Inlägg från: Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?)

    min sambo är sexmissbrukare

    Man här.

    Alltså, vi har bara ett liv. Om 70+år kommer vi alla ligga under jorden & mysa. Det låter som att du bör ha ett "hard-talk" med dig själv. Är detta vad du vill med ditt liv? Är du villig att leva i en relation med en människa som enbart ser sitt behov. Vad ser du i framtiden om 5, 10 - 15 år?

    Känslor betyder ingenting. Kärleken är blind säga det, så börjar du vakna nu?

    Om jag hade vart du hade jag dragit för längesedan. Then again, jag är man så vi kanske ser annorlunda på saken. Porrskadade män är bland de sorgligaste ursäkter till män. De förändras oftast inte, utan de förändrar Dig tills du inte längre känner igen dig själv längre. Dra av plåstret & lämna, du kommer tacka dig själv i framtiden.

  • Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?)

    Oavsett vad du väljer så var ärlig med vad du vill, låter kanske klyschigt. Jag har haft liknande erfarenheter men med en tjej som tyckte om att cama(helt annan problematik där) men som var beroende av uppmärksamheten & det sexuella spelet som upptog mer & mer tid - även så att kvalitetstid, ansvarsuppdelning - vardagsprylar fungerade inte för hennes behov av det var en starkare dragningskraft. Klart du inte ska lämna med massa hat eller agg utan snarare ett konstaterande av fakta. Du verkar ha ett stort behov av att skriva av dina tankar & det är väl bra - du bör fundera kring vilka "rutiner" som skapats som med en andra blick(när man bara skriver ut vanan eller det man accepterar som inte bör accepteras). Lite tankar bara. Ta hand om dig!

  • Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?)
    Anonym (Missbruk) skrev 2021-02-22 07:32:18 följande:

    Du lyfter verkligen ämnet på ett mjukt och respektfullt sätt.

    Att leva med en missbrukare är tufft. Och detta är ett missbruk. Och om den enskilde vill går det ypperligt att förändra sitt beteende. Många pratar om att det är svårt. Då sex och samlevnad är basala grunder för vårt välmående. Men det går. Med hjälp. Det finns bra hjälp. Många förnekar ju sitt beroende. Att det inte är så farligt. Många vet jag också innerst inne bär på skuld och skam. Att gå till doktorn och berätta att man tex kollar på porr för mycket. Har bisarra drömmar och olika företeelser är inte lätt. Att våga.

    Tror att TS verkligen behöver fundera på om kärleken och relationen är vördnad att satsa på. Förmodligen kommer det bli tufft oavsett valet du gör. Men att fortsätta så här förgör dig bara. Varmt lycka till.


    Instämmer helt i vad du säger. Ja, exakt. Det är ett beroende, men man är inte maktlös inför det. Man måste få hjälp med det, men viljan till att förändras måste ju finnas där med. Oftast är väl beroenden så starka att hela beteenden är knutna till att uppnå sin fix. Ja, TS måste sätta sig själv i första rummet & reflektera över sina alternativ. Oavsett vad du väljer, kommer det bli tufft. Stora styrkekramar!
  • Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?)
    Anonym (Varför) skrev 2021-02-22 15:41:00 följande:

    Nej, man stannar inte länge om ens man är besatt av att ligga med andra kvinnor och horor och dessutom gör det regelbundet. Blind kärlek är för människor med låg självkänsla.


    Det är enkelt att skriva idealistiska saker över nätet, en annan att agera i nuet. Förändring sker inte över en natt. Det är ofta ett dolt begär, vilket gör att missbrukaren utnyttjar sin partner i sökandet efter sitt "knark". Blind kärlek har ingenting med självkänsla att göra, men ifall du mår bättre av att moralisera känslor - go for it. För att kunna uppleva riktig kärlek & den högsta formen av kontakt med en annan människa måste man våga vara lite blind. Det handlar ju om att acceptera en annans människa laster & styrkor & samarbeta genom livet. Problemet blir ju att man då delat så mycket med varandra att ett missbruk gör det väldigt enkelt att manipulera sin partner. Missbruket är inte personen. Självklart har individen ett ansvar, man är två i en relation. Men man kan & ska inte reducera människan till en sån låg resolution som du gör. Vi är komplexa & vi alla har svagheter, vissa behöver arbeta mer än andra - vissa är trasiga från början. Då gäller det att kunna släppa taget & gå vidare. Att kunna släppa saker har ingenting med självkänslan att göra. Läs tråden ordentligt. Det är ett porr-problem - inte otrohet. I sak är vi överens men jag uppskattar inte ditt godhetsknarkande för hur bidrar det till TS situation. Du bör se över dina egna impulser till att känna förakt, sånt är giftigt min vän.
  • Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?)
    Anonym (T) skrev 2021-02-22 21:53:39 följande:

    Bra skrivet! Mycket bra skrivet! När man älskar så älskar man. Känslor och äkta engagemang kan man inte dra tillbaka så som man tar handen från en het spisplatta. Det är därför somliga aldrig kunnat älska. För farligt


    Exakt. Om man följer ditt resonemang så blir det väl så att man inte känner den brännande spisplatta förräns handen är halvt uppbränd. Att våga vara sårbar är ju det som stärker en mot livets tragedier. Tyvärr så är ju inte livet alltid en solskenshistoria. Man måste våga bli bränd för att tillslut hitta den där fantastiska människan tillslut - & vara tillräckligt härdad för att kunna hantera relationen!
  • Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?)
    Anonym (Varför) skrev 2021-02-23 14:30:09 följande:

    Vilket jävla skitsnack, sällan läst värre smörja...


    Skitsnack? Nä, att moralisera & godhetsknarka över andras misär - det är skitsnack. Tro vad du vill om mig kära vän.
  • Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?)

    Ah. Jag förstår. & godhetsknarkandet är nödvändigt för att stärka ditt egna ego? Hur dåligt självförtroende måste man ha för att ha som hobby att trycka ner andra? Nåväl, carry on om du mår bättre av det men du lurar ingen.

  • Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?)
    Anonym (Varför) skrev 2021-02-23 20:28:42 följande:

    Det är tydligen att du själv råkat ut för något liknande misshandel, droger, alkohol och inte klarat av att lämna. Jag förstår att du skäms. Eller är det pågående?


    Om du varit genuint intresserad & läst tråden så har jag sagt vad för erfarenheter jag har som till viss del innehåller samma problematik. Lustigt, eftersom du inte svarade på mitt senaste inlägg så bevisade du nyss min poäng med detta inlägg - mycket tacksamt. Skämmas? Aldrig. Vi hade en relativt mogen nivå på diskussionen tills du beslutade att hoppa in & trolla som ett skogstroll.
Svar på tråden min sambo är sexmissbrukare