Inlägg från: Anonym (50) |Visa alla inlägg
  • Anonym (50)

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    Jag försöker också gå ner och hoppas att jag ska ha nått mitt mål i början av juni eller iaf innan midsommar. Hatar att räkna kalorier och steg etc och har dessutom tidigare ätstörningsproblematik så något sånt blir det inte. Promenerar varje dag i 45-60 minuter. Kör någon typ av 16:8-fastning och skippar allt tillsatt socker, bröd, snabbmat och alkohol. Skippar frukost och äter yoghurt + granola till lunch och vanlig middag + plus ett äpple för att stilla sötsuget haha.

    Min vikt har alltid legat runt 53-54 men plötsligt var den uppe i nästan 59, är 164cm. Har dock ätit extremt dåligt och knappt tränat alls så har bara mig själv att skylla. Målet är 50kg, just nu ligger jag på 56.5. Försöker komma dit så fort som möjligt och sen gradvis öka på maten igen. Väger mig på söndagar och hoppas på 1kg per vecka!

  • Anonym (50)
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-04-26 21:11:32 följande:

    En kopp te kl 21-21.30 är mitt knep för att inte äta mer på kvällen.

    Lite värme i magen gör gott om man ligger lågt i energiintag.


    Jag med! Te funkar jättebra för mig.
  • Anonym (50)
    September1518 skrev 2021-04-27 10:57:31 följande:

    Låter som att du har en hälsosam plan! Gillar periodisk fasta, det är ett smart upplägg. Tycker också det känns skönt att komma i mål så snabbt som möjligt och sen fokusera på att hålla vikten. Denna gång tänker jag däremot testa en annan taktik och gå långsamt ner i mål hehe.


    Jag tycker att ligga på kaloriunderskott är ungefär det tråkigaste någonsin så jag vill ha det överstökat så snabbt som möjligt... Dessutom är min vikt redan ganska låg och då är det inte så lätt att få ner den ytterligare! Skulle vara superglad jag lyckades gå ner 1kg i veckan. Att sen hålla den tycker jag inte alls är lika jobbigt, även om det krävs ett visst mått av disciplin där också!
  • Anonym (50)

    Vägning idag, nere på 55.8 kg, vilket är 0.8kg nedgång. Hade hoppats på 1kg men är ändå nöjd! Tänker fortsätta köra på på samma sätt nästa vecka, mål nästa söndag blir 54.8.

  • Anonym (50)
    September1518 skrev 2021-05-03 08:47:08 följande:

    Känns verkligen som att jag är på rätt spår igen nu. Idag belönade kroppen mig med att vara tillbaka på vikten jag var på innan påsk 63,3. Skitkul! Får se om det håller i sig till fredag, brukar röra sig en del upp och ner när man väger varje dag hehe.


    Jag blir jättestressad av att väga mig varje dag, just ifall det går upp. Så en gång i veckan räcker för mig.
  • Anonym (50)
    September1518 skrev 2021-05-03 12:33:37 följande:

    Haha vad olika det kan vara! jag blir jättestressad om jag inte väger mig varje dag! Även om jag går upp och ner från dag till dag vill jag ha koll och veta. Annars blir jag så fruktansvärt besviken om jag står still eller har gått upp om en hel vecka.


    Jag har haft ätstörningar tidigare (och har fortfarande lite såna tendenser även om jag inte strävar efter en väldigt låg vikt nu) så om jag väger varje dag blir det att jag pressar mig själv för hårt. Typ om vikten står stilla eller går upp ett hekto från en dag till en annan får jag jätteångest och känner att jag måste äta mindre idag. Så nu försöker jag att inte räkna så noga och inte lockas att dra ner intaget ytterligare.
  • Anonym (50)

    55.5 idag så 0.3 ner på en vecka. Väldigt besviken men jag åt inte så nyttigt igår kväll så jag undrar kan det ha med det att göra, kan ju vara vätska också. Får kämpa på helt enkelt!

  • Anonym (50)
    Anonym (fet) skrev 2021-05-11 07:44:04 följande:

    Oi, jag kan förstå att du är besviken  Det kan säkert vara pga ätandet kvällen innan, antar jag. Men samtidigt är du ju redan ganska långt ner med din vikt - jag tror att det går långsammare då. Men är inte säkert


    Ja det går ju långsammare när man inte har så mycket att gå ner, men ändå! Även om jag inte åt så nyttigt dagen innan så var det fortfarande inom rätt mängd kalorier... har tagit blodprov idag så ska kolla sköldkörtel etc bara för säkerhets skull!
  • Anonym (50)
    September1518 skrev 2021-05-11 14:54:13 följande:

    Tror kalorierna påverkar mer i längden. Kortsiktigt kan nog onyttigt/nyttigt påverka från dag till dag. Onyttigt med mycket salt binder vätska och då kan man få ett stort plus.


    Det är vad jag intalar mig själv också!

    Jag gick up 15kg när jag var gravid och gick ner meddetsamma efteråt. När man inte går upp så mycket så är det typ bara vätska.
  • Anonym (50)

    Den här veckan gick det bättre, jag är nere på 54.7kg (-0.7kg) så är hyfsat nöjd med det. Är glad att förra veckans blygsamma nedgång inte triggade ett svältbeteende, visst kände jag mig lite lockad men jag höll mig till planen med maten. Bara 4.7kg kvar, sen blir det att behålla vikten.

  • Anonym (50)

    Nu är vi nere på 54.1kg så -0.6 sen förra veckan. Nedgången verkar ligga på 0.4-0.6 i veckan så uppenbarligen är 1kg inte realistiskt eftersom jag inte vill äta mindre än jag gör nu. Det går väl trögare ju längre ner man kommer. Hoppas att vara på god väg vid midsommar!

  • Anonym (50)
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-05-23 09:11:12 följande:

    Söndag. Nu är jag i alla fall tillbaka där jag var 6/5, på 63.6 kg.

    Varför ska de sista 1-2 kilona vara så svåra...detta är löjligt. 


    Tror det är för att ens egen målvikt typ alltid är några kilo lägre än vad kroppen faktiskt vill vara på! Sen jag var 16 har jag alltid vägt 53-54 (när jag äter någorlunda normalt och inte dricker för mycket alkohol, under covid gick jag upp till typ 57 och det är de kilona jag jobbar på nu). Jag tänker mig alltid att 50 är en jämn och bra vikt men det är skitsvårt att komma dit!
  • Anonym (50)

    1kg ner sen förra veckan! Plötsligt gick det fortare! 53.1 nu så bara 3.1 kg kvar

  • Anonym (50)
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-06-11 17:40:52 följande:

    Fattas bara det. Blev uppringd av läkaren som nu verkligen *verkligen* tycker att jag borde medicinera mitt höga kolesterol. 

    Jag är inte överviktig

    Jag har inte högt blodtryck

    Jag har inte diabetes

    Jag har inga genetiska faktorer som ger högre risk att få blodpropp

    Jag har aldrig rökt en cigg

    Numera kan jag knappt dricka alkohol heller så den posten lär landa på ca 4 glas bubbel per år resten av livet.

    Det jag gör som är en risk är väl att jag stressar rätt mycket ibland.

    Min mor är smal som en pinne och lever på morötter och knäcke typ och hon har också högt kolesterol, det kan man ha rent ärftligt och det är mindre farligt för kvinnor än för män. Hon är fullt frisk vid 73 förutom celiaki och att hon genomgått behandling mot starr.

    Jag har hittills vägrat medicinera (efter att ha läst på grundligt och talat med tre läkare) men nu får jag väl ta det en runda igen då. Ska få remiss skickad till en specialistklinik i Malmö för att ta reda om jag faktiskt har någon av ett par olika genmutationer/anlag som påverkar kolesterolmetabolismen.

    Men suck liksom, behöver inte fler vårdsnurror att hålla på med.


    qrisk.org/three/

    Jag jobbar på vårdcentral och vi använder den här algoritmen för att avgöra om medicinering för kolesterol kan vara lämpligt. Om risken är över 10% brukar vi föreslå medicinering om personen vill. Vet inte hur riktlinjerna är i Sverige (bor på Irland) men så gör vi här. Skadar ju inte att kolla!
  • Anonym (50)
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-06-12 08:53:22 följande:

    Intressant! Tack! Min risk blev 1.8% för hjärthändelse inom 10 år.

    Men jag ska verkligen ta tag i detta nu, det är bara att det bär emot att börja medicinera dagligen när man aldrig legat på sjukhus en natt och känner sig fullt frisk, samtidigt som man själv jobbat inom pharma många år, har en känslig kroppskemi och har fått jobbiga biverkningar av flera läkemedel redan vid tillfälligt bruk.


    Hur gammal är du och hur hög är din kolesterol? För mig låter det jättekonstigt att de skulle rekommendera medicinering för en ung person med den riskprofilen, men jag vet förstås inte bakgrunden. Kolesterolmediciner har ganska många bieffekter.
  • Anonym (50)
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-06-12 09:33:27 följande:

    Blir 49 i höst, med totalkolesterol 8.2.

    Har haft över 9 också en gång för 15 år sen när högt kolesterol konstaterades första gången. Så vissa läkare verkar undra varför jag lever...


    Det är förstås högt men antagligen är det en väldigt stark familjehistorik. Du kommer antagligen inte att kunna påverka värdet alltför mycket med diet. Jag skulle också vara tveksam att medicinera. Du skulle ju dock kunna prova medicinering och se om du kan tolerera bieffekterna
  • Anonym (50)

    Vägde mig inte förra veckan men är nere på 53kg idag (53.1 för två veckor sedan). Det är förstås inte mycket till nedgång men vi var bortresta fyra dagar förra veckan då jag åt och drack vad jag ville (vilket var ganska mycket haha). Så jag är ändå jättenöjd för det visar ju att jag kan hålla vikten utan att tänka på vad jag äter hela tiden.

  • Anonym (50)
    Anonym (fet) skrev 2021-06-14 13:28:34 följande:

    Ja ... *suck* ... jag klarar utmärkt att gå ner i vikt, när jag är motiverad och orkar kämpa, att hålla vikten sedan är problemet ändå sedan jag först började bli överviktig för ungeför 12-13 år sedan. 

    Nej, jag äter ingenting. Det kan bli några kalorier, tex hade jag de sista månader flera perioder när jag var småförkyld, då åt jag lite honung eller halspastiller om jag kände att det hjälper. Eller om jag hade gillad kaffe hade jag inte avstådd att dricka några koppar med mjölk. Under sommaren drickar jag ibland lite saft (eller sirap, med mycket vatten och pyttelite sirap, bara för smaken) när det är jättevarmt ute, för det känns bra, och det gör jag även när jag fastar. Det kan alltså bli några få kalorier under dagen.

    Ja, det är svårt med sötsaker, det behövs verkligen inte även som gravid ... tyvärr, det vore ju kul ;) Ser du till att ha mycket frukt hemma? Så du kan stoppa i dig det när du blir sugen att äta något sött? Kanske bra med mycket olika sorters frukt - det går ju speciellt bra nu under sommaren - då blir det kanske lättare att stilla sockerhungern med frukt, om det inte bara är samme 2-3 sorters frukt hela tiden.


    Nu menar jag inte att säga vad du borde göra, men tror du inte att det extrema fastandet (inte äta alls tre dagar i veckan) kanske har något att göra med varför du inte lyckas hålla vikten? Jag har själv haft ätstörningar och vet hur jobbigt det är. För det mesta när jag har gått på hårda dieter har det bara lätt till att jag till slut ger upp och går upp igen genom hetsätning. Och det är nog sant för väldigt många. Jag vet inte vad som skulle vara rätt väg att gå dock, tyvärr!
  • Anonym (50)

    Nu är jag på 52.3 kg (-0.7kg) så inte så mycket kvar! Det blir inga 50kg till midsommar som jag hade hoppats, så får satsa på att vara där till min födelsedag i slutet av juli istället.

Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.