• Wald

    Rejält utskälld av chefen

    Anonym (Citron) skrev 2021-02-22 11:54:37 följande:

    Jag har gjort ett jättemisstag på jobbet. Det är så att jag arbetar i en lite mindre butik. Det är jag, chefen och en till som arbetar i den. Grejen var den att jag var ansvarig för stängningen igår med kassaräkning och allt vad det innebär. Min son som är 13 år ville ha matpengar att kunna handla för på McDonalds idag, och då jag inte har pengar till det lånade jag från jobbets kassa och gav till sonen som idag tog paus från skolarbetet och cyklade till McDonalds (för att hämta hem, han åt inte där). Han har distansstudier. Idag är jag ledig, och för en stund sen så hörde chefen av sig. Hen sa att det fattades pengar i kassan. Jag förklarade som det var varav chefen blir rosenrasande och skäller ut mig så jag börjar storgråta. Skulle ju såklart betala tillbaka den summan när jag får lön den 25, men chefen gick inte med på det och hotade med att ge mig sparken. Kan man göra så som chef? Kan jag inte få chans att betala tillbaka pengarna den 25 först innan hen gör det? Vet inte vad jag ska ta mig till...behövde skriva av mig. Och jo förresten, sonen hade lov förra veckan.


    Oj. Är detta verkligen på riktigt?

    Detta är stöld från din arbetsgivare och du ska vara glad om hen bara skäller ut dig och ger dig sparken. Du har inte bara brutit mot lagen utan även förstört det förtroende som fanns mellan dig och din chef.

    Du bör tänka på att om du blir avskedad från ditt arbete och får gå med omedelbar verkan är den normala bedömningen att du blir avstängd från a-kassan i 45 dagar. Du anses då har "uppträtt otillbörligt". Några av de skäl som gäller för otillbörligt uppträdande är:
    Du är onykter på jobbet.
    Du kommer ofta sent.
    Du har begått avtalsbrott.
    Du har ogiltig frånvaro.
    Du har trakasserat någon eller begått ett brott på arbetsplatsen.
Svar på tråden Rejält utskälld av chefen