Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Ännu en komplicerad story

    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-03-15 22:18:27 följande:
    Tack!

    Behövde nog just höra det där med att det är normalt och att det aldrig blir vi. Men saknar henne och tänker ofta på hur det hade varit. Men får skylla mig själv
    Nu blandar du ihop saker, det är normalt att få känslor för andra. Det är däremot inte alls normalt att vara så känslostyrd och totalt oförmögen att kontrollera dig själv när man är i din ålder. Du beter dig som en oerfaren tonåring.

    Världen är lite större än dig och dina känslor. Du har fru och barn och det du gör får konsekvenser för andra.

    Ja du får skylla dig själv, du skapade ju situationen alldeles själv. Men var glad för att det inte blev värre än att du suktar lite, kunde gått betydligt värre.
  • Anonym (man)
    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-03-16 07:20:27 följande:
    Vad tycker du jag skulle tagit ansvar för?
    Du fattar alltså inte att ett förhållande och en familj innebär ett visst ansvar?

    Om du inte förstår det själv så har du ju uppenbara problem med dig själv
  • Anonym (man)
    annabellelee skrev 2021-03-16 07:43:19 följande:

    Det låter ju som att du drivit fram den här situationen själv?

    Nu valde du ju att skaffa barn med din fru, så valet är rätt enkelt: ta ansvar för ditt barn och vårda ditt äktenskap. Visst är det lätt att glida iväg i fantasier om andra, men du vet ju faktiskt inte hur det blivit:kanske hade nya tjejen också tröttnat på sex och du fantiserat om en tredje, ännu yngre, ännu snyggare tjej?

    Jag tror du helt enkelt lider av de moderna sjukan att aldrig vara nöjd med det du har utan hela tiden se dig omkring efter något lite bättre, lite snyggare.


    Håller med, samhället börjar bli mer och mer narcissistisk där varenda kotte springer omkring och ska ha omedelbar tillfredställelse nu, nu nu... utan att ägna en tanke åt vilka konsekvenser det kan få för andra. Och det värsta är att de inte ens verkar inse problemet med det.

    När man inte inser det egoistiska i sin egen egoism så har det gått bra långFlört
  • Anonym (man)
    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-03-16 17:09:03 följande:
    Jsg tar ansvar för mitt barn, har avlastat jätte mycket
    Och det ansvaret tar du genom att AKTIVT söka kontakt med en annan kvinna?

    Att avlasta sin partner är bara en liten del av ansvaret du har gentemot din partner. Andra ansvar är, att vara trogen? att inte riskera att ha sönder förhållandet genom dumma val?  För att inte tala om ansvaret du har gentemot ditt barn.

    På vilket sätt menar du att ditt barn tjänar på att du springer omkring efter andra kvinnor än deras mamma?

    På vilket sätt menar du att sätta deras trygghet på spel genom att riskera att fucka upp ert förhållande är detsamma som att ta ansvar som pappa?

    Som sagt, du låter väldigt omogen för din ålder.  
  • Anonym (man)
    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-03-16 17:13:42 följande:

    Ok nj dömer mig

    Jag dömer mig också

    Ny strategi: undvika tjejkompisen vill hon umgås får det bli via frugan


    Låter som en bra början...  lägg även på

    1) Undvika ALLA val som riskerar att sabba ert förhållande 

    2) Jobba på att lära dig hantera känslor bättre, Man måste inte alltid agera på allt man känner. Det kommer säkert komma fler kvinnor som du fattar tycke för i framtiden och det är kanske bra om du kan hantera det bättre då.
  • Anonym (man)
    Tecum skrev 2021-03-18 18:12:36 följande:
    Finns ingen anledning att pudla för moralpoliserna här. Se bara till att du har kontroll, klara att hålla kontakten på ett vänskapligt plan och sätt familjen först. Riktiga män fixar det.
    Men tänk också på att det kan vara jobbigt för kompisen, att umgås utan att få utlopp för känslor. Om hon backar eller mår dåligt av kontakten MÅSTE du respektera det och avstå.
    Jag tycker det finns en väldigt bra anledning för TS att se över sitt beteende, två anledningar för att vara exakt. Hans fru och och deras barn.
  • Anonym (man)
    Tecum skrev 2021-03-18 20:49:25 följande:
    På sätt och vis. Jag har fått och givit bekräftelse åt andra kvinnor, fått känslor och mått bra av det. En kvinna blev rejält förälskad i mig. Men jag har aldrig varit så illa däran som du och min fru har alltid varit nr 1. Har aldrig känt behov av att vara fysiskt otrogen. Och det ÄR svårt att lägga kontakten på en nivå som både är personlig och innerlig men ändå sjysst mot hustrun.  Men det går och jag är fortfarande god vän med hon som var förälskad.

    Som du säger begriper inte de som aldrig varit där hur det är. Allt är inte svart eller vitt. Man har ett val att ta kontroll över sina känslor och lägga kontakten på en rimlig nivå. Att sätta gränser och följa dem. Man kan faktiskt var vän med någon av motsatt kön utan att det måste leda till otrohet och separation.
    De som fördömer dig här ser sig själva som föredömen. Jag tror tvärtom att de är svaga människor som inte litar på sig själva eller på sin partner. De tror sig inte om att kunna vara vän med någon av motsatt kön och litar inte på att de har kontroll över sina känslor. Och tror att alla andra är likadana.
    Snacka om att motsäga sig själv och linda in sina svagheter i finare ord.

    Du skriver "som du säger begriper inte de som aldrig varit där hur det är"... klassisk ursäkt för sina egna brister. Du försöker få saker att låta som att det är situationen som avgör och inte hur du själv väljer att hantera situationen som avgör. Ungefär som att just ni har MER känslor än någon annan och att det skulle vara anledningen till hur man agerar och om andra hade känt som ni gjort så hade de ju såklart agerat precis som ni gjort...  men sanningen är att ni inte alls har mer känslor än någon annan, ni är bara jävligt dåliga på att hantera dem, andra har känt precis samma saker som ni, känt exakt lika mycket men har bara varit bättre än er på att kontrollera både känslor och situationen. Att inte kunna kontrollera sina känslor är inte en styrka, det är en svaghet. Och så länge ni intalar er själva att vara dålig på att kontrollera sina känslor är fint, bra och en styrka så är det väl självklart att ni aldrig någonsin kommer kunna ändra ert beteende.

    Du skriver "man har väl kontroll över sina känslor och lägger kontakten på en rimlig nivå". ungefär som att inte kunna göra ett val är detsamma som att ha kontroll. Men verkligheten är att hålla på på det sättet gör man för att man inte vill eller klarar av att göra ett val och hålla sig till det utan vill kunna slippa göra ett val och äta kakan och ha den kvar, och det är absolut inte kontroll eller stryka, det är bara ren egoism och svaghet.

    Sen är det väl klart att du eller TS inte kommer gilla att andra påpekar era  svagheter och brister för er för ni vill ju inte se er själva som en svaga och känslostyrda personer som inte kan klarar av att göra ett val utan föredrar att se er själva som starka och bara har lite mer känslor än andra.-.

    Som andra redan frågat, vad är TS ute efter, vad vill han med sin tråd?
    Vill han förändra sitt beteende, vill han kunna bli bättre på att kontrollera sina känslor eller vill han bara få andras medhåll om att det är helt ok att vara svag, känslostyrd och dålig på att kontrollera sina känslor.
  • Anonym (man)
    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-03-25 21:36:08 följande:

    Uppdatering :

    Vi sågs och hon pratade bara om familjerelaterade saker. Nu fattar jag att jag nog bara är hennes vän

    Knäcker mig tyvärr verkligen.

    Tycker det är jobbigt att se henne ärligt talat

    Funderar på att ta bort henne på sociala medier. Hon lägger upp massa på killen men då blir hon väl sur...


    Du kan väl fråga din fru vad hon tycker?

    Givetvis kommer du inte göra det, men det ger dig nog en bra hint om vad du BORDE göra.

    Jag frågar samma sak som andra frågat, vad vill du med din tråd? Du skriver att du  vill kunna bli bättre på att kontrollera dina känslor men du verkar ju inte ta till dig av vad någon säger och GÖR raka motsatsen till det utan fortsätter mest bara beskriva hur du känner... är det allt som räknas i din värld, vad du känner? Eller finns det kanske andra saker som är minst lika viktiga? Din fru och ditt barn tex?
  • Anonym (man)
    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-03-26 23:19:54 följande:
    Jo men hon försöker väl ändå. Går på ?efter få barn och sexalitet-kurser. Vill inte jag är otrogen. Så visst finns det tankar där men hon har mycket starka band tilll barnet. Vill helst inte ha barnvakt och vill inte jag sover med dem. Jag är tänd på henne iaf så Jag är positiv och tänker hon kommer ändras med tiden. Men just nu är det inte bra sexuellt men har varit bra innan vi gifte oss.

    Du har säkert rätt med kompisen. Herregud när jag tänker efter vad skulle hon med en gubbe som mig till. Hon är fit vacker rolig alla flockas runt henne i alla sammanhang. Drömfru
    Det märks att detta är ditt första barn.... sexlivet blir väldigt sällan likadan efter barn som före barn. Det är väl ganska självklart att sexlivet inte blir detsamma efter barn eftersom man helt plötsligt har ett barn som kräver allt din tid och uppmärksamhet. Speciellt under småbarnsåren då de ska ammas och bytas blöja natt som dag.

    Hur kan en medelålders man inte ha förstått det? Har du inga vänner eller släktingar med barn?

    Du själv borde vara ganska utmattad efter att ha vart uppe halva nätterna och pysslat om barnet, eller gör hon allt själv?
  • Anonym (man)
    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-05-04 22:38:38 följande:

    Hon är gravid känns fördjävligt...


    Ja och det var du som gjorde henne gravid, så det är väl kanske dags att skaka fram ryggraden och börja ta ditt ansvar som man och förälder?
Svar på tråden Ännu en komplicerad story