• Mizzi26

    Bim April 2021 - Första barnet

    Soff skrev 2021-03-28 19:40:32 följande:

    Tycker verkligen det borde ingå som vanlig sjukvård, att man ska kunna få remiss till funktionsläkare, men tyvärr får man inte det är jag rätt säker på.. Ja men gör det! <3 Mm, så himla tråkigt :( när man egentligen behöver att någon bara fångar upp en och hjälper en för att man inte orkar, så måste man dra lasset själv..  


    Ja jättetråkigt men det är väl bara att ta tag i det och kämpa för att få rätt hjälp. :) oavsett hur jobbigt och träligt det är. Har reumatiskt i släkten så kanske ska börja på den vägen. <3
  • Mizzi26

    Nu börjar det närma sig bim för några här, spännande!

    Hur känner ni? Symtom? Något som är annorlunda kanske? :)<3

    Själv har en app bekräftat äl men inte den andra pga att min temp sjönk igen, kroppen har försökt ägglossa två gånger denna cykel än så länge men känslan är att det inte har skett än. Förra cykeln lyckades det bli ägglossning på försök 3.

  • Mizzi26
    Link92 skrev 2021-03-29 07:44:48 följande:

    Jag har ömma/tunga bröst som vanligt. Dock betydligt stabilare humör än förra veckan, vilket är märkligt då det bara brukar bli värre inför mens (som är beräknad komma på torsdag-fredag). En sjukt konstig grej är att min klitoris är sjuuuuukt känslig, och inte som att det är skönt, utan det gör riktigt ont. Igår kväll när jag duschade kändes det som knivstick när jag tvättade mig där. Riktigt obehagligt, och jag antar att det inte har med graviditet att göra utan att jag kanske cyklat oförsiktigt eller nåt...men haha såhär inför BIM tänker man ju allt kan vara symptom?


    Det var det första jag noterade när jag blev gravid, att humöret var bättre. :) plus massa andra konstiga symtom efter det.

    Men vad spännande haha! Inte så kul för dig men om det är ett gravidsymtom så är det nog det något jag aldrig hört förut haha :) håller tummarna för dig <3
  • Mizzi26
    96Linneaa skrev 2021-03-29 12:03:35 följande:

    BIM på fredag. Varit rätt yr sen igår kväll och även magen har spökat lite. Kanske bara är ren tillfällighet men tills vidare väljer jag att hoppas på gravsymptom, haha :)


    Det får vi hoppas! Håller tummarna :)
    Ericky skrev 2021-03-29 12:22:07 följande:

    Hej på er, 

    Vill bara få ventilera lite här. Vi kom upp till fjällen igår där vi ska vara med vänner i en vecka. Jag testade tidigt för att få veta hur det ser ut innan vi ska vara här en vecka bland folk och jag förstås INTE gravid.

    Och förstås berättar ett annat par att de är gravida. Och säger att "nu får vi se om det sprider sig som en löpeld" och ni också skaffar barn. Ville bara skrika att vi försöker och försöker, men inget händer. Men det kan man ju inte göra. Så jag spelade med. Och sedan ville jag gråta för att jag så, så, så önskar att det var vi som fått berätta att vi väntade barn på den här resan. Eller för flera månader sedan. 

    Jag har iallafall fått igenom nu att få operera bort min polyp vilket känns hoppfullt. Den sitter i livmoderhalsen och är 1 cm stor vilket borde innebära att det är stopp i hela kanalen upp. Inte lätt för spermier att komma in där då, hur pigga de än är. Så jag hoppas såååå mycket på att detta ska få bort mina mellanblödningar och underlätta för oss i våra försök. 


    En stor kram, <3 jag har börjat läxa upp folk hej vilt som frågar när vi ska ha barn osv för att jag har vänner som har svårt och påpekar att det kan vara väldigt känsligt att fråga/tjata om det. Förstår också att du inte vill prata om det heller. Jag har berättat för två vänner men ingen släkting för det skulle kännas som att jag har 1000 ögon i nacken då.

    min tripp till fjällen var inte heller rolig för jag fick missfall samma morgon som vi kastade oss ut i backarna. Det mysiga med resan förstördes. Är glad att vi var ensamma så jag slapp hålla minen för andra.
  • Mizzi26
    Msofie skrev 2021-03-30 20:24:09 följande:

    Ett sätt för mig att hantera saker är genom att lyssna på musik. Vet inte hur ni är, men måste lyssna på sånt jag kan relatera till. Vilka är era favorit TTC låtar? Mina är IKD you yet Alexander 23, till dig Sarah Dawn Finer och just nu hold on av Shawn Mendes. Har en hel lista.


    Jag har samma lista ?lugn musik? på hela dagarna på jobbet. Hör knappt pga allt oväsen men det är så avslappnande och skönt.

    Mina favoriter just nu är ?till dig? med Sarah dawn finer men den är gråtvarning på. Handlar om längtan efter ett barn & så är train wreck med James Arthur en favorit nu. det hjälper mig verkligen att lyssna på musik när jag är i en dålig period och känslorna ventileras genom musiken utan att det syns på ytan :)
  • Mizzi26
    iloverooti skrev 2021-03-30 16:36:55 följande:

    Hjälp! Har köpt clearblue early och det ena strecket är åt fel håll är det positivt??


    Jag får plus på cb early varje månad så jag har slutat ta det. Använder bara deras digitala test nu. Annars använder jag stickor. Har blivit besviken många gånger med cb. <3
  • Mizzi26


    Funderar på om jag haft äl eller inte.. någon som är duktig på tempkurvor? Jag har äl könningsr idag så det är min gissning men appen säger att jag haft äl. Dock tycker jag det ser ut som att det inte blev någon för att den dippade så djupt som den brukar när det inte lyckades ägglossa. Vad tror ni? Ska till stugan i helgen så kanske bäst att packa med skydd ifall att.. har vanligtvis cykler på ca 45 dagar och 2-3 ägglossningsförsök.
  • Mizzi26
    MAKL skrev 2021-03-31 21:07:54 följande:

    Det kan mycket väl vara så att äl skedde då appen tror det. För min del kan det skifta ca 0,3 grader på mina äl dagar så bara för att tempen är lägre eller högre på äl dagen en cykel jämfört med en annan så behöver det inte betyda något. Det är ju huvudsaken att tempen höjs efter en sänkning som kan indikera på att äl skett. Men vänta någon dag till och se hur tempen beter sig, är det fortsatt hög så kan det nog vara så att äl skett.

    Jag har dock aldrig upplevt att kroppen velat äl flera gånger under en cykel för att tillslut lyckas, så jag vet ju inte hur tempen beter sig då. Det har säker du mer koll på. Man brukar ju känna sin kropp allra bäst :)


    Ja jag väntar ju på remiss för att utreda om jag har pco/pcos eller något annat hormonellt fel just pga mina långa cykler och att min kropp försöker ägglossa gång på gång men ibland inte lyckas. Men sedan jag började tempa så har aldrig tempen gått under linjen efter att äl väl har skett o nu sjönk den så lågt under linjen. Inte ens när jag blev gravid var det så. Men får se om det stiger mer imorgon :) så himla frustrerande att aldrig veta när äl sker och vi blir ju lite trötta på att mysa var o varannan dag så många dagar i rad haha.
  • Mizzi26

    Nu vet jag inte vart jag ska ta vägen...

    kommer ner till vår sommarstuga där familjen är samlad och min syster säger att hon är gravid igen. Jätteglad för deras skull såklart men så hjärtekrossande för mig. Vi skulle varit i samma vecka om jag inte hade fått missfall. Dom har precis fått en liten.. 4 månader gammal. Började gråta och kramade om dom men tårarna var mer av sorg än av glädje tror jag. Känner mig så hemsk men jag är så förstörd nu. Vill bara åka hem igen.

    Förlåt behövde bara få det ur mig någonstans. Ingen av dom vet att vi försöker och har gjort i 8 månader nu.

  • Mizzi26
    Msofie skrev 2021-04-01 21:23:06 följande:

    Fina du! Förstår precis hur du känner dig, det är en fysisk respons man inte kan kontrollera. Det är okej att vara avundsjuk. Du kan vara ledsen för dig men glad för dem samtidigt. Har du funderat något på att berätta för din familj? Det var en sten som föll från mitt bröst när jag gjorde det. Folk kunde då förstå mer när jag inte var på topp eller drar mig undan.


    Vi vill hålla det hemligt för alla just för att alla tror att vi aldrig kommer skaffa barn och tjatar och tjatar men vi vill överraska alla när det väl händer.

    Jag har stöd från vänner som vet och det räcker på det sättet. Behöver nog bara smälta detta ett par veckor för just nu är jag förkrossad. Det hade varit så kul att vara i samma vecka osv. att dom hinner få två stycken innan vi ens lyckats med första som gör mest ont.

    Hon har alltid tävlat med oss om giftemål/barn och hus osv. Så lite därför vi inte vill berätta heller. Hon kan lägga ganska spydiga kommentarer. Vi tycker det är löjligt och men vill inte hälla bränsle på elden.

    <3
Svar på tråden Bim April 2021 - Första barnet