Inlägg från: Mascaraklumpar |Visa alla inlägg
  • Mascaraklumpar

    Är det något fel?

    Det var kanske just räknandet hon syftade på. Barn i den åldern kan memorera siffror i en viss ordning på samma sätt som de kan memorera en ramsa, men de förstår inte innebörden. Väldigt ohyfsat av henne att skratta, dock.

  • Mascaraklumpar
    Blue Waffle skrev 2021-03-08 17:16:51 följande:

    Tack alla som svarat. Skrev ner en lista nu på alla ord hon kan och kom till drygt 170 styckem. Får kolla med BVC om det är ok.


    Fast om jag viser henne siffran 8 på mobilen så säger hon ju åtta. Så hon vet vad siffran heter och att den kommer innan nio tex. det kallar jag att räkna.
    Det är ok att du kallar det det och hon förstod alldeles säkert vad du menade och hade inte behövt vara otrevlig. Men du frågade i din TS vad hon menade och jag tror det var just räknandet hon syftade på. Rent tekniskt innebär "att kunna räkna till 10" att du kan ge barnet t.ex. 10 pennor och att barnet själv kommer fram till att det är just 10. 
  • Mascaraklumpar
    Blue Waffle skrev 2021-03-09 18:44:32 följande:

    Fast det är väl mer mängdlära, det är väl sådant som 2-3åringar ska kunna.

    Att räkna är att kunna siffrorna och deras ordningsföljd tänker jag.


    Oavsett om din definition eller min är korrekt, kan det inte ha varit just det ordet hon hängde upp sig på och påstod var omöjligt? För att ett barn i den åldern kan många ord, namn på familjemedlemmar och dylikt är ju inte så märkligt även om det kanske är mer vanligt att de bara kan några enstaka ord.
Svar på tråden Är det något fel?