Inlägg från: Anonym (Ugglan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ugglan)

    Nytt jobb och ångest

    Men har du jobbat inom vården förut eller är du nyutbildad sköterska?
    Var det så stor skillnad mot föregående jobb/praktik?

    Har du inte fått någon introduktion eller hjälp med hur du bäst kan hantera belastningen? Är den tillfällig eller är det alltid så här, vad säger övriga?

    Men ofta är det ju så att man kanske ersätter någon som kan jobbet utan och innan och då går allting fortare.

    Tala med din chef imorron och säg att det känns övermäktigt, kanske det finns någon form av omfördelning som kan göras under denna första tid? För en chef som just rekryterat vill säkert inte börja om med det efter en månad.

  • Anonym (Ugglan)
    Anonym (Ledsen) skrev 2021-02-01 20:19:10 följande:
    Jag har jobbat i 10 år, olika platser. Alltid fungerat bra, trivts och gillar min roll. Det är så det är på den här avdelningen, annorlunda från tidigare erfarenheter. Praktik funkat jättebra. Fattar inte vad som har hänt, hur kan det gå så ????
    Vissa arbetsplatser har skruvat upp tempot mycket senaste tio åren. Jag lämnade min förra pga det, vi var fem stycken som jobbat där länge och alla kände av det, flera blev stresssjukskrivna.

    Men ge chefen en chans först, du har ju erfarenhet att jämföra med så då tycker jag att hen borde lyssna på dig. Det är lätt att bli hemmablind i sin egen organisation och där det brister är det ofta så att cheferna inte mår bra heller, eftersom de inte hinner se till sin personal och vara närvarande i verksamheten som de skulle vilja.
Svar på tråden Nytt jobb och ångest