• Anonym (Moi)

    Hur fräscha och moderiktiga är ni?

    Vad har fräsch med moderiktig att göra?

    Jag är fräsch och klär mig i en stil som passar mig, struntar ganska mycket i vad som är moderiktigt.

    De som alltid klär sig i det senaste och t.ex. kastar alla tajta jeans när lösare jeans är moderna, de personerna känns som väldigt ängsliga.

    Om jag t ex har en lång kjol som är röd vilket visar sig vara heeelt ute och jag är på en tillställning där alla andra tjejer har korta blå eller gröna kjolar skulle jag nog inte bry mig särskilt mycket

  • Anonym (Moi)
    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-06 19:47:21 följande:

    Det är helt klart ängsligt men så är ju samhällsnormen överlag med statusjakt och konkurrens och jämförelser mellan grupperingar, stadsdelar osv. Det är nog svårt att inte påverkas om du lever ditt liv mitt i storstaden och försöker ta dig fram, få respekt, bli utvald, bli sedd osv. Man måste kämpa mycket hårdare i sådan sammanhang och få människor klarar nog vara så obrydda som du.


    Jag lever mitt liv mitt i storstaden

    Men jag har min karriär inom akademin, och här är individualitet det som ger respekt (förutom det intellektuella då).

    Vilken bransch är du i där man får respekt genom att följa modet?
  • Anonym (Moi)
    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-06 20:05:06 följande:

    Men då måste du ju har stor insikt i hur människor klär sig och vilka värderingar och status som värdesätts. 5 min i Vasastaden eller på Södermalm så är bilden klar. Detta brukar summeras av mina skånska vänner vid varje besök vilket är ytterst roande att lyssna på.

    Jag jobbar inom It och media och rör mig runt på olika arbetsplatser i centrum. De flesta av mina bekanta är akademiker, lärare, programmerare, journalister, egenföretagare, tjänstemän mestadels eller konstnärer och en och annan inom serviceyrken. De handlar inte så mycket om mina kretsar det här utan det jag ser i min omgivning bland de jag möter i arbetslivet, när jag sitter på stan med min dator eller rör mig runt allmänt.

    Det kan knappast ha undgått dig att Stockholm är världens ängsligaste stad när det kommer till status och att se rätt ut? Sätt dig på ett fik eller en bar och titta dig runt, särskilt lunch eller kvällstid.


    Ja vi rör oss kanske i liknande kretsar, men jag uppfattar det inte alls som du gör. Ingen av de jag känner följer modet slaviskt, folk rensar inte i garderoben när nya trender kommer, kollar inte in vad andra har på sig etc. Man har en stil som passar en själv och plockar lite ur modet, varierar sig efter humör och struntar helt i hur moderiktiga andra är.

    Jag upplever inte alls att Stockholm är status-ängsligt på det sättet, inte i mina akademikerkretsar i alla fall
Svar på tråden Hur fräscha och moderiktiga är ni?