Inlägg från: Emmissss |Visa alla inlägg
  • Emmissss

    Vi som planerar syskon 2022

    Fan. Kortvarig lycka. Tror jag har ett pågående missfall. Fy fan vad besviken jag är. Det får inte gå enkelt helt enkelt, såklart.

  • Emmissss
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2021-07-01 16:01:47 följande:

    Klen tröst nu om det är ett mf men för oss gick det snabbt, vi fick ett plus redan cykeln därpå utan någon mens emellan. Så med lite tur kan det bli samma för er då om det inte är en genombrottsblödning nu? 

    Hoppas såklart att det går fint nu. Du blir såklart inte gladare av detta men skulle det va ett mf du har nu så är du inte ensam om att ha upplevt det, även om det kanske kan kännas så :(  Kram!


    Det var roligt att höra trots allt, jag har hört båda delarna så det skrämmer mig lite.

    Idag ringde de om jobb, jag har sökt hela min mammaledighet och just idag ringde dem. Haha va sjutton. Allt på samma gång.
  • Emmissss
    Hoppas2022 skrev 2021-07-01 20:42:15 följande:

    Stackars er :( beklagar verkligen <3


    Tack vännen! Så påfrestande och ovisst. Hade aldrig kunnat föreställa mig hur det verkligen känns. En erfarenhet rikare.

    Ringde från ett jobb idag som jag tidigare haft intervju med, håll tummarna att jobbintervjun går bra på måndag, så jag får något positivt av denna situation.
  • Emmissss
    Hoppas2022 skrev 2021-07-01 21:13:31 följande:

    Håller tummarna extra hårt för dig <3 det underlättar alltid om något positivt händer när man går igenom svårigheter.


    Tusen tusen tack! <3
  • Emmissss

    Tänkte uppdatera er lite (hoppas ni orkar höra)

    Nu är det 5 dagars sedan min bim och jag har än en gång slutat blöda. Har dock kraftig mensvärk sedan i lördags. Först blödde jag på bim (precis som i min förra grav) sedan avtog allt och det var då jag testade mig. Började blöda klarrött i onsdags (dag 3) sen slutade det & sen igår kväll igen & inget idag.

    BM sa igår på telefonen "du har ett pågående missfall" idag fick jag tag på kvinnokliniken på sjukhuset. Hon viftade inte bort det utan sa att "du är antagligen gravid!" Nu ska jag vänta EN VECKA innan de kan se om det är något eller ej. En vecka av osäkerhet. Går runt med binda för det närsomhelst kan börja blöda mer.

    Först stress att "oj! Blev vi gravida såhär fort!?" Sen stress över hur lång tid kommer detta pågå? När är kroppen återställd eller är det så att vi fortfarande är gravida???

    Jag har ju skrivit i gruppen att jag sökt jobb och hade som mål att byta nu efter min mammaledighet i augusti. Tror ni inte att de ringer igår från ett företag jag hade intervju med i januari om en annan tjänst. Så på måndag har jag jobbintervju igen. Det kortet hade jag helt lagt bort. Så då.. ska jag sitta där o vara bara jag, inte veta om jag är gravid eller inte. Ja vad gör man liksom?

  • Emmissss
    Gasellen87 skrev 2021-07-02 10:39:49 följande:

    Vilken jobbig situation du är i. Jag hade en sån där bergodalbana i min förra graviditet som sagt. Var på ett ul i v 6+0 men då syntes inget foster eller hjärtslag. Fick komma tillbax två veckor senare.. de va så jobbigt att gå och småblöda och inte veta. Men två veckor senare fanns där ett litet foster med hjärtslag och allt gick fint trots att jag blödde både rosa, klarrött och brunt. Hoppas att allt går bra.

    Ang jobbet, om du blir erbjuden tacka ja. Du behöver inte säga något om att du ev är gravid. Enligt lag får de ändå inte missgynna dig på något sätt och du har ingen skyldighet att tala om något. Dessutom kan ju inte de veta om du visste något då eller inte.


    Åh tack för svar! Vad gulligt av dig att dela med dig!!! Hur länge fortsatte du blöda? Försvann det längre in i graviditeten? Jag hade så "mild" graviditet med min dotter, kände inte ens några sparkar. Så då var vi inne o kollade rörelser istället.

    Håller ut en vecka o ser om något händer. Idag har det inte kommit nånting. Då vet jag ju praktisk taget ingenting när jag pratar med jobbet heller!
  • Emmissss
    Gasellen87 skrev 2021-07-02 14:40:38 följande:

    Jag blödde till och från fram till runt v 10. Sen slutade det och kom inte tillbax förens han va redo att komma ut i v 41 :) men va jobbigt och oroligt. Men som sagt de kan gå bra ändå. Håller tummarna för att det är samma för dig!


    Okej, då var du på flera kontrollen antar jag? Hoppas jag får hjälp så jag slipper ha det här hela semestern. Ingen blödning idag. *så förvirrad
  • Emmissss
    Hoppas2022 skrev 2021-07-02 11:44:14 följande:

    Jobbigt att gå och inte veta om man är gravid eller inte, jag hoppas att du är gravid trots blödningarna! Angående jobb så förstår jag precis hur knivigt det är när man eventuellt är gravid. Jag har varit på intervjuer nu under våren/sommaren och jag får mycket skuld och skamkänslor kring att eventuellt vara den som ställer till det om de anställer mig. Egentligen så ska det ju inte spela någon roll men svårt det där.


    Tack snälla du! Igenkänningsfaktor, hade flera intervjuer tidigt i våras o hade skuld att jag planerade syskon till hösten. Hur man är alltså. Vet inte vad jag ska göra nu om jag faktiskt är gravid.. Så sjukt förvirrande situation!
  • Emmissss
    Gasellen87 skrev 2021-07-02 19:51:37 följande:

    Ja, jag hade kontroller varannan vecka inbokat. Dock av andra anledningar oxå då de ev hittade ett myom som de ville följa oxå. ( verkade dock inte finnas något sedan) Hade även ett ul i v 32 för att kolla ev förlossningshinder. Fattar inte att jag ger mig in i denna resa ännu en gång med tanke på min historia.

    Ja, en av nackdelarna med att bli gravid och vara i första trimestern på sommaren. Man mår dåligt hela semestern, ev småblödningar. Kan bli missfall osv.. men men är ju värt allt om det går bra.

    Förstår att det är förvirrande. Man får upp hoppet när man inte blöder och sen kommer det som en käftsmäll om det börjar igen. Håller tummarna för att det slutat nu!


    Tack snälla du för att du delar.

    Inga blödningar idag. Får se hur allt löser sig. Exakt så. Hittat anteckningar att jag hade rosa flytningar samma tid under förra graviditeten. Nu var det ju dock färskt blod men exakt samma dagar.

    Hur mår du nu? Har du plussat??
  • Emmissss
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-07-03 00:37:21 följande:

    Jag har varit väldigt inaktiv senaste, såg att du plussade! Grattis!!

    Har läst ikapp nu och sett att du blödit. Förstår att det måste kännas jobbigt att vänta en hel vecka innan du får veta :( jag hoppas verkligen att det är en liten bebis som växer i din mage. Jag kan dela med mig att under min graviditet så blödde jag i början kring mens i 2 månader. Jag visste inte att jag var gravid förrän v 9! Detta för att vi hade inte planerat det och jag hade fortfarande mens.. Trodde jag. Jag gick tillbaka och kollade i min app och ser att jag blödde allt från 4 dagar till 7 då jag var gravid. Jag ville ge dig lite hopp om att det behöver inte vara missfall, men jag vet också att hade jag vetat att jag fått plus och blödit så hade jag också varit orolig.

    Ang. Jobbintervjun! Satsa allt på intervjun, du hade ju en önskan om nytt jobb. Kör på! Du vet inte vad som händer. Som flera tidigare har skrivit så ska inte det påverka en intervju, huruvida du är gravid eller inte. Däremot kan jag känna igen mig då jag också sökt jobb nu under tiden vi försökte. Sen valde vi att ta en paus men det hade mer att göra med mammaledigheten att den hinner ta slut och jag inte hade fast jobb när vi blev gravida. Nu har jag nytt jobb och börjar i september. Vi har pratat om att vänta och börja försöka i augusti igen.

    Men jag kumde känna, men tänk om jag får jobbet tackar ja, så ska jag komma typ när jag jobbat bara nån månad, ehmm jag är gravid.. Men å då tänkte jag såhär.. Ja men och? Jag ska fortfarande jobba fram tills jag föder, plus att jag komme ju tillbaka efter mammaledighet. Visst det kan kännas jobbigt att ta det samtalet men jag tror folk förstår. Tänk om man skulle strunta i att skaffa barn bara för att man ska byta jobb. Nee kör på! Det löser sig :)) lycka till på intervjun!


    Tack för att du delar med dig! <3

    Igår kväll kom det lite blod igen, tänkte att nu drar det igång.. men inget mer. Så stressande situation, kan jag ens åka hemifrån? Ska bli nästan 30° här idag.

    Blödde du endast vid "förväntad mens" eller även annars? Känns väldigt konstig det här men eftersom det är så mycket mindre än mens så får man ju hopp, även om man tror det ska "börja" varje gång man börjar blöda. Av någon anledning är det på kvällarna. 3 kvällar i rad.

    Så svårt med jobbet. Intervjuen på måndag känns OK. Men skulle jag få det (vara gravid) o börja i augusti är jag redan i v.13 då, det känns inte som de kommer acceptera det. Får ta en dag i taget även om det just nu känns som väldigt långa dagar. Lagom till semestern o allt.
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022