Inlägg från: Anonym (48 år) |Visa alla inlägg
  • Anonym (48 år)

    Hur snabbt springer ni en kilometer??

    5 minuter på 1 kilometer tog det för tre år sen när jag testade just det och var lite mer i form. 27 min ca på 5 km då.

    Jag sprang inte en meter frivilligt före 25 års ålder för mina idrottslärare var tyvärr idioter så kondis från ungdomen = noll. Började springa efter 30 för det var effektivaste sättet att tappa graviditetskilona utan att vara borta för länge från barnet.

    Nu efter corona ligger jag nog närmare 6 min på en enda kilometer men joggar aldrig mindre än 5 km numera så vet inte exakt vad 1 km skulle ge för tid.

    I helgen tog jag en mil på 7 min 18 s /km (1 h 13 minuter) och det går fint om jag varvar powerwalk och jogg. Har precis börjat trappa upp motionerandet. Borde kunna göra milen på strax över timmen till sommaren, det har gått förut.

  • Anonym (48 år)
    Anonym (Snigel???) skrev 2021-02-01 20:45:21 följande:
    Ok, det var ju iaf aningen närmare min tid, haha. Sen är det ju skillnad på hur snabbt man i genomsnitt springer en kilometer om man springer t ex 5 km. Det lär ju bli längre snitt-tid/km ju längre man springer totalt menar jag
    Vanligen är det ju så ja. Men om du varvar jogg och gåvila och tränar 2- 3 ggr per vecka så kommer du snabbt att se bättre tider. Börja med 2-3 km bara ioch så promenad för resten.

    Jag har lovat min lata rumpa att jag alltid ska ta mig fram 5 km, oavsett om jag måste krypa fram eller gå på öronen sista biten. Det är första målet.

    Känns det bra fortsätter jag till 60 minuter i rörelse och ser hur långt jag har kommit på den tiden = ny mätpunkt.

    Och den sista nivån är att göra klart milen och få en ny miltid.

    Men jag rör mig på band inomhus nu för mina luftrör klarar inte vinterluft.

    I mars är det lagom att ta uterundor tycker jag och de kan bli riktigt långa ibland för här är en så vacker kuststräcka. Så då blir det allt från 12 km till att vända på klacken efter 20 km och bli hämtad med bil av maken på väg tillbaka efter 25-30 km. Vanligen har jag då rätt ont av kronisk foglossning och så börjar höftledskulorna skava i sina fästen för varje steg nånstans vid 25 km.

    Så jag är en snigel, men en rätt uthållig snigel. 
  • Anonym (48 år)
    Denkmal81 skrev 2021-02-02 15:33:28 följande:
    Nej, det har självklart inte ?endast? med hälsa att göra. Men det är jäkligt mycket lättare att löpa med lätta snabba steg om man rört sig regelbundet, låtit bli att röka och väger någorlunda normalt. Är man gravt överviktig spelar det mindre roll hur ?pigg? man känner sig, det är svårt att springa snabbt längre än några hundra meter.
    Nu räknar nog rätt många grav övervikt som en form av ohälsa också. Jag gör det i alla fall eftersom jag ser hur övervikten ställer till det för mina jämnåriga eller lite äldre vänner.

    Det kan gå bra fram till 50 men sen en dag PANG bara så har de aphögt blodtryck, hjärtsjukdom, diabetes, för högt tryck i ögonen (början til starr) osv.
Svar på tråden Hur snabbt springer ni en kilometer??