Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Han hotar med att lämna

    Men varför fortsätter du att envisas med en relation där ni bara bråkar och som varit av-och-på i fyra(4) år? Tycker du att det känns bra att få barn med honom så ok, men förvänta dig inget annat än fortsatt strul. Han är en idiot som kör oskyddat när han absolut inte vill ha fler barn, men även du borde krävt kondom så fort han bara varit i närheten av dig. 

  • Tecum
    Anonym (mmh) skrev 2021-02-11 08:54:11 följande:
    Men ellerhur ? Är det för att de saknar empati, eller för att abortmöjligheter är del och så vanligt i sverige? Har männen blivit knäppa av det och tror det är som att äta p-piller eller ha en spiral? Har de ingen förståelse eller respekt för vad det innebär att vara gravid (tänk så fanns inte abortmöjligheter, om vi spolar tillbaka många många många år).. Hur agerade männen då? Var de trevligare eller stack de bara? Hotade de med självmord då också?

    Äckliga svaga män som beter sig sådär
    Skrämmande att du ens kan fråga dig om det var bättre innan den fria aborten fanns! Ja männen stack då också, de behövde inte betala underhåll om de inte ville, kvinnan fick stå där med skammen, folkpekade finger, hon fick själv ta hand om barnet - eller göra illegal abort med risk för livet.
    Eller så gifte de sig och levde olyckliga resten av livet.
  • Tecum
    Anonym (mmh) skrev 2021-02-11 18:35:58 följande:
    Det är skrämmande med folk som tänker, funderar, ifrågasätter.
    Du kanske måste prova själv för att bli bekväm med det

    Men har inte attityden blivit mer rutten på modern tid? Vad kunde männen hota med förr i tiden om man inte levde ihop, inte delade ekonomi, inte var "bundna" och sedan blev kvinnan gravid? Han kunde bara bli frustrerad kanske? Inte säga "gör abort annars hatar jag dig for life"
    Jag tolkar dig som att du är emot den rättighet kvinnor har idag, fri abort. Att fundera och ifrågasätta det tyder på en total brist på empati och stor okunnighet om hur kvinnors villkor var förr. Kanske har jag fel om dig, men sätter du uttrycker dig på pekar klart åt det hållet. 

    Varför är det mer ruttet idag? De flesta män är jämställda, tar sin del och mer i allt som har med barn och hem att göra. Förr låg allt på kvinnan även om hon hade en snäll man.
    Om kvinnan blev gravid utanför äktenskapet och mannen inte tog sitt ansvar och gifte sig med henne fick hon en stämpel som lösaktig. Inte bara svårt med försörjning utan svårt att hitta en ny bra män då hon var en "fallen" kvinnan.
    Rika män kunde ordna abort hos någon kvacksalvare och pressa kvinnan att gå med på det så den pressen är inget nytt. Däremot har kvinnor idag en helt annan position och kan stå emot utan att riskera brännmärkning eller ekonomisk ruin.
    Vad var bättre förr menar du?

    Den frustration du talar om hos vissa män beror väl på att det finns en mängd preventivmedel, och han är arg både på sig själv och kvinnan för att de inte hade vett att använda något.
  • Tecum
    Anonym (mmh) skrev 2021-02-11 21:05:54 följande:
    Du är en sån där person som tror du kan läsa tankar eller något. Fuck you. Jag har absolut inte bett om att diskutera med dig och vad fan tänker du med. Jag har själv gjort abort. 

    Jag tolkar dig som att du är emot den rättighet kvinnor har idag, fri abort. Att fundera och ifrågasätta det tyder på en total brist på empati och stor okunnighet om hur kvinnors villkor var förr. Kanske har jag fel om dig, men sätter du uttrycker dig på pekar klart åt det hållet. 
    Om du inte vill diskutera, varför svarar du?

    Kanske hade jag fel, men när du skriver som om ofrivilligt gravida kvinnor hade det bättre förr får du skylla dig själv!
Svar på tråden Han hotar med att lämna