Inlägg från: Anonym (R) |Visa alla inlägg
  • Anonym (R)

    min sambo är sexmissbrukare

    Här får du endast ett enda råd: "Dumpa svinet".
    Familjeliv består mestadels av bittra manshatare som inte missar en enda chans att vara nedlåtande mot män och förlöjliga dem.

    Jag lever i en liknande relation med en porrmissbrukande man. Han har dock aldrig varit otrogen, chattat eller betalat för sin porr men det är egentligen bara petitesser i sammanhanget.
    För mig betyder det att jag alltid, alltid får gå och lägga mig ensam för han stannar uppe och glor på sin förbannade porr i 2-3 timmar till. Och eftersom han somnar sent så vaknar han sen. Så jag får även vakna ensam. Många, många mornar har jag fått vänta 3-4 timmar innan han behagar att vakna.

    Jag har klagat på det här otaliga gånger men det gör ingen som helst skillnad. Men värre är den påverkan porren har på den mänskliga hjärnan och psyket. Jag kände mig objektifierad för min njutning var så oviktig: "vi tar dig sen" är något jag har hört otaliga gånger när han dragit sig ur, rullat runt och somnat. Och jag ba "vad hände". Det där fick min sexlust att försvinna helt. Har inte haft lust på ett par år.

    Jag satte mig och skrev listor. Vad som är positivt i relationen och vad som är negativt. Det negativa övervägde. Men nu är det så att jag är tvingad att bo ihop med honom minst ett år till pga ett kontrakt vi inte kan bryta utan att åka på miljoner i skadestånd pga kontraktsbrott. Men vad sjutton, tiden går ju fort...

    >Det jag gjorde var att ställa krav: Om han inte slutar väcka mig när han kommer inrumlandes i sovrummet ska vi inte sova tillsammans. Sista gången vi delade sovrum och han åter väckte mig vid 3-tiden blev jag asförbannad, jag skulle ju upp 2 timmar senare. Svaret var att det var hans sovrum också så han får göra som han vill.
    Jag flyttade ut ur sovrummet samma morgon och har sovit där sedan dess.

    Vi har inte haft sex på ett år och enligt honom tvingar jag honom att titta på porr. Heltr plötsligt har han "glömt" alla gånger han suttit inlåst på toan under familjemiddagar. Inte en kvart utan en timme, en och en halv. Han har också glömt bort varför jag inte vill ha sex med honom "vi tar dig sen".

    Nu sitter jag fast vid honom ett år till men det ger mig tid att planera den kommande flytten. Så fort kontraktet löper ut kan vi sälja med god vinst. Jag har ställt mig i lite olika bostadsköer och sonderar terrängen för kommande arbetsgivare.

    Så vad vill jag säga?
    Att det är svårt att vara tillsammans med en missbrukare oavsett vilken drogen är. Det är sällan de har insikt och än mer sällan att de vill ta tag i problemen.

  • Anonym (R)
    Anonym (frustrerad) skrev 2021-02-21 19:09:57 följande:
    Åh vad jag känner igen mig i det du skriver. jag har påpekat för honom att när det kommer till sex är det bara fokus på honom. Vad hände med mig och min njutning? Och som du även skriver så har min lust, eller nej inte min lust men typ att jag har slutat tänka över att jag ska få komma eller njuta av sexet för det blir bara att han kommer och sen är det färdigt. Passionen jag hade i mig förut är som bortblåst och man är mer likgiltig typ.
    Och det där med att sitta uppe när man själv går och lägger sig eller står i duschen och sitter på toaletten längre än normalt. 
    Ta mig rätt nu, men det är "skönt" att höra att man inte är ensam. 
    Jag tar inte illa upp utan tänkte som du att jag är i alla fall inte ensam.

    Hur tänker du om framtiden?
  • Anonym (R)
    Anonym (frustrerad) skrev 2021-02-21 19:51:42 följande:
    Jag önskar någonstans att han skulle komma till den insikten som du har gjort, men känner jag honom rätt skulle han aldrig söka hjälp eller ta medicin eller liknande. 
    Och jag tror som du att det inte fullt ut handlar om att han inte tänder på mig, (för det vet jag att han gör) men på senaste har jag blivit "bortglömd" och det är bara han som är i fokus. 
    Vad jag har förstått det som så har han hållt på såhär i hans tidigare förhållanden också så det verkar inte ta slut och det kanske är som du säger att man måste någonstans krascha för att ta tag i det?
    Vad jag känner igen det du skriver om att det är han som alltid står i fokus och jag blir helt bortglömt.
  • Anonym (R)
    Anonym (frustrerad) skrev 2021-02-21 20:27:01 följande:
    Det är just framtiden jag tänker på. För jag vet ju vad problemet är och det känns som att detta inte kommer att sluta. han slutar för stunden men sen är vi tillbaka på ruta 1. Så just nu är det mycket tankar kring allt och jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga faktiskt.
    Jag känner igen det där så väl och jag är ledsen för din skull för jag vet exakt hur ont det där gör. Att alltid vara tillbaka på ruta ett. Igen.

    Jag har efter flera år insett att jag inte orkar. Jag kommer aldrig bli någon han prioriterar eller fokuserar på. Jag kommer alltid bli den där han får sex av men aldrig har sex med.

    Jag är värd så mycket mer och fast jag inte känner dig så tycker jag att du också är värd så mycket mer än du har idag.


  • Anonym (R)
    Anonym (.) skrev 2021-02-21 19:55:26 följande:
    Har du försökt att göra samma tillbaka mot honom? 

    Kanske du säger du kan hjälpa honom, om han hjälper dig först? Men när du fått ditt, så säger du att du inte vill. 
    Jag har gjort precis det i ett försök att få honom att förstå hur jag känner mig. till saken hör att min sambo berättat flera gånger att han behöver uppleva för att förstå. Så jag gav honom chansen att uppleva och förstå.

    Det som hände var att han blev besviken, kände sig avvisad. Men han kunde inte på något sätt koppla ihop det med hur han beter sig och hur jag upplever det.

  • Anonym (R)
    Anonym (androcur) skrev 2021-02-21 21:12:31 följande:
    Tyvärr är det så. Missbruket kommer alltid gå först, det är själva innebörden av missbruk. och du kommer inte kunna övertala honom att ta hjälp, det kan bara vara hans beslut. Prova att ställa ultimatum: ta hjälp eller jag lämnar. och då ska det ske nu, inte om en vecka. För då har han lyckats slingra sig ur det igen. 
    Jag har gjort allt det där och förstått hur missbruk fungerar.
    Inga ultimatum fungerar, det går inte att tvinga fram insikt eller tvinga fram hjälp. Det är ett av kraven jag har för att flytta tillbaka till sovrummet. Och tja... jag har fortfarande ett eget sovrum.

    Jag berättade innan att jag inte kan flytta pga ett kontrakt som skulle ge miljoner i skulder. Vi kan lösa det först om ett år men under tiden så planerar jag för den kommande flytten. Har börjat packa en del saker tex.
Svar på tråden min sambo är sexmissbrukare