• Tecum

    Varför gör ni inte slut?

    Drottningen1970 skrev 2021-02-20 14:09:39 följande:
    Hon är väl uppenbarligen nöjd med sin sexlust. Det är jättekonstigt att du misstänker henne för att stanna kvar i relationen av bekvämlighetsskäl när det snarare är du som gör detta då det är DU som känner att du inte får det du behöver i er relation.
    Men som jag tolkar TS verkar inte sambon inse att hela relationen står på spel på grund av hennes uteblivna lust. Vem som sen gör slut är mindre viktigt, resultatet blir detsamma.

    Ett sätt att bryta dödläget i dessa situationer är om TS börjad dejta andra kvinnor. Inte ha sex men t ex vara aktiv på nätet. Då blir det tydligt att det är allvar och sambon måste ta ställning till om hon kan leva med ett öppet förhållande eller ej.
  • Tecum
    Anonym (Sexdocka) skrev 2021-02-21 12:51:55 följande:
    Det jag vill är att hon arbetar med sin sexlust och gör något. Det räcker inte med att bara bli arg när jag tar upp problemet. Ofta kommer den tillbaka om man börjar försiktig med att kramas lite mer och bygga därifrån.

    Hon tycker det är avtändande att behöva göra sin del av hushållet och hämta och lämna på dagis när jag inte kan. Det är typ den anledningen hon ger.
    Men då måste hon ju göra allt varannan vecka och dessutom sköta hela sitt hushåll! Saknar hon konsekvenstänk?
  • Tecum
    New Dawn skrev 2021-02-21 14:55:37 följande:
    Jag tror absolut inte att det handlar om hennes "lust". Jag tror det är mycket större och djupare.
    Hon kanske skiter i om han smusslar med något på nätet så länge han håller det för sig själv.
    Jag gissar att hon lever ihop med honom för barnen, det sociala, ekonomiska och praktiska.

    Att verkligen ha upplägget att han ska ha sex med andra kan kännas för mycket, men att misstänka att den andre gör det kan vara lättare. Detta resonemang, dessa känslor har jag stött på flera gånger när jag talat med personer i relationer som egentligen mest är ett "familjeföretag"

    Någonstans kan jag förstå det. Jag hade inte brytt mig så mycket om mitt ex hade någon på sidan, men att öppet ha detta upplägg hade varit bara blivit för mycket. För uppenbart dåligt och "dött".
    Visst kan ett sådant förslag snabba på skilsmässa, men skilsmässan blir nog lättare utan detta.

    Nu skulle inget av detta funkat för mig för jag vill bara leva med någon som jag har ett bra, fungerande sexliv med, annars kan det kvitta. Att någon, jag eller partnern, skulle haft någon på sidan vore otänkbart. Jag vill inte leva med, sova med, semestra med någon jag inte älskar och inte har fungerande närhet med.
    Jag tror inte heller att det bara handlar om lust utan det är attraktionen och hela relationen med honom som känns fel för henne. Men vilket substantiv man använder har mindre betydelse.

    Du är klok du (ibland iaf) för jag tror också att ett förhållande vid sidan av kan tolereras så länge det  inte sker öppet och redovisat. Många relationer som övergått i vänskapsfas överlever på det viset, åtminstone så länge barnen bor hemma. Men det hade inte passat mig heller och många av de som saknar sex vill ha det med partnern, inte någon annan.
    Som TS beskriver det är det uppenbart att sambon ser relationen som ett bekvämt sätt att slippa en massa ansvar för hushåll och hem. Hon kan nog tänka sig att han sköter sina behov diskret vid sidan om. Frågan är om TS vill det...
  • Tecum
    molly50 skrev 2021-02-23 09:43:18 följande:
    Men istället för att försöka göra henne svartsjuk så är det väl bättre att sätta sig ner och försöka prata om saken och komma fram till en gemensam lösning.
    Jag tycker det är lite larvigt att försöka få uppmärksamhet genom att försöka göra någon svartsjuk,om jag ska vara ärlig.
    Men enligt TS vill sambon inte prata, hon förnekar problemet och blir arg när TS vill diskutera saken. För att bryta dödläget är ett sätt att TS visar konsekvenserna av hennes ovilja att ta tag i saken. Att ta kontakt med andra kvinnor utan att vara otrogen är ett sätt att få henne att reagera, att få henne att inse att relationen är i fara.
  • Tecum
    molly50 skrev 2021-02-23 19:12:39 följande:
    Det kan också få motsatt effekt i form av att han skadar hennes tillit till honom.
    Om det inte funkar att prata med henne så är det kanske bättre att göra slut.
    När man älskar någon vill man prova allt innan man ger upp.
  • Tecum
    molly50 skrev 2021-02-23 20:30:01 följande:
    Men det finns bättre saker att prova med än att boka dejter med andra.
    Om TS har provat allt annat är det ok.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2021-02-23 22:58:35 följande:
    Frågan är ju vad TS sagt. Här beskriver han att han sagt att han vill att hon "arbetar med sin sexlust" och att hon har till påsk på sig.
    Är det ett samtal? Jag tycker det låter bedrövligt.
    Tycker du på fullaste allvar att det är en bra idé att ta kontakt med andra kvinnor, som en lösning...

    Varför inte lungt prata om hur de ska gå vidare i stället. Fråga hur hon känner. Berätta att han inte kan tänka sig leva kvar som det är. Fråga om hon är beredd att satsa på deras relation. Det blir ju så mycket mer respektfullt och även en mycket bättre inledning även om det slutar med skilsmässa.
    Ja det är klart att man ska göra så. Men fundera på varför TS öht skriver här och ber om råd? Det är ju helt meningslöst om han inte redan provat allt du skriver ovan! Men som jag tolkar det har han gång på gång försökt prata med sambon, beskrivit hur han känner och att hennes passivitet riskerar relationen. Men hon värjer sig, förtränger det han säger, vill inte höra talas om terapi, skäller och blir sur så fort han tar upp saken.

    Det är min tolkning och när man nått vägs ände med samtal är det dags för handling. Jag har inte påstått att han ska vara otrogen eller smyga med andra kvinnor, bara visa på hur det går om paret själva inte kommer på en lösning. Hon verkar ta honom för given, inte minst då hon inte gör sin del av hemarbetet.

    Nu verkar TS ha tröttnat på tråden så vi vet inte om din eller min tolkning är rätt. Men jag fattar inte varför man gör sig besvär med att skriva här om man inte redan provat de givna lösningarna, alltså samtal.
    Nicket Sexdocka tolkar jag som att det finns ett underförstått frågetecken efter, alltså att han blir tvungen att skaffa sig en docka om han ska ha sex.
  • Tecum
    Anonym (Kanske) skrev 2021-02-24 17:38:32 följande:
    Vill hon inte ligga med honom nu lär hon inte vilja det för någon annan vill det heller. Möjligtvis endast tillfälligt. 
    Säg inte det. Om hon tar honom för given kan det bli en ögonöppnare när det går upp för henne att andra kvinnor faktiskt är intresserade.
    Sen handlar det inte om att hon hux flux ska dra ner trosorna utan att hon ska se allvaret och ta tag i problemet med sin uteblivna lust, våga samtala öppet, lyssna, kanske söka hjälp.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2021-02-24 20:54:02 följande:
    Allvarligt Tecum... Tror du på fullaste allvar att alla som har problem i sexlivet har haft dress typ av samtal så som jag skriver?
    Du verkar ju vara ganska alert så jag är verkligen förvånad att du kan komma fram till dessa slutsatser.
    Har du läst TS inlägg?!, eller sitter du bara och tänker på hur du själv skulle agera? Terapi finns inte med i texten överhuvudtaget, så du vet. Det är något du fantiserat ihop. Det är mycket möjligt att du skulle haft bra samtal med din eventuellta kvinna om ni hade problem, men om du läser TS finns inte mycket att gå på.
    Vi vet väldigt lite om TS. Om han nu var så bra på att kommunicera om sex, och om han verkligen öppnat upp för bra samtal är det vääldigt märkligt att han inte berättar något om det, utan bara säger "Det jag vill är att hon arbetar med sin sexlust och gör något". Klart som fan att hon blir förbannad om han uttrycker sig så. För mig hade det uttalandet blivit slutet för relationen. En sådant osmakligt sätt att försöka hitta lösning.
    I övrigt har han svårt att svara på direkta frågor. När drottningen frågar varför inte han gör slut svarar han på
    varför ingen kan bo kvar i villan. Det vanligaste är ju att sälja en villa, så det är ett konstigt svar. När han ska ange vad han har för förslag på sex, så föreslår han "kramas lite mer och bygga därifrån" . Jag undrar hur han uttryckt detta för henne. Jag tycker verkligen(!) att kravlös närhet är bra, men om det är ett mer eller mindre ultimatum för att hennes lust ska öka innan påsk är det ju BARA avtändande och rent ut bedrövligt. Till det kommer att han frågat om han får ha sex med andra och ordet sexdocka verkar också högaktuellt för honom.... *rysningar *
    Jag måste fråga dig. Är det helt givet för dig att män som har mycket sexlust alltid är goda, kärlekfulla, samt väldigt bra på kommunicera? Det verkar så.

    Så som TS beskriver sin fru finns väl absolut ingen anledning att stanna, speciellt med tanke på hans beskrivning av hushållsarbetet ... Om nu det stämmer.
    Jag håller med om en sak, vi har inte mycket att gå på. Och TS tycks ha lämnat tråden.

    Men om du ser det såhär, tänk en person som hänger på relationsforum och gör sig besväret att formulera och skriva inlägg av privat natur, är det inte ganska sannolikt att han har förmågan att prata med sin kvinna på ett vettigt sätt? Alla män kan givetvis inte det, de fattar inget, ställer bara krav och vill inte ens försöka förstå. Men tror du på fullt allvar att den gruppen skriver inlägg här?

    TS skrev "Det jag vill är att hon arbetar med sin sexlust och gör något. Det räcker inte med att bara bli arg när jag tar upp problemet. Ofta kommer den tillbaka om man börjar försiktig med att kramas lite mer och bygga därifrån.

    Hon tycker det är avtändande att behöva göra sin del av hushållet och hämta och lämna på dagis när jag inte kan. Det är typ den anledningen hon ger."

    Tycker du att det känns meningsfullt att fortsätta samtalsvägen med en sån person? Och TS säger sig vilja gå försiktigt fram men hon ger ingen som helst respons. Vad hjälper det om TS jobbar med sin lust eller vill terapi om hon säger nej till alls, om hon ens säger något?

    Visst, TS kan ljuga om allt men om vi förutsätter det blir hela diskussionen meningslös.

    God natt!
  • Tecum
    New Dawn skrev 2021-02-24 23:08:49 följande:
    Återigen, terapi finns inte med bland TS förslag. Det är dina personliga idéer.
    Min personliga åsikt är att hans inlägg är ganska bedrövliga. Att du ser dem som välformulerade gör mig verkligen förvånad. Jag kan inte utläsa något tecken på att han är bra på att kommunicera utefter vad som står här. Tänk på hans nick bara. Vem kallar sig "sexdocka"??!

    Nu råkar jag ha skrivit med ganska många män här på FL, och min uppfattning är att väldigt många är dåliga på att kommunicera om sex.
    Jag har pratat privat med flera som skrivit dessa typ av inlägg. En del män verkar kärleksfulla och goa, men de har ändå jättesvårt att prata om sex(inte konstigt, för det är svårt ) Andra är bara patetiska, och trots att de skrivit att de vill ha sex med sina fruar, vill de inte ens skriva om detta. Det är mest bilder på sig själv de vill dela, eller ställer frågor om min sexualitet, storleken på mina bröstvårtor och allt möjligt på ett väldigt torftigt, och motbjudande sätt.

    Jag har väldigt svårt att ta detta med hushållsarbetet på allvar men om det stämmer är hon ju en fruktansvärd människa och bara att lämna. Jag har varit tydlig med att han kort och gott kan kräva förändring på detta . Delat ansvar av hushållsarbete måste hon göra, vare sig hon vill eller inte.

    Jag läste upp TS kommentarer att han ställt ultimtum att hon skulle "arbeta med sin lust" och att hon hade till påsk på sig, för min man, och vi skakade båda på huvudet och skrattade. Det är så främmande att tänka så. Hur kan man ens säga så... Jag hade definitiv blivit förbannad. Dessutom har han bokat in dejter under denna tid...fint va, när han gett henne tiden för dem att lösa sin situation.

    Ja, du Tecum....Du tar även denne man under dina vingar...
    Du borde vänja dig av med din ovana att lägga ord i andras mun. Jag har aldrig skrivit att han är välformulerad, för det är han inte. Däremot har han gjort sig besväret att formulera sig och fråga om råd och i min värld gör man inte det om man inte har försökt lösa problemet själv innan.
    Du kan gott vara så ärlig att du erkänner att vi gör varsin tolkning, du vet inte mer än jag. Du bara retar dig på hans nick och sen tolkar du allt till det värsta och dömer ut någon du inte känner. Jag försöker se det mer positivt, att han försöker rätta till situationen, ge relationen en chans, istället för att lämna direkt. För om han bara är ute efter att dejta andra skulle han redan lämnat!

    Du och Molly försvarar alltid kvinnan i denna typ av trådar, jag måste ju försöka få lite balans i debatten! Man är två i en relation, det är inte alltid mannen som ska lägga sig platt och bara foga sig.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2021-02-25 21:05:21 följande:
    Ja, det är ju konstigt att Tecum tror att alla män är så bra på att kommunicera om sex.
    Fast han har ju iofs inte fått de PM som du och jag har. Om han hade det skulle han få en annan bild av män. Vissa av dem skriver ju exakt sådana här trådar.
    Alla män är inte bra, många är helt värdelösa. Men jag tror inte att de skriver här.
    Men du är en bra tjej (och Molly också) jag vill inte bråka med dig. Det är sällan vi fått så lite info från TS som i denna tråd. Så vi säger väl att du har rätt om det gör dig gladare.

    Men vad är att "vara bra på att prata om sex"? Finns det någon manual? Att fråga om bröst och liknande till en okänd kvinna ser inte jag som bra men det kanske finns de som gillar det. Det finns folk till allt.
    Men första steget till ett bra samtal i en relation är att bägge vill prata och ffa kan lyssna. Så verkar det inte vara i denna relation.
  • Tecum
    Anonym (håller med) skrev 2021-02-26 10:15:28 följande:
    Jag håller med dig om att det finns de som inte kommunicerar bra och att det inte är en framkomlig väg att bara klaga på för lite sex utan att försöka lyssna på den andre. Som kvinna har jag också haft min beskärda del av obehagliga meddelanden från män på nätet. Jag tycker dock inte att man ska generalisera alltför mycket utifrån dessa personer och att det inte är säkert att ts tillhör denna kategori av män. Jag reagerar på att han skriver att sambon inte alls vill diskutera deras sexliv och dessutom drar sig för att göra sin del av hemarbetet. Om det var en kvinna som skrev att hennes man inte ville ha sex och inte ville prata om det och lade över hela ansvaret för hemmet på henne tror jag att fler hade reagerat mycket hårdare.
    Ja absolut! Ingen hade ifrågasatt hennes trovärdighet utan hon hade fått oreserverat stöd av andra kvinnor och uppmanats att lämna mansbebisen omedelbart, alternativt att sätta hårt mot hårt och bara sköta sin del av hemarbetet.

    Jag beklagar att du och andra får dessa obehagliga meddelanden och jag kan not inte fullt ut sätta mig in hur det är. Fattar inte hur såna män tänker. Iofs kan jag förstå att vissa vill tala om intima saker om de inte kan göra det med partnern, men då måste de ju känna av och lägga sig på den nivå som kvinnan är bekväm med.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2021-02-27 05:58:43 följande:
    Om du absolut ska tänka dig att jämföra med inlägg från kvinnor så är det ganska ovanligt (kan inte minnas att jag läst något) där kvinnan gör det mesta i hushållet men ändå inte nämner det som ett problem. Fokuset från honom är sexbristen.

    Det har startats andra trådar, men likartat språk där mannen föreslår sexdocka som lösning på problemet. Han svarar inte på varför han kallar sig det här och ja, det nick sänker hans trovärdighet. Samt att han inte svarar. Inte att han är man.

    Du klagar på att folk här på familjeliv gör skillnad på kön, men det gäller tydligen inte dig.
    Du medger iofs att det finns dåliga män, men du tror inte att de skriver här?! Snacka om att göra könsskillnader så det skriker. Eller har du samma uppfattning om kvinnor som skriver här?

    Lästips "www.familjeliv.se/forum/thread/80957802-s exdocka-som-losning-pa-olika-sexlust/1/nick/809578 02"
    Ja faktiskt. De som formulerar sig väl och skriver vettigt har större trovärdighet hos mig, oavsett kön. Kanske naivt men jag har höga tankar om det skrivna ordets betydelse. Som du vet finns det många här som skriver som krattor och det sänker deras trovärdighet och tar fokus från deras problem.

    Tyvärr dras jag med i "könskriget", jag har ett starkt rättvisepatos och vill att rätt ska vara rätt. Så jag pekar ofta på de skillnader man ser i inläggen när det gäller hur män resp kvinnor behandlas och bedöms. Kan tillägga att du inte tillhör de som dömer direkt utan du ser till problemet.

    Fördelen är att man uppskattar sin egen partner ´desto mer när man läser alla stolpskott till manshatare  som skriver här...
  • Tecum
    molly50 skrev 2021-02-27 17:16:56 följande:
    Det är inte bara upptagna män som skriver. Det är även singelmän.
    Och de kan börja prata om ditten och datten för att sedan plötsligt börja prata om storleken på ens bröst eller vad man gillar i sexväg osv.
    Och som inte respekterar att jag inte är intresserad av något vid sidan av utan fortsätter på samma sätt ändå.
    Jag har också svårt att förstå hur de tänker.
    Om de ens tänker överhuvudtaget.
    Ja man kan undra om de tänker öht. Eller utgår de från sig själva och tror att alla kvinnor som skriver om sex också vill prata om och kanske ha sex med kreti och pleti. Inte särskilt begåvat av dem... 

    Men hur agerar du när de blir verbalt närgångna, säger du ifrån och respekterar de i så fall det? Eller bryter du bara och blockar dem?
Svar på tråden Varför gör ni inte slut?