Inlägg från: fenellamint |Visa alla inlägg
  • fenellamint

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    Vill också vara med, om än lite sent på bollen! ????

    Jag har alltid lyckats hålla vikten, inte haft problem med vad jag stoppar i mig. Men någonting har hänt och helt plötsligt står vågen på +8kg. Vill helst ner till min ?normalvikt? igen, dvs 60kg som jag till mina 160cm trivs bäst i. Önska jag vore en av dem som kunde älska mig själv som jag är...men inga kläder passar och har inte lust att köpa en hel ny garderob.

    Målet till midsommar är kanske lagom att sätta -4kg? Eller -3kg?

    Har precis börjat med Viktväktarna, har en hund så jag snittar cirka 12000 steg om dagen, tränar zumba tre dagar i veckan. Vad tror ni? Är det rimligt?

    Känns härligt att kunna göra denna resa med er och peppa varandra!

  • fenellamint

    Tack för tipsen! Vilken app kör du med?

    Håller med dig om att det känns lättare och mer överkomligt att sätta delmål. Ska nog göra det!

    Hur ser en vanlig matdag ut för er?

    Delvis, vad är en Stabil frukost, lunch, middag? Mellanmål?

  • fenellamint
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-20 18:38:32 följande:

    En vanlig matdag för mig frukost, lunch, middag, och kvällsmat.

    Vad jag äter beror på hur jag jobbar.

    Tex jobbar jag dag som jag gjorde idag

    så äter jag frukost på jobbet och då blir det antingen kvarg eller keso då det är lätt att ta med sig.

    Lunch kan bli någon sallad som jag köper affären eller så tar jag med mig något hemifrån.

    Men har dragit ner på kolhydrater så ersätter det med mer protein och grönsaker.

    Middag hemma runt 16-17 och då samma tänk som vid lunchen.

    Kvällsmat blir oftast knäckemacka med pålägg.

    Dricker antingen kranvatten eller kolsyrat vatten.

    Till helgen kan jag dricka pepsi max ibland.


    Tack för att du delade med dig!

    Just frukosten tycker jag är knepig. Har svårt att hitta något som får mig att hålla mig mätt till lunch, mellanmål inkluderat. Havregrynsgröt fungerar ej för mig, ägg håller mig lite mer mätt men om jag äter frukost vid 8 är jag hungrig igen vid 10..och ja viktigt att äta om kroppen är hungrig och det gör jag med men skulle gärna vilja klara mig fyra timmar på en frukost
  • fenellamint
    nnnnnnnn skrev 2021-04-20 19:57:09 följande:

    Jag kör med Lifesum (gratisvarianten).

    Normal dag:

    Frukost 1: 3 dl lättkvarg, naturell med frysta/färska bär/frukter eller 2 dl naturell + 1 dl sockerfri med smak tex päron/vanilj som blandas ihop.

    Frukost 2: Efter 30 min promenad då barnen lämnas på förskola/skola och jag tar mej till jobbet: Kaffe med mjölk + oftast en frukt

    Lunch: Rester av tidigare middag + sallad + keso-dressing. Oftast gör vi mycket kyckling/kött/fisk när vi lagar mat så tar jag det + sallad till lunch. Försöker hamna runt 400-500 kcal och högt i protein.

    Eftermiddag: Kaffe med mjölk + en knäckemacka med skivad tomat och gurka

    Middag: Det vi äter med familjen. Försöker hamna runt 500-650 kcal. Vi har matkasse och då är det uträknat hur mycket varje portion innehåller kalorimässigt, så får man räkna ut om man kan ta 1/2 eller 3/4 av en portion eller om det räcker tex att skippa vitlöksbrödet eller ta halv portion av riset. För de portionerna är STORA och ligger ofta på 700-800 kcal.

    Kvällssuget: Om jag har gått mycket så har jag utrymme till något extra på kvällen och då är det väääldigt gott med tex Barebells proteinbar med choklad/jordnötter (sockerfri proteinbar) och en kopp te. (ca 220 kcal)

    Ibland tar jag istället en smörgås med pålägg, om jag har så mycket utrymme för det kostar massor med kalorier!

    Är jag väldigt hungrig så tar jag även en frukt...


    Tack för ditt svar! Håller du dig mätt hela dagen eller är det någon gång du blir riktigt hungrig långt innan nästa måltid?
  • fenellamint
    September1518 skrev 2021-04-22 11:49:21 följande:

    Hur gammal är du? Vet att min mamma sa att när hon passerade 30 blev det som att kroppen helt plötsligt sög åt sig allt hon stoppade i sig! Så om du närmar dig 30 kanske det är därför. Viktväktarna är bra, då får du support från någon som håller koll också (tror jag, har inte testat det själv?) Perfekt att ha hund, skulle också vilja det bara för att bli tvingad ut på promenader varje dag haha, 3 träningspass i veckan brukar passa in bra i de flesta liv :D


    Jag fyllde nyss 25, så kan ligga något i det! Men nu när jag väl tagit tag i kost och träning så går det hyfsat snabbt nedåt. Gjorde en abort i höstas som såklart också satte sin spår. Kan vara kombination med ålder och okontrollerat tröstätande som påverkade viktuppgången

    Jag gillar VV, skriver in i appen varje dag vad jag äter och appen räknar också fram mina aktivitetspoäng, dvs hur mycket jag rör på mig och på det viset samlar man bonuspoints. Fungerar bra för mig, känns skönt att inte ha något förbud utan att kunna äta lite av varje i en ren balans! Måste säga att du är väldigt bra på att peppa. Hur går det för dig?
  • fenellamint
    Anonym (Anna) skrev 2021-04-22 20:31:32 följande:

    Ja, jag blev ledsen. Jag är gammal bulimiker, så kroppshatet finns alltid där.

    Jag har vägt 87kg i min ungdom och jag vill aldrig dit igen.


    Kan bara tänka mig hur du kände och vad för tankar de satte igång. Kom ihåg att det är enbart du som ska trivas med och i din kropp ????
  • fenellamint
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-25 15:05:20 följande:

    Hur många är vi i denna då? Vilka är kvar?


    Jag är också kvar!!

    Haft en helg med illamående pga mensvärk så tillåtit mig att äta det som varit möjligt att få ner utan att det vänder upp igen...

    jag kör vägning på torsdagar, i torsdags stod vågen på 67.1, förra torsdagen stod vågen på 68.5. Var tvungen att väga mig några gånger, kan det verkligen stämma med -1.4kg på en vecka? Är det mestadels vätska som försvinner?

    Är taggad på en ny vecka, har tre konditionspass inplanerade och såklart mina dagliga promenader med hunden
  • fenellamint
    nnnnnnnn skrev 2021-04-25 18:57:30 följande:

    jag är med!

    - 1 hg denna invägningen, hoppas på mer nästa vecka

    siktar på 3 kg fram till midsommar... Lyckas jag med det så har jag "bara" 12 kg kvar = 1-1,5 år kvar


    Bra jobbat! Jag tror på att du klarar ditt mål till midsommar, tycker personligen det fungerar bra med mindre delmål! Heja dig
  • fenellamint
    September1518 skrev 2021-04-26 08:40:27 följande:

    Vilken nedgång, kul med en rivstart! De säger väl att det är mest vätska i början. Samtidigt när jag har gått ner så mycket i början och fortsatt i snabb takt första tiden så brukar det fortsätta stadigt neråt och om jag håller kosten stannar det där. Klart ett kilo kan det flexa upp och ner men för oss kvinnor hör det nog till det normala oavsett hur strikt man är.

    Så min poäng är att visst kan det vara mycket vätska men vad spelar det för roll? Håll igång så fortsätter det neråt och fett försvinner med :D


    Tack för ditt svar! Försöker tänka som du skriver, att oavsett vätska eller fett så är det ju en bra bit på vägen! Ska fortsätta hålla koll på kost och fortsätta med träning, känns otroligt motiverande att se resultat. Jag fick en rekommendation av en kompis häromdagen att även ta bilder varje vecka, för att även om vågen visar/inte visar så mycket nedåt så kan det ju ändå vara skillnad som syns på bild!

    Tänker också att hormonpåverkan gör att vi lättare flexar, men hur tänker du där? Att du vill lägga dig på en vikt där det inte gör något om det pendlar +/- 1-2kg?
  • fenellamint
    nnnnnnnn skrev 2021-04-26 09:59:58 följande:

    Är en bit inne på andra året och har gått ner 15-20 kg under första året + 5 kg under andra året så 20-25 kg hittills och ska hålla på 1-1,5 år till som jag skrev.

    Så över 30 kg ska bort, men det är skönt att bara ha ca 1/3 kvar att jobba bort.

    Som jag skrivit tidigare, så vill jag inte hålla ett mördartempo utan låta det gå långsamt pga många olika anledningar tex att barnen inte ska påverkas för mycket eller märka att man jagar kalorier på något extremt sätt - nu blir det bara att man gör något hälsosammare val i vardagen. Även att åldern tar ut sin rätt + att det tog många år att gå upp så det bör väl ta en del år att gå ner då? Vill inte heller att omgivningen ska tro att man fått någon dödlig sjukdom! Nu när det tog ca 0,5 - 1 år innan någon ens såg det så känns det mer normalt. Fått flera lite undrande kommentarer på sistone -

    "men visst har du väl blivit lite smalare?" 

    "Jo, jag har försökt leva lite mer hälsosamt de senaste åren."

    "Ja, jag har en minnesbild att du var lite större innan, men blev lite osäker."

    Så de som jag jobbar med märker det, men det går så långsamt att de blir osäkra på om de minns rätt! Hade jag gått ner 25 kg på 5 månader så hade alla märkt det.


    Bra kämpat!! Låter som du har en väldigt bra plan. Tycker det låter sunt att ta det i en lagom takt, och låta kroppen förstå att det är en förändring som sker! Du är grym
  • fenellamint
    September1518 skrev 2021-05-11 14:51:43 följande:

    Jag har nu fått mitt besked som jag nervöst har väntat på. Jag är gravid och så glad! Hoppas det går vägen.

    Jag hänger gärna kvar i tråden om det är ok. Mitt fokus kommer att ligga på att inte gå upp för mycket. Förra graviditeten gick jag upp över 30 kg varav 10 kg första 12 veckorna! Hua! Det är några år sen nu och jag har hunnit både ner och upp och nu ner igen hehe sen dess.

    Jag har läst att dom flesta egentligen inte behöver gå upp alls första trimestern. Så målet är att inte börja gå upp förrän efter 3 månader. Sedan hålla koll på viktuppgången så jag endast ökar rekommenderade 15 kg eller vad det nu är! Planen är att fortsätta som jag gör, hålla mig borta från godis och socker, träna, ta promenader och äta god och bra mat som jag är sugen på. Men inte småäta massa hela tiden om det inte är absolut nödvändigt för eventuellt illamående :D


    Åh stort Grattis!! ????????
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.