Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..

    Jag älskar fisksoppa! Lagade en supergod fisksoppa i förra veckan med två sorters fiskar, räkor, musslor etc etc. Vi åt en hel del. Sent på kvällen fixade jag även en extramiddag, supé eller vad man ska kalla det, till min växande tonåring som tränar mycket. Pasta och baconsås med grönsaker. Åt mig fixade jag något lättare snack.
    Även om fisksoppa är gott, blir ingen av oss mätt på det ett längre tag, och ingen av oss vill äta 4 tallrikar var av soppan. 
    Så, om din kille tränat och knappt ätit något tidigare, är jag inte förvånad över att han ville och behövde äta mer, och det är väl ingen anledning för dig att bli upprörd.
    Inte så finkänsligt kanske att han påstod att soppa endast är förrätt, han kunde ju i stället sagt, det var jättegott men jag är vrålhungrig och behöver äta något mer.
    Jag hoppas att du kunde erbjuda honom något mer än bara rostat bröd som utfyllnad.
    Du får naturligtvis känna vad du vill, och behöver inte fråga om det här. Men, vad blev du ledsen över? Att han sa att han tycker soppa är förrätt? Att han fortfarande var hungrig? Att han stillade sin hunger med bröd? Att han åt snabbt för att han var hungrig?
    Om man bjuder någon på middag, borde väl minimimålsättningen vara att personen  blir mätt. 

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Tess) skrev 2021-02-19 21:11:25 följande:

    Nu vet jag inte exakt vad TS sippa innehöll men varför anser så många att soppa inte kan vara mättande? Fisksoppa innehåller oftast både fisk och rotfrukter. Blir ni inte mätta på fisk och potatis? Varför inte då? blir man mindre mätt för att fisken och potatisen ligger i vätska? Hur är det med köttsoppa? Blir ni inte mätta på kött heller bara för att det ligger i en buljong? Underligt.


    I undantagsfall kan soppa vara mättande. Jag blir i normalfallet inte helt mätt på fisk och potatis (fast jag har inga rotfrukter i min fisksoppa), soppa eller inte. Blir heller inte helt mätt på köttsoppa.
    För att dra en parallell blir jag inte heller mätt på vegetarisk mat om det inte innehåller böner, tofu, temphe, quorn eller liknande. 
Svar på tråden Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..