• Citronsaft

    Rejält utskälld av chefen

    Säg att detta är en trolltråd. Det kan bara inte finnas såna människor. "Får en chef göra så?" ehh... Du snor från jobbet och undrar om han får göra så... Du ska vara glad om han inte polisanmäler dig för stöld!

  • Citronsaft
    Anonym (Citron) skrev 2021-02-22 14:45:32 följande:

    Jag önskar att jag hade trollat. Men det gör jag inte. Det verkar inte som att chefen vill ha mig tillbaka. Som sagt det var ett lån och skulle betalas tillbaks nu den 25. Och det var inte mycket pengar, det är därför jag tycker jag förtjänar en andra chans. Hade det varit mer hade jag förstått. Men nu var det så lite pengar och dessutom om man ska tala moral var jag ju faktiskt ärlig och berättade vad som hänt istället för att neka.


    Önskar också att du trollat för annars är mänkligheten helt rubbad. Först förstår du inte varför du inte får tjuva från ditt arbete och sen fattar du inte varför han har något emot det?

    Spelar ingen roll om det så var 1 kr. Det är stöld. Det är INTE dina pengar. Och det är heller ingen rättighet att äta på donken. Du erkände för att du blev påkommen.

    Du kommer med största sannolikhet få sparken och facket kan inget göra. Så urbota dumt och korkat beslut. Du kunde istället frågat din chef om förskottslön.
  • Citronsaft
    Friger skrev 2021-02-22 18:24:59 följande:

    Det är inte så säkert... nu är jag ingen jurist men i det här landet är du oskyldig tills du är dömd. För att du ska bli dömd så ska du bli polisanmäld, dom ska utreda ärendet det ska gå till domstol och du ska bli dömd. Lång besvärlig process och det är långt ifrån alla som blir dömda.

    Det finns med andra ord något att förhandla om. Arbetsgivaren slipper det besväret och den osäkerheten genom att köpa ut personen med någon månadslön eller två.

    Vet att moraliskt är det kanske ingen höjdare men i ärlighetens namn har TS redan bränt sina broar och verkar inte vara typen som har en årslön på kontot.


    Ja om hennes erkännande inte finna på sms/video/inspelat så kan hon säkert hävda att det aldrig hänt.
  • Citronsaft
    Friger skrev 2021-02-22 20:04:36 följande:

    Har varit med om tillfällen när det funnits på film och man har ändå valt att ta en uppgörelse.

    Rättsväsendet är långsamt och inte alltid förutsägbart.

    Därför TS ska ringa facket... dom är duktiga på sådant.


    Finns det på film och chefen vill ge henne sparken så finns det ingen chans som helst att ta sig ur det.

    Hade skämts ihjäl att ringa facket när det är hon som har gjort fel.
  • Citronsaft
    Friger skrev 2021-02-23 06:49:53 följande:

    Ska man leka försvarsadvokat så är det ju så att ett brott består av två delar, en gärning och sedan ett brottsligt uppsåt. Här kan man på goda grunder förneka det sistnämnda. Även om det verkar aningen naivt och rent av lite korkat så verkar ju TS uppriktigt förvånad över reaktionen av sin handling.

    Säger inte att det fungerar. Men vill bara visa att situationen är långt i från hopplös även om TS säkert kan glömma jobbet hon hade. Dvs Ring facket.

    Jo, det är så klart alltid lite pinsamt att bli påkommen med handen i syltburken eller brallorna vid anklarna. Men det är en annan sak.


    Hur menar du att hon ska förneka sitt uppsåt? Vi pratar inte om ett invecklat mord. Vi pratar om att hon var den som räknade kassan och det fattades pengar i kassan. Hon har också dessutom erkänt till sin chef. VAD exakt menar du ska kunna rädda henne?

    Jo situationen är hopplös och jag hoppas innerligt hon inte ringer facket och skämmer ut sig ännu mer utan lär sig en läxa.
  • Citronsaft
    Anonym (Herregud) skrev 2021-02-23 09:45:17 följande:

    Att låna hundra spänn ur kassan är väl långt ifrån samma sak som fickstölder från privatpersoner.

    Klart man kan låna från kontantkassan. Mina barn har lånat från mitt jobb och många gånger. Hundra kronor är en struntsumma i sammanhanget och jag tycker chefen verkar knäpp.

    Har haft kollegor som lånat över tusen kronor och så även jag.

    En hundring till lunch är helt ok, vet flera butiker där man köper lunch ur Kassan....


    Ja tills den dagen ni får sparken. Nyligen fick folk sparken för att dom tog hem mat som skulle KASTAS i ett skolkök. Så kan man få sparken för det så ligger ni riktigt risig till om ni blir påkommna.
Svar på tråden Rejält utskälld av chefen