Inlägg från: hammarhajen |Visa alla inlägg
  • hammarhajen

    Jobbigt bonusbarn

    Bekymradman skrev 2021-03-01 16:35:13 följande:

    Vi har bott ihop över 1 år nu och jag upplever att barnet beteende bara blir värre och värre. Har varit tillsammans med barnets mamma sedan hen var cirka 1,5 år så jag tänker att barnet inte minns så mycket innan jag kom med i bilden.
    Barnets riktiga pappa har aldrig varit närvarande.


    Finns det något barnet verkligen gillar, som nästan alltid fungerar bra utan utbrott? Bygga lego, lyssna på saga, gunga i parken? I så fall - se till att du ägnar dg åt den aktiviteten med barnet en stund varje dag. Bara ni två. Så ni får en bra stund varje dag. 

    Vad säger barnets mamma? Ser hon samma sak, undrar hon också?

    Om ni är på samma linje skulle jag prata med förskolan och fråga hur barnet fungerar där. Jag skulle också prata med BVC och fråga om de har några tips. 

    Det är ju jättesvårt att avgöra på några rader så här om det handlar om "vanlig" ilska som växer bort när barnets språk, impulskontroll och förståelse för omvärlden ökar. Eller om det finns någonting som gör det extra svårt för barnet. 

    Barn kan till exempel bli arga för att de inte kan uttrycka sig med ord som de önskar. Det blir bättre när de lär sig prata bättre, men den som är sen med talet kan få en period med många utbrott. Ett sådant barn kan få hjälp med tecken att använda eller bilder att peka på istället för att behöva säga ord. BVC hjälper bra där!
Svar på tråden Jobbigt bonusbarn