• Lilant

    Blödningar vecka 13+5

    Du behöver nog faktiskt åka in om du blöder eftersom det kan bli dödligt tyvärr :( men förmodligen är det ju inget jag blödde fast i slutet i stötar och det va tappen som öppnade sig dock så kan man ju gå 3 cm öppen i flera månader :) om det inte är ditt första barn så kan det vara därför du blöder då det är vanligt att tappen är mer öppen och skör :)

  • Lilant
    Anonym (Aa) skrev 2021-03-07 14:07:58 följande:

    Jag fick en störtblödning i v 12+4, jag trodde jag hade förlorat fostret pga blodbadet. Men åkte in och såg ett tickande hjärta, sprattlande bebis och vi kunde inte hitta vart blödningen kom ifrån. Efter det hade jag mindre blödningar till och från, med senaste blödningen (fast dne gången faktiskt brunt) i v. 19+2. På RUL såg allt superfint ut och nu är jag i v. 26. Känner bebisen röra sig flera gånger om dagen och allt verkar ha gått bra än så länge :)

    Jag har även haft en del sammandragningar denna graviditet, några smärtsamma (åkt in och kollat tappen då, men inget problem ännu).

    Är du orolig, så ring gyn och be om att få kolla. Många blöder till och från under en graviditet utan att det för den saken är något knasigt :) som ovanstående skrev, har man sett ett tickande hjärta i v 13 är missfall risken väldigt låg. <3


    Den största anledning är att tappen blir irriterad och detta är ofarligt dock väldigt obehagligt, man blir ju psykiskt påverkad av det :( andra anledningen till blödning är ju att moderkakan lossnar lite och det brukar vara ofarligt men blödningar ska ju alltid kollas upp
Svar på tråden Blödningar vecka 13+5