• Bellinas

    40+ och försöker bli gravid år 2021??

    Någon mer än jag som är 40+ och försöker blir gravid i år?
    Vore kul att följas åt och dela erfarenheter!

  • Svar på tråden 40+ och försöker bli gravid år 2021??
  • Bellinas
    Östergötan skrev 2021-03-18 21:58:59 följande:

    Gått igenom vår fjärde IVF. Bytt från tre misslyckade med gonal f i hög dos(1ägg varje tillfälle) till monopur denna gång. 10 ägg fick vi ut. Landstinget rekommenderade oss äggdonation... efter våra tre försök. 7st av de 10 blev befruktade. Ett återfördes i söndags o vi kommer att få minst tre men kanske fyra till frysen. Vi är chockade o glada men vågar inte tro fullt ut än såklart. Galet!!


    Hur gammal är du? Vet du ditt AMH? Vilken klinik har ni gått via?
    Lite nyfiken bara eftersom ni blivit rekommenderade äggdonation men sedan ändå fått hjälp via någon annan och uppenbarligen lyckats få lite bättre resultat hittills med ändrad behandling...
    Känns som att vissa rekommenderar äggdonation innan man har provat alla alternativ. Vad var anledningen till att ni blev rekommenderade äggdonation?
  • Bellinas

    Någon här som har testat bidrottninggelé?

    Jag fick rådet att börja med detta och har själv hört att det ska öka chanserna till graviditet och öka kvaliteten på äggen.
    Hade en ganska regelbunden cykel på ca. 29 dagar men efter att ha ätit bidrottninggelé i lite mer än en månad så är nu cykeln rubbad. Skulle haft ÄL för en vecka sen men har inte kommit än. Var på gynundersökning förra veckan och där sa läkaren att det ser ut som att jag ligger två veckor ur fas.

    Jag har googlat och hittat information att om man har en regelbunden cykel tyder det på att man har normala östrogennivåer. Med bidrottninggelé höjer man östrogenet och har man normala nivåer från början så blir det för högt och kan rubba cykeln. Däremot om man har en oregelbunden cykel (låga östrogennivåer) kan det hjälpa till. Detta var inget jag läste om när jag läste att bidrotttninggelé kan hjälpa till att bli gravid. Där fick man bara reda på de positiva effekterna men inte att det kan ge ett resultat som försvårar graviditet om man äter det när det inte behövs. 

    Självklart vet jag inte om detta är orsaken men det är den enda jag har förändrat så det bör ju höra ihop. Nu har jag slutat ta bidrottninggelé och hoppas att cykeln ska gå tillbaka men vet inte hur lång tid det tar...

    Någon som varit med om liknande? Och som sedan fått tillbaka den normala cykeln?

  • Bullen89

    Hej 
    <Vi försöker också <3 Jag är 45 och min sambo 31 , jag har dock redan 4 barn sedan innan men han inga.... så därför önskar vi ett barn tillsammans ...
    Är det någon som har bra tips ? 
    Min mens är någorlunda regelbunden... fortfarande....
    Kram och lycka till Alla 

  • Östergötan

    Vi blev också rekommenderade äggdonatin efter tre misslyckade IVF med gonal f och lutinus. Nu fjärde försöket kort protokoll blev det 10st ägg varav 7 befruktade. Ett starkt återfört (dag 12 idag) och ett starkt till frysen.

    Menopur tog bättre på mig. Spelade ingen roll om kort eller långt protokoll för mig sa de.

  • Östergötan

    Bullen89 ge inte upp men vänta inte med IVF om ni verkligen vill detta. Min starka rekommendation. Vi har inte samma möjlighet efter 40

  • Bullen89
    Östergötan skrev 2021-03-24 17:54:44 följande:

    Bullen89 ge inte upp men vänta inte med IVF om ni verkligen vill detta. Min starka rekommendation. Vi har inte samma möjlighet efter 40


    Sant... men vilken klinik gäller isf ? Är det någon som gör ivf med egna ägg efter 45???????? eller är det bara äggdonation?

    Någon som vet ??????
  • Bellinas
    Bullen89 skrev 2021-03-25 09:25:06 följande:
    Sant... men vilken klinik gäller isf ? Är det någon som gör ivf med egna ägg efter 45???????? eller är det bara äggdonation?

    Någon som vet ??????
    Osäker på om det finns någon klinik i Sverige. 44 år är den högsta åldersgräns jag har fått från en svensk klinik. Men det finns kliniker utomlands, t.ex. Danmark som gör upp till 46 år.
Svar på tråden 40+ och försöker bli gravid år 2021??