• Anonym (R)

    Rejält utskälld av chefen

    Chefen kom på dig. Hen kunde inte veta att du tänkte lägga tillbaka pengarna senare i veckan. Ska man ljuga måste det gå ihop, förstod du inte vad en kassaavstämning är och varför man gör den dagligen?

    Sen förstår jag inte varför du pratar som mycket om sonen, hans beteende och att han lov. Vad har det med ditt jobb att göra?

    Jag förstår chefen att denne blir förbannad. Det är en förtroendesak. Hur många andra tror du det finns som kan sköta ditt jobb i affären? Du är utbytbar. Snabbt.

    Är chefen snäll får du vara kvar, och då kommer dingo ögonen på dig.

  • Anonym (R)
    Anonym (Citron) skrev 2021-02-22 14:45:32 följande:

    Jag önskar att jag hade trollat. Men det gör jag inte. Det verkar inte som att chefen vill ha mig tillbaka. Som sagt det var ett lån och skulle betalas tillbaks nu den 25. Och det var inte mycket pengar, det är därför jag tycker jag förtjänar en andra chans. Hade det varit mer hade jag förstått. Men nu var det så lite pengar och dessutom om man ska tala moral var jag ju faktiskt ärlig och berättade vad som hänt istället för att neka.


    Ett lån = en överenskommelse mellan två parter där summa, ev ränta och återbetalningstid är bestämd.

    Du tog pengar från din arbetsgivare utan överenskommelse. Det var helt ditt infall. Varför ska chefen tro att du skulle lämna tillbaka den 25:e? Bara för att du säger det?

    Du verkar inte förstå allvaret i vad du gjort. De flesta lägger sig platt när de blir påkomna, det är inte ett tecken på hög moral.
  • Anonym (R)
    Friger skrev 2021-02-22 18:24:59 följande:

    Det är inte så säkert... nu är jag ingen jurist men i det här landet är du oskyldig tills du är dömd. För att du ska bli dömd så ska du bli polisanmäld, dom ska utreda ärendet det ska gå till domstol och du ska bli dömd. Lång besvärlig process och det är långt ifrån alla som blir dömda.

    Det finns med andra ord något att förhandla om. Arbetsgivaren slipper det besväret och den osäkerheten genom att köpa ut personen med någon månadslön eller två.

    Vet att moraliskt är det kanske ingen höjdare men i ärlighetens namn har TS redan bränt sina broar och verkar inte vara typen som har en årslön på kontot.


    Du menar att TS inte kan få sparken utan att bli polisanmäld först?
  • Anonym (R)
    Anonym (Herregud) skrev 2021-02-22 18:39:57 följande:

    Din chef verkar rätt pantad.

    Jag har själv gjort samma sak flertalet gånger i den butik jag jobbade i och det var helt lugnt. Tror ingen märkte det ens engång..

    Hade du haft min arbetsplats hade du knappast blivit avskedad för en hundralapp!!!!

    Det är liksom vad man kan räkna in i dagligt svinn...


    Vad tror du hade hänt om du blev påkommen?
  • Anonym (R)

    Det finns många skäl till att ha kontantfria butiker.

Svar på tråden Rejält utskälld av chefen