Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Jobbigt bonusbarn

    Varför ska du nödvändigtvis känna som för dina egna för bonusen? Det räcker med att du är en snäll och rättvis vuxen i barnets liv.

    Alla barn är olika. Dina änglar kanske inte befann sig i samma läge som detta barn gör. Detta barn har en frånvarande mamma, och har u en känslig ålder fått in en ny vuxen i sitt liv som hen ska dela sin pappa med? Kanske även nya bonussyskon finns med i bilden? Självklart kan sådant påverkar beteende.

    Jag tror det kommer att vara lättare för dig att tycka om detta barn om du kan sätta på dig dina empatiska glasögon och se hur omtumlande den nya tillvaron kan vara för en liten 3 åring...

    Sen vill jag även påpeka att som förälder så har man bra mycket mer överseende med sina egna barn vanligtvis. Kanske var dina egna 3 åringar ganska jobbiga de också? man har som förälder en tendens att minnas valda delar...

  • Drottningen1970
    Anonym (?) skrev 2021-03-01 16:23:20 följande:

    Varför verkar alla som svarat tro att TS är en kvinna? Bekymradman är ju nicket så jag tänker att det är en bonuspappa som skriver. Hur som helst så måste TS tänka att det här barnet har hamnat i en helt ny situation där en ny person har flyttat ihop med barnets ena förälder. Det krävs inte ett geni att förstå att sånt påverkar ett litet barn. Hur gamla är dina egna barn? Bor dom också med dig och din nya partner?


    Antagligen därför att en överväldigande majoritet av alla som skriver på FL är just kvinnor. Lätt att missa ett nick...

    Hursomhelst är det oväsentligt... samma råd gäller oavsett.
Svar på tråden Jobbigt bonusbarn