Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Jag blir deprimerad av att försöka bli gravid

    Det kunde ha varit jag som skrev den här tråden, går igenom exakt samma stress. Man lever upp lite vid varje ägglossning då man har en ny chans och så faller man djupt ner i ett mörkt hål varje gång mensen kommer. Så fortlöper det om och om igen, som en cykel. Livet handlar numera bara om att bli gravid och vid varje mens blir stressen och paniken värre och värre.

    Jag har också en släkting som försöker bli gravid och det har blivit ett ännu högre stresspåslag för mig, för tänk om hon blir gravid före mig?! Jag blev också gravid med vår son snabbt så nu undrar man ju varför det inte tar sig.

    Stressen har givit mig kronisk huvudvärk och sen känner jag en sån avundsjuka och ilska som tar en massa energi. Hade aldrig orkat träffa någon heller just nu så jag tycker det är skönt att slippa det jag också.

  • Anonym (...)
    Keabro skrev 2021-02-09 17:09:58 följande:

    Tack för ditt meddelande och tack för att du visar att jag inte är ensam om att känna såhär! Det är verkligen så, som en jä**a loop, om och om igen hinner man få upp hoppet för att sen slås ner igen.

    Den stressen när närstående blir gravid är hemsk.

    Under tiden vi försökte få första barnet så blev 6 (!) av min närmaste familj och vänner gravida och hann föda barnen!

    Min syster var gravid och min brors tjej var också gravid... dom berättade för oss medan vi försökte. Bara det kändes som ett slag i magen. Min brors tjej födde barnet och blev gravid IGEN.. och hann föda barnet. Dom fick alltså två barn under tiden jag och min man försökte.

    Jag känner också avundsjuka. Speciellt mot min släkting som nu är gravid. Hon ville inte ens ha barnet och ville göra abort. Och sa tillslut att ?ähh, vi vill nog ändå ha ett barn till i framtiden så vi kan väl lika gärna behålla det här?

    VADÅ ?KAN VÄL LIKA GÄRNA BEHÅLLA? så j***a otacksamt. Att jag som gör allt för att få ett barn.. får missfall. Och hon får bli gravid men hon inte ens ha ett barn? Henne kan jag absolut inte träffa. Vi hade BF 3 dagar emellan..


    Tack själv, även om jag såklart inte önskar någon annan gå igenom det här :)

    Jag har inte heller någon att prata med om det här förutom min sambo så att få möjlighet att prata med någon i samma sits är vad jag behöver. Håller på att gå sönder.

    Glömde förresten att skriva att jag också har sådana där tvångstankar. Tror det beror på att man försöker få kontroll över något, vad som helst, pga avsaknad av kontroll i livet. Det beror nog också på ångest.

    Oj, det måste verkligen ha varit jobbigt för dig. Jag kan förstå känslan, medan andras liv går som dom vill så står ens eget liv stilla. Kan även förstå dina känslor för personen som inte ens ville ha barn, jag hade känt likadant.
  • Anonym (...)
    Keabro skrev 2021-02-10 08:01:48 följande:

    Stort förlåt om mitt förra meddelande var elakt. Jag menade verkligen ingenting illa! <3

    Jag önskar att vi båda får må bra snart, för precis som du beskriver så håller jag också på att gå sönder..


    Va? Vilket meddelande menar du då? Jag har inte tagit illa upp för något som du har skrivit. Ja det förstår jag :)
  • Anonym (...)
    Keabro skrev 2021-02-10 14:26:41 följande:

    Jag skrev att jag var tacksam över att du berättade din historia om hur du mådde. Och fick kommentaren av en annan att det inte var okej att skriva så.

    Därför ville jag bara skriva och be om ursäkt om man kunde tolka det på annat sätt än jag menade. Men vilken tur att du inte tog illa upp! <3


    Okej då hänger jag med :) Det är lugnt, jag fattar :)

    Tror du att det finns en möjlighet ändå att du testar positivt på måndag? Det var väl då som du hade BIM? Jag håller tummarna.
  • Anonym (...)
    Keabro skrev 2021-02-10 15:27:04 följande:

    Vad bra! :)

    Jag börjar faktiskt undra.. (Men det gör jag ju varje månad...)

    Jag har sen några dagar tillbaka otrolig mensvärk och har helt tappat aptiten samtidigt som jag har humörsvängningar.

    Allt detta kan bero på att mensen är på g, aptiten kan också bero på att jag inte mår så himla bra psykiskt.

    Jag har trott att mensen ska dyka upp nästa sekund i flera dagar nu, får otrolig ångest av att gå på toaletten för jag är rädd att se rött i trosorna.. MEN jag läste på nån sida att man kan få förändrad aptit, både bli hungrigare och tappa aptiten i början på en graviditet, så då tändes ett litet hopp. Jag vågar dock inte hoppas för mycket. Det känns mest som att jag går och väntar på att gå sönder (för det kommer jag nog att göra när jag får mens). Samtidigt som att hoppet inte är helt ute än eftersom jag haft mensvärk i flera dagar. Och jag inte har Bim förrän på måndag.


    Håller tummarna för dig nu. Får jag fråga hur många månader ni försökt och om ni använder ägglossning stickor? Hur många dagar och ggr runt ägglossning har ni haft samlag?

    Pratade med sambon ikväll om att om det inte tar sig nästa gång vi försöker så kommer jag gå och kolla mina ägg och ta blodprover.
  • Anonym (...)
    Keabro skrev 2021-02-11 04:40:25 följande:

    Tack snälla <3

    Nu med syskon har vi försökt sen september, alltså 6 månader. Eftersom vi försökte med vår son i nästan 1,5 år så var vi beredda på att det skulle ta tid och vi började med ägglossningsstickor på en gång.

    Första månaderna använde vi vanliga pappersremsor där man ska läsa av två streck men jag är helt värdelös på att läsa av dom och märker i efterhand att jag haft en stegring. Håller också koll på sekret osv så jag har en hyfsad koll.

    Första månaden låg vi var tredje dag bara för att täcka upp hela månaden.. eftersom det inte tog sig och vi ville testa allt (och för att vi var förtvivlade), så hade vi nästa månad samlag varje dag en hel månad (!!) det var otroligt jobbigt och man ligger ju inte för att det är trevligt. Eftersom det inte heller funkade (vi prickade ju garanterat ägglossning),

    så köpte vi clearblue advanced ägglossningstest med digital läsare vilket är jätteskönt så man slipper tyda streck. Det är en tom cirkel när man inte är fertil.

    Det är en blinkade gubbe när östrogennivåerna höjs och man närmar sig ägglossning, sen när man har ägglossning så får man en fast gubbe.

    Så dom senaste månaderna har vi haft samlag varje till varannan dag under blinkande gubbe, och varje dag (den här månaden två gånger per dag) under fast gubbe.

    Detta funkade ju i december, men fick missfall.

    Det är påfrestande och i mitt fall så vet vi att vi prickar ägglossning varje månad, men ändå så blir det ingen graviditet.. Tror jag måste vänta på guldägget.

    När jag försökte bli gravid med sonen så gick jag och kollade mig, läkaren kunde se fina äggreserver och inget fel på mig, alla tester såg bra ut.. funkar det inte den här gången så vill vi även kolla upp min man, det kan ju faktiskt vara hans spermier som är slöa.. man vet ju aldrig.


    Jag använder också clear blue advanced ägglossningstest men jag får aldrig blinkande gubbe utan det går från tom gubbe till fast glad gubbe. Så har det varit under de 4 månader som vi har försökt med syskon. Kan jag ha någon form av hormonrubbning eftersom blinkande gubbe inte dyker upp? Typ låg östrogen nivå?

    Jag blev gravid med sonen på första försöket och minns att jag fick blinkande gubbe innan fast glad gubbe då.

    Det låter ju onekligen som om ni maximerar chanserna att bli gravida. En spermie kan väl leva upp till 5-7 dygn har jag för mig så ha extra mycket sex ca en vecka innan ägglossning till och med dagen efter ägglossning.

    Missade att du fått missfall. Beklagar.
  • Anonym (...)
    Keabro skrev 2021-02-11 14:34:03 följande:

    Det kanske är något att kolla upp, om du har låga östrogennivåer eller liknande. Men om du får fast glad gubbe så indikerar den iallafall på ägglossning och det är det som är huvudsaken.

    Ja vi har testat alla sätt för att öka chanserna att bli gravid. Har tidigare även testat alla möjliga naturläkemedel, men dom funkade inte heller för mig. När jag blev gravid med sonen så tog jag inget tillskott förutom folsyra, så tänker att jag inte behöver proppa i mig massa grejer nu heller.

    Tack! Det är jobbigt när man äntligen blir gravid och inte får behålla det lilla miraklet..


    Ja det är iof sant det med att det indikerar på att jag har ägglossning, men då undrar man ju varför man inte blir gravid.

    Har hört att bisolvon ska hjälpa så det kanske kan vara något? Det skadar ju inte att testa iaf :)

    Läste även något om rosenrot och magnesium.

    Ja jag kan bara tänka mig hur ledsamt det måste vara ?3
  • Anonym (...)
    Keabro skrev 2021-02-11 17:20:06 följande:

    Tack för tips, men jag har testat alla möjliga naturläkemedel, även bisolvon, rosenrot, magnesium, bidrottninggelé och allt annat man kan hitta på Google och FL haha.. inget av det hjälpte mig tyvärr. Dricker heller inte koffein eller alkohol eller för mycket choklad m.m. Har som sagt testat allt känns det som .. inget av det funkade för mig tyvärr.

    Ja man undrar verkligen varför man inte blir gravid när man har ägglossning, prickar in den och gör allt annat *rätt* . Min man försöker övertala mig om att vi kommer få ett till barn på ett eller annat sätt. Det vet jag, men jag vill ju liksom vara gravid nu.


    Okej då har du iaf testat, det har inte jag så jag tror att jag ska prova bisolvon. Sambon tar också mycket lättare på det här än vad jag gör, jag önskar att jag kunde ha en lika avslappnad inställning som han för den här stressen är outhärdlig. Jag har blivit så bitter och arg, och sådan vill jag inte vara. Det är inte jag.

    Har du fått några fler symptom som skulle kunna vara gravidtecken? Nu är det inte länge kvar tills du får veta. Jag hade ägglossning igår så vi har haft samlag i flera dagar nu. Jag mår alltid lite bättre precis runt ägglossning eftersom man har en ny chans då.
  • Anonym (...)
    Keabro skrev 2021-02-12 13:44:35 följande:

    Jag kan verkligen relatera till att inte känna igen sig själv! Jag är bitter och tillbakadragen och jag brukar verkligen inte vara det.

    Ja det skadar inte att testa bisolvon, kör på! :) Hoppas ni lyckas!

    Jag brukar också må bättre vid ägglossning just för att man får en ny chans. Men veckorna till bim brukar vara outhärdliga, dvs där jag är nu. Jag har inte några symptom förutom lite molvärk, men det kan jag ha innan mens också. Jag har dock mycket bättre hy än vad jag brukar ha innan mens. Men det kanske bara är en tillfällighet. När jag blev gravid med sonen så hade jag inga symptom alls innan jag plussade förutom lite molvärk. Så hoppet finns ju. Men jag vågar inte hoppas för mycket.


    Jag tycker att det tar så mycket energi av att vara såhär bitter. Livet är så j***a orättvist

    Tex har en vän till mig aldrig behövt kämpa för något, hon lyckas med vad än hon tar sig för och när hon planerar något så blir det precis så. Hon önskade sig en flicka och blev gravid med en flicka. Sedan sa hon att nu planerar vi att skaffa ett syskon och så blev det ett syskon. Hon har aldrig stött på några större motgångar. Själv har jag förutom det här gått igenom många jobbiga saker. Även om jag såklart inte önskar att hon får det jobbigt så känns det så orättvist! Varför ska just JAG ha sån otur!? Ursäkta men behövde kräka ur mig lite haha :)

    Nu hoppas jag att vi plussar den här månaden! Lova skriva här om du plussar på måndag!

    Ja det är svårt att skilja gravidsymptom ifrån menssymptom och som du säger så vågar man inte hoppas.
Svar på tråden Jag blir deprimerad av att försöka bli gravid