Inlägg från: Anonym (Missbruk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Missbruk)

    min sambo är sexmissbrukare

    Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?) skrev 2021-02-22 02:23:15 följande:

    Oavsett vad du väljer så var ärlig med vad du vill, låter kanske klyschigt. Jag har haft liknande erfarenheter men med en tjej som tyckte om att cama(helt annan problematik där) men som var beroende av uppmärksamheten & det sexuella spelet som upptog mer & mer tid - även så att kvalitetstid, ansvarsuppdelning - vardagsprylar fungerade inte för hennes behov av det var en starkare dragningskraft. Klart du inte ska lämna med massa hat eller agg utan snarare ett konstaterande av fakta. Du verkar ha ett stort behov av att skriva av dina tankar & det är väl bra - du bör fundera kring vilka "rutiner" som skapats som med en andra blick(när man bara skriver ut vanan eller det man accepterar som inte bör accepteras). Lite tankar bara. Ta hand om dig!


    Du lyfter verkligen ämnet på ett mjukt och respektfullt sätt.

    Att leva med en missbrukare är tufft. Och detta är ett missbruk. Och om den enskilde vill går det ypperligt att förändra sitt beteende. Många pratar om att det är svårt. Då sex och samlevnad är basala grunder för vårt välmående. Men det går. Med hjälp. Det finns bra hjälp. Många förnekar ju sitt beroende. Att det inte är så farligt. Många vet jag också innerst inne bär på skuld och skam. Att gå till doktorn och berätta att man tex kollar på porr för mycket. Har bisarra drömmar och olika företeelser är inte lätt. Att våga.

    Tror att TS verkligen behöver fundera på om kärleken och relationen är vördnad att satsa på. Förmodligen kommer det bli tufft oavsett valet du gör. Men att fortsätta så här förgör dig bara. Varmt lycka till.
Svar på tråden min sambo är sexmissbrukare