Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Underhåll från FK trots att pappa har pengar

    Hänger inte helt med i det du skriver men om Fk betalar ut så beror det väl på att han vägrar, och i så fall drar han ju på sig en skuld hos dem.

  • Anonym (Anonym)
    LillaLuna123 skrev 2021-02-06 19:19:22 följande:

    Det är inget problem för mig. Frågan var hur det fungerar. Eftersom jag anser att mitt barn ska få de pengar de "har rätt till".

    Jag skulle gärna lägga lite av pengarna i fonder eller aktier till barnet istället för att låt "systemet" betala ut minsta möjliga underhåll.

    Att strax över 1000 kr månaden skulle räcka till försäljning för en tonåring..nä varken det eller barnbidrag täcker ens hälften av kostnaderna.


    Ditt barn har rätt till de pengar Fk har sagt att hen har rätt till. Det är det korta och enkla svaret. Det går inte att överklaga och familjerätten har inte med det att göra alls. Sedan får du väl vanligt barnbidrag också? Eller hur mkt är det totalt i månaden?
  • Anonym (Anonym)
    Griseknoen35 skrev 2021-02-06 19:24:40 följande:
    Barnet får ju pengarna hen har rätt till. 

    När barnet är tonåring får du 1700 (höjs med åldern) i underhåll plus barnbidrag och sen ska du lägga 1700 själv också... Det klarar man en tonåring på utan problem MVH mamman med tre tonåringar i huset!
    Ja men det har du ju så rätt i :) Ser man det så är det ganska mycket pengar till ett barn, och under de år där man behöver mindre kan man spara på ett konto till tonårstiden då det brukar kunna bli lite högre omkostnader.
Svar på tråden Underhåll från FK trots att pappa har pengar