror jag det skulle rinna ut pga av kraften i en sån affär som bygger på smusslande och känslomässig utlevnad.

  Ett ONS kan ju vara helt utan känslor även om det i de flesta avseenden anses mer allvarligt.
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 19:43
  #13
  Anonym (Linn) skrev 2021-01-31 19:38:04 följande:
  Avståndet var alldeles för långt.
  Vilken tur;)
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 19:49
  #15
  Tecum skrev 2021-01-31 19:31:08 följande:
  Jag har haft något liknande, minus sexchattandet. Där gick gränsen för mig.

  Är det otrohet? Om du tänker dig att din partner gör något liknande, tycker du att det vore okej? Där har du svaret på din fråga och det är ofta JA! Sen kan man förstås säga, var går gränsen mellan fantasier och den känslomässiga otrohet som är samtal med någon man aldrig kommer att träffa? Man mår bra och det välmåendet gynnar förhoppningsvis även ens fasta partner. Sen gäller det ju att faktiskt avstå från att träffas, det är nog en stor risk att det hela eskalerar och går över gränsen till slut.  
  Jag skulle nog inte bli glad om min partner hade en liknande relation för trots allt så längtar jag ju till dessa stunder, fantiserar mycket om personen, känner nyfikenhet mm. Det är ju också en källa till energi och välmående som ju tidigare min partner kunde fylla, men inte gör längre på samma sätt, tyvärr även om kärleken är ovärderlig.

  Bra av dig att du klarade hålla dig ifrån sexchattande trots åtrå.Jag har aldrig varit så stark. Dras lätt med i drömmar och uppmärksamhet.

  Jag skulle inte vilja träffa min nätälskare...egentligen!
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Sön 31 jan 2021 20:22
  #19
  Anonym (jury) skrev 2021-01-31 19:55:37 följande:
  En fantasi är något som inte finns i verkligheten, en nätromans är ett verkligt förhållande till en verklig människa. Om man går vidare till att också fysiskt mötas i verkligheten är inte alltavgörande.

  En nätromans blir farlig när den blir en verklighetsflykt och man bygger upp en bubbla av intimitet, förtrolighet och andra stora känslor som borde man borde förbehålla sin partner. Också kallat otrohet, som varken är bättre eller sämre än andra former för otrohet.
  Du har rätt i att det ju faktiskt är en riktig människa som är mottagare. Dessa känslor blir otrohet eftersom de borde vara partnern som får dem som du säger, det skapas ju på flera sätt en intim sfär och flykt även bort från den nuvarande relationen. Man får sina kickar från annat håll, vilket ju är en otrohet eftersom man skapar en gemensam dröm med sin nätromans och att den bygger på ett kanske i många fall! Det kan vara en farlig väg och bort från partnern.
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Mån 1 feb 2021 01:13
  #23
  Anonym (C) skrev 2021-02-01 00:44:38 följande:

  Nätromans är så jävla pinsamt att det finns inte på någon skala. Skulle min sambo berätta det skulle jag skratta så jag fick kramp i magen.

  Sexchatt, flirtande osv. Det är att ha en romans med sig själv eftersom allt bara bygger på fantasier.
  Man projicerar sina egna tankar, drömmar, önskningar och fantasier på några rader text. Det skulle kunna vara en intelligent bot man pratar med.

  Fantasier.

  Det mynnar ut i onani. För i princip är det samma sak, fantasier.

  Tycker ni verkligen att onani är otrohet?


  Vilken annorlunda syn och bild du presenterar! Pinsamt,  knappast,  det är ju snarare något av det mest sinnesförhöjande man kan ägna sig åt eftersom alla delar förutom den fysiska är med.

  En nätromans är absolut projicering och "delade" fantasier, delad onani kan man kanske säga, men det är snarare sinnlig onani skapad ur bilder man ger varandra.

  Tänk en mottagare som du vågar leva ut tankar och känslor via text telefon eller video som du kanske inte ens vågar göra med din partner?

   Det är något väldigt intimt, och på så sätt farligt, men om man kan kontrollera det behöver det ju inte leda till ett irlmöte. Också tiden...som du spenderar med denna person, både i tankar, och fysisk tid medan ni chattar eller hörs av. Det kan vara väldigt konsumerande och skapa starka känslor, även om det ju som du säger egentligen inte är till personens fysiska jag. Man känner ju bara varandras tankar och drömmar på sitt sätt. 

  Du har ju en avslappnad inställning till detta fenomen får jag säga.
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Mån 1 feb 2021 01:32
  #25
  Anonym (C) skrev 2021-02-01 01:22:59 följande:
  Jag förstår att svenska folket behöver nätromanser att projicera sig själv på nä'r deras förhållanden är lika givande som en isbit.

  Jag och min partner delar alla våra innersta tankar, fantasier och drömmar så jag behöver inte d¨åliga substitut som nätromanser är. jag delar mina drömmar med min partner och det är få förunnat!

  De flesta klarar inte av sådana förhållanden för det kräver så jävla mycket mod och styrka. Mod att möta sig själv. Styrka att stå för sina önskningar och dela med sig av dem.
  Det ena utesluter ju inte det andra. Så kan det vara...snarare vår tid med tekniken, än svenska folkets förhållanden kan jag tro.

  Jag  vet vad du talar om mycket väl men ser inte dem som samma sak eller ens att det fyller samma behov. En fantasi överlever inte vardagen och är inte menad att göra det och har ju inga önskningar att uppleva den heller.
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Mån 1 feb 2021 17:49
  #29
  Anonym (99) skrev 2021-02-01 17:07:20 följande:
  Tråkigt att man har så lite fantasi att man inte kan inse alla möjligheter som finns i en nätromans.
  Ja det reagerade jag också på!  Det är ju väldigt erotiskt och sinnligt många gånger.
 • Anonym (älska­re i tanken­) Trådstartaren
  Mån 1 feb 2021 18:18
  #31
  Tecum skrev 2021-02-01 17:09:23 följande:
  Intressant synpunkt och du har inte helt fel. Om man bara ser till sexchatten är det fantasi som får utlopp i onani. Men haken är att det är en annan person inblandad, det finns ett konkret objekt för fantasin ett objekt som dessutom är medveten om det. Ganska stor skillnad mot en film eller bilder i en tidning. Eller drömmar om grannen eller en kändis som inte vet om det.

  Sen har vi den känslomässiga otroheten, att dela sina innersta tankar med någon annan. I värsta fall diskuterar man relationen och problem i den där partnern är inblandad. Det gör iofs vissa kvinnor med varann så de ska inte beklaga sig. Och ibland är det tankar, känslor och intressen som partnern inte är intresserad av att tala om ändå. 

  Men om du avfärdar nätromans med att det är som att ha en romans med sig själv har du inte fattat galoppen. Det är tvärtom, att utbyta tankar med någon annan av motsatt kön vilket gör att känslor uppstår. Och just det är det som partnern har svårast att acceptera, om denne får veta.
  Mycket bra beskrivet. Jag tror att intimiteten i det är skrämmande för utomstående så det blir enklare att förlöjliga och förskjuta det. Det kan ju faktiskt var precis så givande som du skriver och en källa till både djup förtrolighet och utbyte av känslor och tankar, inklusive sådana om sin partner och relation, därav blir den ju på sitt sätt ett hot eftersom partnern kan bli utlämnad precis som med väninnorna.

  Skillnaden är känslorna som uppstår, förvirringen av avståndet och att aldrig kanske aldrig få veta vem man hänger sig åt. All tiden som läggs på sådana funderingar och längtan efter åter få ägna sig åt romansen på nytt. Man blir ju som förälskad, inte mycket som skiljer en riktig relation förutom att man inte får det fysiska utloppet. Man kan ju längta intensivt och det kan göra ont som vilken hjärtesorg som helst. Det är väldigt långt från att ha en fantasi med sig själv eller en kändis eftersom det faktiskt är en person  i andra änden som svarar och bekräftar en på nytt. Det är absolut farligt och en otrohet utan tvekan.
Svar på tråden Nätromans om man är gift?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...