Inlägg från: Anonym (Ha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ha)

    hjälp angående SGI frågor

    Noslrac skrev 2021-02-22 12:43:25 följande:

    Tycker det där 240 dagars villkoret är så svårt att förstå, förstår inte riktigt vad det innebär rent konkret i de situationer jag har listat upp i inlägget. Om jag jobbat från juni - augusti och sedan blir sjukskriven, så kommer alltså inte min föräldrapenning baseras på min lön för då uppfyller jag alltså inte 240 - dagars villkoret? För det blir ju lite dubbelinformation när andra påstår att föräldrapenningen isåfall baseras på vad man förväntades tjäna, om du förstår vad jag menar?

    Men så länge jag inte blir sjuk av graviditeten och kan jobba, så bör det ju inte vara några problem att uppfylla 240 dagars villkoret, om jag nu skulle bli gravid så snart som i juli ens. Det jag främst nog undrar över är vad min föräldrapenning kommer baseras på OM man skulle bli sjukskriven innan man jobbat såpass länge. Och hur vet man liksom att man uppfyller 240 dagars villkoret?? Är helt snurrig!


    Om du blir sjuktiven är du försäkrad för en sgi och uppfyller ändå 240-dagarsvillkoret. Sjukrivning räknas alltså in.

    Ring Fk med dina frågor. Jag kan förklara mycket här men du bör ändå dubbelkolla med dem oavsett eftersom de ändrar tolkningar av lagarna.

    Spela in samtalet med dem så att du har bevis på vilken info du fått
Svar på tråden hjälp angående SGI frågor