Inlägg från: Anonym (Varför) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Varför)

    min sambo är sexmissbrukare

    Men varför inte bara lämna honom? Du kan ju omöjligen älska och respektera en människa som beter sig på det sättet. Människor vars liv kretsar kring porr och att knulla är väl inget att ha?? Vad är du rädd för? Är det ekonomi och status som är din drivkraft eller har du inte förmågan att klara dig själv?

  • Anonym (Varför)
    Anonym (androcur) skrev 2021-02-22 14:56:21 följande:

    Du kanske inte vet om att kärleken ofta är lite blind för såna saker och därför stannar man ofta rätt länge  trots att förnuftet säger annat. Man hon kommer lämna honom, det måste bara få flyta ner lite.


    Nej, man stannar inte länge om ens man är besatt av att ligga med andra kvinnor och horor och dessutom gör det regelbundet. Blind kärlek är för människor med låg självkänsla.
  • Anonym (Varför)
    Anonym (T) skrev 2021-02-22 14:59:12 följande:

    Chansen är ju stor att de har barn tillsammans. Det kräver en del förberedelser att skilja sig när man har barn. En del eftertanke också. Om man nu vill ta det steget


    Jag har fått uppfattningen att det har gått lång tid.
  • Anonym (Varför)
    Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?) skrev 2021-02-22 21:45:27 följande:

    Det är enkelt att skriva idealistiska saker över nätet, en annan att agera i nuet. Förändring sker inte över en natt. Det är ofta ett dolt begär, vilket gör att missbrukaren utnyttjar sin partner i sökandet efter sitt "knark". Blind kärlek har ingenting med självkänsla att göra, men ifall du mår bättre av att moralisera känslor - go for it. För att kunna uppleva riktig kärlek & den högsta formen av kontakt med en annan människa måste man våga vara lite blind. Det handlar ju om att acceptera en annans människa laster & styrkor & samarbeta genom livet. Problemet blir ju att man då delat så mycket med varandra att ett missbruk gör det väldigt enkelt att manipulera sin partner. Missbruket är inte personen. Självklart har individen ett ansvar, man är två i en relation. Men man kan & ska inte reducera människan till en sån låg resolution som du gör. Vi är komplexa & vi alla har svagheter, vissa behöver arbeta mer än andra - vissa är trasiga från början. Då gäller det att kunna släppa taget & gå vidare. Att kunna släppa saker har ingenting med självkänslan att göra. Läs tråden ordentligt. Det är ett porr-problem - inte otrohet. I sak är vi överens men jag uppskattar inte ditt godhetsknarkande för hur bidrar det till TS situation. Du bör se över dina egna impulser till att känna förakt, sånt är giftigt min vän.


    Vilket jävla skitsnack, sällan läst värre smörja...
  • Anonym (Varför)
    Anonym (Optimus) skrev 2021-02-23 04:31:21 följande:

    Ja instämmer. Finns gemensamma barn får man stå tillbaka för egen del och göra det som är bäst för barnen. Många ger upp för lätt.


    Jo, det här var ännu värre rappakalja. Barnen lär må betydligt bättre om de separerar. Ta ditt ansvar mot dina barn och dig själv TS, lämna grisen.
  • Anonym (Varför)
    Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?) skrev 2021-02-23 14:52:32 följande:

    Skitsnack? Nä, att moralisera & godhetsknarka över andras misär - det är skitsnack. Tro vad du vill om mig kära vän.


    Självvald misär har jag svårt att känna medlidande för.
  • Anonym (Varför)
    Anonym (Är detta en relation som är värd att behålla?) skrev 2021-02-23 20:02:36 följande:

    Ah. Jag förstår. & godhetsknarkandet är nödvändigt för att stärka ditt egna ego? Hur dåligt självförtroende måste man ha för att ha som hobby att trycka ner andra? Nåväl, carry on om du mår bättre av det men du lurar ingen.


    Det är tydligen att du själv råkat ut för något liknande misshandel, droger, alkohol och inte klarat av att lämna. Jag förstår att du skäms. Eller är det pågående?
  • Anonym (Varför)
    Anonym (androcur) skrev 2021-02-23 21:19:02 följande:

    I princip alla som skrivit här är ju överens om att det är väldigt destruktivt och inget att bygga på. Diskussionen gick isär där vissa vägrar föestå hur svårt det kan vara att bara gå. Kärleken är verkligen blind ibland. Därmed inte sagt att den övervinner. Sakta, sakta försvagas den för varje svek och lögn tills den en dag är dör. Och det är vad som kommer hända TS om hon inte tar sig samman och lämnar tidigare. Men ingen ska säga att det är lätt. Då hade inte världen varit full av destruktiva förhållanden. jag har varit i andra änden av tråden, den som ljög och gick bakom ryggen. Hon älskade mig nästan till självutplånelse, men en dag vaknade även hon o kände inget. Jag vet verkligen hur det här funkar. Tyvärr finns inga vinnare här. Han är en förlorare som drar med sig henne. När hon tagit sig ur det börjar en ny resa, men den här tiden är förlorad. Och tycker det är lågt av "Varför" att säga att den som har svårt att lämna skall skämmas. Hon har det inte lätt, och det är inget att skämmas för.


    Jag skrev inte att TS ska skämmas. Jag skrev att jag tror en annan person skäms för att hon inte lämnade tidigare.
  • Anonym (Varför)

    Det är intressant att läsa om hur många som har förstålse för de som är offer för en person med ett allvarligt missbruk. Ett missbruk som är så allvarligt att det drabbar offret hårt och för med sig tvivel och olycka. Missbruket bryter sakta ner kärleken hos de som väljer att kämpa vidare eller är för svaga för att bryta upp. Till slut efter många år ger personen upp och bryter med sin partner. Efter några år så säger 100% av dessa att de inte förstår hur eller varför de inte lämnade tidigare och ångrar att de lät åren går. Man kan även förstå att det är lätt att känna skam att man lät det pågå så länge. Har vi någonsin hört om någon som ångrar att de bröt upp? Nej, inte jag iallafall. Är det då inte ett rimligt påstående att det är den bästa lösningen att lämna hellre än att stanna? Varför argumenterar så många emot det självklara. Jag förstår inte....

Svar på tråden min sambo är sexmissbrukare